با توجه به فرموده رهبر انقلاب مبنی بر اینکه "باید قوی شویم" ، باید دید این روزها حال و روز ذخایر گندم کشور چقدر قوی است؟

گندمبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر خودکفایی محصولات استراتژیک و همچنین تاکید مجدد روز گذشته ایشان مبنی بر "باید قوی شویم" به ویژه در حیطه اقتصادی، اما سیاست مسئولان شورای اقتصاد طی چند سال اخیر در تضاد با شعار سال و این امر مهم  بوده است، در حالی که برای بی نیازی از دست درازی به کشورهای بیگانه و تامین امنیت غذایی از منابع داخل، انتظار می رود قانون خرید تضمینی در خصوص محصول گندم به درستی اجرا شود.

با وجود پایان فصل کشت گندم، اکثر دست اندرکاران بخش کشاورزی نسبت به اصلاح نشدن نرخ خرید تضمینی گندم مطابق با هزینه های تولید و تورم انتقاداتی دارند و معتقدند اگر مسئولان شورای اقتصاد، ظرف روزهای باقی مانده تا پایان دی نسبت به افزایش نرخ خرید تضمینی گندم اقدام نکند و همچنان بر قیمت فعلی اصرار ورزند، بدون تردید پایداری تولید این محصول استراتژیک در معرض خطر قرار می گیرد.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که امسال کشاورزان گندمکار به دلیل نارضایتی از نرخ خرید تضمینی، بخشی از گندم تولیدی خود را به دولت تحویل ندادند و همین امر موجب شد تا تصمیماتی مبنی بر واردات ۳ میلیون تن گندم اتخاذ کنند، در حالیکه گندمکاران اعلام آمادگی کردند که در صورت افزایش نرخ خرید تضمینی، کسری مورد نیاز کشور از منابع داخل قابل تامین است.

قیمت جهانی هر تن گندم ۱۹۰ تا ۲۷۰ دلار است، بنابراین از مسئولان شورای اقتصاد انتظار می رود که هر چه سریع تر نسبت به اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم از طرق مختلف اقدام کند چرا که واردات این محصول علاوه بر نابودی تولید داخل و به خطر انداختن ضریب امنیت غذایی کشور منجر به خروج منابع قابل توجه ارزی از کشور می شود.

حال به سراغ مسئولان ذیربط می رویم تا از آخرین وضعیت واردات و پیگیری ها برای اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم با خبر شویم:

اصلاح قیمت خرید تضمینی تنها راه حل بی نیازی از واردات

علی خان محمدی دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر افزایش قیمت‌خرید تضمینی گندم اظهار کرد: با توجه به نبود تناسب هزینه های تولید با نرخ خرید تضمینی گندم از مسئولان دولتی تقاضا داریم ظرف چند روز باقی مانده تا پایان دی، نرخ خرید تضمینی گندم را اصلاح کنند.

وی افزود: اگرچه کشاورزان برای سال زراعی جدید در سطحی معادل ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار گندم کشت کردند، اما بدون تردید با نرخ فعلی حاضر به فروش گندم به دولت نخواهند بود و ترجیح می دهند همانند سال زراعی ۹۸_۹۷ گندم تولیدی خود را صرف خوراک دام کنند یا دور بریزند.

خان محمدی با اشاره به اینکه قیمت ۲ هزار و ۲۰۰ تومانی خرید تضمینی، جوابگوی هزینه های تولید نیست، بیان کرد: اگر مسئولان شورای اقتصاد تا پایان فصل کشت، اقدام به اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم نکنند، پایداری تولید و خودکفایی این محصول استراتژیک در معرض خطر قرار می گیرد که با این وجود امکان تامین گندم مورد نیاز و غذای کشور از تولید داخل وجود ندارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تامین غذای نان مردم در آینده دچار مشکل می شود، بیان کرد: با نابودی پایداری تولید گندم، دولت چاره ای جز واردات گندم به منظور تامین نان مورد نیاز مردم ندارد که این امر علاوه بر پرداخت هزینه بیشتر، امنیت غذایی کشور هم به چالش می کشاند.

خان محمدی ادامه داد: در شرایط فعلی که دچار بحران های مختلف از جمله تحریم هستیم، از این رو این امکان وجود دارد که در آینده، تامین غذای کشور دچار مشکل شود.

دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر ضرورت تامین افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از طرق مختلف برای سال آینده، بیان کرد: اگرچه دولت اذعان می کند که نرخ پیشنهادی بنیاد ملی گندمکاران برای سال آینده واقعی است، اما به سبب کمبود منابع مالی، حاضر به افزایش نرخ خرید تضمینی نیست. در حالیکه انتظار می رود قیمت واقعی را مسئولان شورای اقتصاد اعلام  و سپس برای خرید از طریق بورس کالا یا واگذاری سیلوها به کشاورزان، امنیت غذایی کشور را تامین کنند.

وی تنها راه حل بی نیازی از واردات گندم را افزایش نرخ خرید تضمینی اعلام کرد و گفت: با وجود آنکه سطح زیر کشت گندم در سال زراعی جدید به نرمال رسیده است، اما پیش بینی می شود که در صورت اصلاح قیمت با افزایش بهره وری می توان از واردات بی نیاز بود.

به گفته خان محمدی، اگر دولت نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید را اصلاح نکند، برای سال آینده میزان واردات از ۳ میلیون تن فراتر خواهد رفت.


بیشتر بخوانیدافزایش ۲ برابری یارانه آرد و نان تغییری در اصلاح نرخ گندم نداشت/ گندمکاران همچنان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی


 آینده روشنی پیش روی تولید گندم نیست/تکرار داستان چغندر قند برای محصول گندم

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آینده تولید گندم اظهار کرد: با توجه به پایان فصل کشت گندم و اصلاح نشدن نرخ خرید تضمینی مطابق با هزینه های تولید، آینده روشنی پیش روی تولید گندم کشور نیست.

وی افزود: بی توجهی مسئولان شورای اقتصاد به نرخ خرید تضمینی گندم برای بار دیگر داستان چغندر قند را تکرار خواهد کرد،  در خصوص محصول چغندر قند، رفتارهای نامناسب مسئولان امر بر خوداتکایی این محصول استراتژیک تاثیر سوء به جا گذاشت.

حسینی ادامه داد: علی رغم پیگیری های مکرر تشکل و اتحادیه ها، مسئولان شورای اقتصاد و دولت همچنان بر نرخ اعلامی خرید تضمینی گندم اصرار دارند که این امر باب واردات گندم را به کشور باز خواهد کرد.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی از کاهش سطح زیر کشت گندم خبر داد و گفت: کشاورزان در مرحله اول نارضایتی خود را نسبت به اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم با کاهش سطح زیر کشت  اعلام کرده و در سال زراعی آینده هنگام تحویل گندم به دولت واکنش نشان می دهند.

وی نسبت به واردات گندم هشدار داد و افزود: با توجه به اصرار مسئولان به نرخ فعلی خرید تضمینی گندم و کاهش سطح زیر کشت محصول، واردات گندم در سال آینده دور از انتظار نیست‌.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی منابع طبیعی با بیان اینکه امسال حداقل ۳ میلیون تن گندم وارد خواهد شد، اظهار کرد: با توجه به کاهش سطح زیر کشت گندم، واردات برای سال آینده قطعی است، اما از الان نمی توان پیش بینی دقیقی راجع به میزان واردات داشت چرا که رقم واردات به شرایط سال آینده و میزان تولید بستگی دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: معتقدم دولت برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم هنوز فرصت دارد و باید در بودجه سال آینده قیمت را افزایش دهد.

وی از کاهش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: با توجه به کاهش سطح زیر کشت گندم و اختصاص آن به کشت جو، افت شدید قیمت جو زنگ خطری برای تولید برای کشاورزان به شمار می رود.

بی نیازی از واردات گندم در گرو اصلاح قیمت خرید تضمینی/کاهش ۳۵ درصدی بارندگی در مناطق شمال غرب

عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از این مسئله که پیگیری ها برای اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم راه به جایی نبرده است، اظهار کرد: با وجود پیگیری های مکرر مبنی بر اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم مطابق با هزینه های تولید، اما هنوز خبری از اصلاح نرخ خرید تضمینی نیست.

وی افزود: امسال در ارتباط با الک مورد استفاده برای خرید تضمینی گندم با بازرگانی دولتی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه به توافق رسیدیم که خوشبختانه الک ۱.۷ تعیین شد که این امر به نفع فروشندگان گندم خواهد بود.

هاشمی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی ندارد، بیان کرد: علی رغم کاهش سطح زیر کشت گندم در استان های سردسیری، اما استان های گرمسیری توانستند خلا ناشی از کمبود کشت این استان ها را جبران کنند که بنابر اعلام گزارش های وزارت جهاد کشاورزی نسبت به مدت مشابه سال قبل کمبودی در خصوص تامین کشت گندم دیم و آبی نداشتیم.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: با وجود کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصدی بارندگی در برخی استان های شمال غرب انتظار می رود که در فصول باقی مانده تا پایان کشت، کاهش سطح زیر کشت جبران شود.

وی با اشاره به اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، بیان کرد: با استمرار شرایط مساعد اقلیمی در ادامه فصل کشت به سبب جبران کاهش سطح زیر کشت در استان های گرمسیری نیازی به واردات گندم نداریم.

این مقام مسئول درباره اینکه اظهار نظر مسئولان مبنی بر واردات ۶ میلیون تن گندم در سال آینده را تایید می کنید، بیان کرد: واردات گندم برای سال آینده به میزان و چگونگی خرید بستگی دارد و در صورت اصلاح نشدن قیمت، تولیدکنندگان حاضرند گندم تولیدی را به عنوان خوراک دام مصرف کنند یا به بخش های دیگر ببرند که بدین ترتیب تامین غذای کشور نیازمند واردات خواهد بود.

هاشمی در پایان تصریح کرد: با وجود بی توجهی مسئولان شورای اقتصاد به قانون خرید تضمینی گندم و امتناع کشاورزان از تحویل به مراکز دولتی، امسال دولت برای تامین نیاز کشور به دنبال واردات ۳ میلیون تن گندم است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ذبی
۱۹:۳۸ ۲۹ دی ۱۳۹۸
یک لیتر سم گندم شده ۴۵۰ هزار تومان.ماشین آلات کشاورزی ۱۰۰ برابر شدن اخه جوابگوی این هم گرانی در مقابل قیمت ۲۲۰۰ تومان خرید گندم کیه خدا لعنت کند باعث و بانی آن باید جوابگو باشند پیش خدا من یک گندمکاران از امسال به بعد دیگه عهد کردم با خدای خودم که گندم نکارم چرا چون خرجم نمیتونم در بیارم یعنی خرج ۱۰ هکتار کاشت گندم میشه ۳۰ میلیون آخرش شاید ۵ تومان باقی نماند.
Iran (Islamic Republic of)
محمد315
۲۰:۳۲ ۲۸ دی ۱۳۹۸
دولتی داریم عشق واردات چرا ؟
چون یا اخوی وارد میکنه یا اقوام
تو خودت باشی وارد نمیکنه
دردسرشم کمتره
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۹:۳۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
واردات گندم ؟!؟!// پس امسال که رونق تولید است بجای اینکه پیش یریم پس رفتیم ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
طهماز ترسو
۱۶:۱۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
سلام علیکم خدا شاحد است که قیمت گندم تو این چند سال اخیر وبخصوص سال قبل کمر گندمکاران را شکست من یک گندمکار هستم که نابود شدم سال قبل و با تلاش امسال هم ادامه دادم اگر امسال همین باشه قیمت که فکر نکنم بتونم سال دیگه بکارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
اول وابسته بشیم به کالای اساسی مثل گندم بعد بشه اهرم فشار علیه خودمون و تحریمش کنند،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
متاسفم کسانی که به مردم بخصوص کشاورز خیانت میکند الانبااین تورم کیلویی پنج هزار تومان هم ضرر قیمت ادوات وکود بیارین پایین نمخواد گرون کنین بی سوادها
Iran (Islamic Republic of)
برومند
۱۲:۲۶ ۲۸ دی ۱۳۹۸
وقتی ک هزینه کاشت، داشت، و برداشت
از درآمده بدست آمده از فروش گندم بیشتر است. دیگر نمی توان انتظار داشت که کشاورزان ما حتی گندم بکارند!

می توان گفت ک، کاشت گندم با وجود پایین بودن قیمت گندم آنهم در اوضاع بد اقتصادی و با وجود افزایش قیمت کودشیمیایی، سموم و ادوات کشاورزی، یعنی ضرر و زیان (درآمد منفی) کشاورز

با این اوصاف کشاورز هم بفکر کشت های دیگر می افتد متاسفانه!

واردات گندم، یک اهرم فشاری است بر ایران!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
بله در مورد برنج هم همین طور است ولی ما اجازه کشت دیگر را نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۸ دی ۱۳۹۸
والله خیانته والله خیانته خودکشی محضه تو رو به امام زمان نکنید داخل بکارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
متاسفانه همیشه محصول کشاورز رو ارزون میخرن و انگیزه ای برای اون نمیمونه ولی کالاهایی کع دولت تولید میکنه مثل ماشین الات و کود و سم و... رو هر وقت دلشون بخواد و به راحتی گرون میکنن خداوکیلی این رسمش نیست
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۲۷ ۲۸ دی ۱۳۹۸
با سلام
قیمت گندم باتوجه به هزینه ها وتورم عادلانه نیست . لطفا مسئلان رسیدگی کنند . ما وقتی تولید داخل داریم چرا واردات بیایید منصفانه نگاه کنیم.کمبودها یا منفعت طلبی را اینجا اعمال نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۸ دی ۱۳۹۸
متاسفانه دولت بیشتر بار تحریمها رو روی دوش کشاورزان و دامداران گذاشته.قیمت تمام مواد نیاز برای گندم ۳ برابر شده کود سفید از ۳۵ به ۱۰۰ تومان کود سیاه از ۶۰ به ۱۸۰ تا ۳۵۰ تومان هزینه درو از هکتاری ۱۵۰ به ۴۵۰ تومان قیمت ادوات کشاورزی چند برابر شده.ولی قیمت گندم چی؟قیمت وسایل خونه و غذا چقدر شده؟با این قیمتها فقط سفره ما کوچکتر شده و شرمنده خرج بچه و خانواده شدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
یعنی نان گران تر می شود
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۹:۵۷ ۲۸ دی ۱۳۹۸
یعنی ضربه ای که اینا دارن به تولید کشور میزنن در حد حمله مغولاس
Iran (Islamic Republic of)
سیاوش باهر
۰۹:۴۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
هرچه مملکت بیشتر به خارجیها وابسته تر باشد بیشتر و بهتر مبتوان برجامهای نافرجام را برقرار وایجاد کرد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
چرا کسی نیست به این دولت و مجلس بگه چرا در زمان تعیین پول خرید تضمینی کم میزارید و الان اینجا باید با دلار و یورو و خیلی گرون تر گندم وارد کنید ؟؟
خوب زمان تصویب بودجه معلوم بود کمبود خواهیم داشت ..
آیا پشت پرده واردات گندم سودی برای عده ای داره ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۰۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
کشورما در دوسال گذشته به خوداتکایی در تولید گندم رسید ولی با اجرای یک سیاسات غلط دوباره وارده کننده این محصوص استراتژیک شدیم با توجه به شرایط بد اقتصاد و درآمدی چرا ؟
Iran (Islamic Republic of)
سلام
۰۸:۵۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
یکی از راهکارهای قوی شدن این است که مدیران چنان انتخاب شوند که خوب و کلان فکر کنند و به نظرات کارشناسی و علمی روز جهان در راستای توجه به منافع کشور و همچنین جوانان مملکت در جهت سازندگی اهمیت داده شود.
مثال چند سال پیش در جلسه ای شرکت کردیم یکی از کارشناسان نظریه ای را ابراز نمود اما چون با اهداف از پیش تعیین شده مغایرت داشت مدیر جلسه کارشناس را از جلسه بیرون کرد و چند سال بعد به عینه دیدم که اگر به آن نظر اهمیت میدادند بسیاری هزینه ها ی عبث جلوگیری شده و هزینه برگشت به عقب نداشته باشیم .
نگذاریم جوانان متفکر و باهوشمان هدر بروند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۲۸ دی ۱۳۹۸
وقتی رودخانه ها و دریاچه ها با مدیریت ناصحیح میخشکن و جادها و شهرها پرآب میشن انتظار بیش از این نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
پس چی شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
هر دم از این باغ بری میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
چقدر ملت و مردم بیچاره را سر کار و بدبخت کردن .
.زمین کشاورزی مردم داره هوا میخوره .
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۰۷:۴۷ ۲۸ دی ۱۳۹۸
سلام اینده روشن نه تنها در انتضار خودکفایی گندم نیست بلکه در انتضار تولید گوشت هم نیست بخاطر واردات بیش از اندازه اکثر واحدهای دامداری خاای شده اند و هیچ کس جوابگو نیست با تشکر از مدیریت فراوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
مسئولین ارشد جهاد کشاورزی توان کار ندارن
آخرین اخبار