به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه با اشاره به تهیه «سند اقتصادی مقاومتی» در استان، گفت : با تعریف تابآوری اقتصاد مقاومتی در مقابل تکانهای که در سایر بخشها وجود دارد، تکلیف تمامی دستگاههای اجرایی استان در این سند مشخص شده است.
او تهیه «سند رونق تولید» را ذیل سند اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت : امسال توسط مقام معظم رهبری به سال رونق تولید نامگذاری شده است، لذا باید با سرمایهگذاری موانع را از سرراه تولید برداریم در همین راستا سند رونق تولید را با عدم دخالت بخش دولتی و با بهکارگیری اتاق بازرگانی و دانشگاه تهیه کردهایم.
استاندار کرمانشاه در توضیح دلیل تهیه و ابلاغ سند رونق تولید با مشارکت اتاق بازرگانی و دانشگاه، افزود: بخش خصوصی با مشکلات و موانع در این خصوص بیشتر در ارتباط است و شفاف مشکلات و موانع را در این سند توضیح داده است.
او «سند اشتغال استان» را دیگر سند ذیل سند اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و افزود: در این سند مشخصا اعلام کردهایم که امسال باید سه درصد از نرخ بیکاری استان را کاهش دهیم.
بازوند با بیان اینکه معضل بیکاری یک شبه با شعار حل نمیشود، گفت: برای رسیدن به این مهم باید ۲۲ تا ۲۳ هزار شغل خالص در استان ایجاد کنیم برای هر درصد ۷ تا ۸ هزار شغل خالص نیاز است با این توضیح که ما سالانه ۷ هزار و ۵۰۰ نفر به بازار کار اضافه میشود با این وجود استان کرمانشاه از سنوات گذشته با یک انبوه و دپو از بیکاری روبهرو بوده است.
این مقام عالی دولت در استان کرمانشاه با اشاره به آمارها براساس اعلام مرکز آمار در مورد نرخ بیکاری، گفت: میانگین نرخ بیکاری کشور در پاییز سال ۶۹ براساس اعلام مرکز آمار ۱۱.۹ درصد اعلام شده که این آمار در استان ۲۵.۸ درصد بوده یعنی فاصله استان با میانگین کشوری ۱۳.۹ درصد بوده است.
او افزود: در پاییز سال ۹۷ آمار کشوری نرخ بیکاری ۱۱.۸ درصد عنوان کرد که در استان به ۱۸.۴ درصد رسیده بود و در پاییز ۹۸ نرخ بیکاری کشور ۱۰ بوده که در استان ۱۶.۳ اعلام شده است.
بازوند افزود: یعنی فاصله از ۱۳.۹ در سال ۹۶ به ۵.۷ در سال ۹۸ رسیده که به معنای ایجاد شغل است هر چند خیلی محسوس نیست، ولی کم شدن فاصله به معنای ایجاد اشتغال است.
او به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی مردم در کم شدن این فاصله اشاره کرد و افزود: میانگین مشارکت اقتصادی کشور در پاییز سال ۹۶ براساس گزارشات مرکز آمار، ۴۴ بوده که در استان کرمانشاه نیز همان ۴۴ گزارش شده و در پاییز ۹۷ نرخ کشوری ۴۴.۵ اعلام شده که در استان به ۴۷ رسیده و در نهایت پاییز امسال نرخ مشارکت اقتصادی در کشور ۴۴.۳ گزارش شده که این آمار در استان کرمانشاه به ۴۷.۴ رسیده است.
بازوند رسیدن نرخ مشارکت اقتصادی در استان در سال ۹۶ از ۴۴ به ۴۷.۴ در سال ۹۸ را به تمایل بیشتر مردم برای مشارکت اقتصادی معنا کرد و گفت: افزایش نرخ مشارکت اقتصادی تایید کننده کاهش نرخ بیکاری و فعال بودن مجموعه استانی در زمینه فعالیتهای اقتصادی است.
استاندار کرمانشاه در رابطه با موانع رونق تولید، افزود: سرمایه در تعریف علم اقتصاد، جریان سیالی است که اگر موانع سرراه آن نباشد تابع قدرت نیست و میتواند موفق عمل کند.
او به اهمیت زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری یک استان برای سرمایهگذاری اشاره و گفت: سرمایهگذار به زیرساختهای سختافزاری یک استان از جمله فرودگاه، آزادراه، راهآهن و... برای سرمایهگذاری توجه دارد در مقابل آن زیرساختهای نرمافزاری نیز برای او اهمیت دارد.
بازوند، زیرساختهای نرمافزاری برای سرمایهگذاران استان را به معنای فراهم کردن «فضای کسب و کار» تعریف کرد و گفت: برای سرمایهگذار فضای کسب و کار خیلی اهمیت دارد در همین راستا کمیتهای تشکیل دادهایم که از نگرانیهای سرمایهگذار در خصوص سرمایهگذاری در استان کم میکند.
او سیستم بانکی را در قالب یکی از این فضاها عنوان کرد و افزود: وضعیت سیستم بانکی ما در مقایسه با دیگر استانها بهتر است، ساختار بانکی خوب عمل کرده، البته نقدهای وجود دارد، ولی به هر حال، امسال در زمینه ارائه تسهیلات روستایی و زلزله هر کدام به صورت جداگانه در کشور مقام نخست را کسب کردهایم.
این مقام ارشد اجرایی استان کرمانشاه افزود: کشورهای جهان سوم عمدتا گرفتار اقتصاد بانک محور هستند یعنی بانک شریک سرمایهگذار و بهخاطر سرمایهگذاری خود اظهارنظر میکند.
بازوند به قانون رفع موانع تولید و مصوبه ستاد رفع موانع تولید در این رابطه اشاره و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۳ جلسه ستاد رفع موانع تولید در استان برگزار شده که حدود ۶۵ درصد از مباحث آن در راستای بانکها بوده است.
او استان کرمانشاه را بهشت سرمایهگذارای توصیف کرد و گفت: کرمانشاه یک استان ثروتمند است، بیش از ۲ هزار و ۸۹۹ کیلومتر رودخانه دارد، ۳۷۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و پنج بازارچه رسمی دارد، دارای جاذبههای گردشگری فوقالعادهای است و در بخش کشاوری نزدیک به ۹ هزار هکتار زمین مرطوب با بارندگی سالانه بالای ۴۰۰ میلیمتر دارد.
بازوند، کرمانشاه را جز ۱۰ استان امن کشور برای سرمایهگذاری اعلام کرد از مشوقهای سرمایهگذاری سخن گفت و گفت: امسال ما یکهزار میلیارد تومان تسهیلات با سود چهار تا ۹ درصد در مجموعه حوزه تولید به متقاضیان پرداخت کردهایم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هر ساله از محل اعتبارات عمرانی مبلغی را با عنوان اعتبارات اقتصادی برای کمک به سرمایهگذار کنار میگذاریم، افزود: ریسک سرمایهگذاری در شهرهای مرزی را قبول کردهایم به این معنا اگر سرمایهگذار با سرمایهگذاری در شهرهای مرزی استان ضرر کند، دولت خسارت او را پرداخت میکند.
او وجود بروکراسی اداری را یکی از موانع جدی در راستای جلوگیری از رشد اقتصادی عنوان کرد و گفت: ساختار اداری ساختار خوبی نیست که بتواند روند اقتصادی را پشتیبانی کند، ولی در عین حال به دنبال بهبود فضای کسب و کار در استان هستیم.
بازوند وجود ۶ بازارچه مرزی کرمانشاه که پنج بازارچه آن رسمی است را برای استان یک فرصت دانست و گفت: مرزی که یکطرفه باشد یعنی صادرات داشته باشد و وارداتی از آن صورت نگیرد به تعبیری شکننده است، با این توصیف که مثلا اگر حکومت عراق کالایی نخواهد، ولی تجار دو کشور برای آن کالا به توافق برسد، کالا ممنوع میشود.
او افزود: امسال این مشکل را در مرز سومار داشتیم، مثلا لبنیات را حکومت نمیخواست، ولی تجار برای صادر کردن آن به توافق رسیده بودند همین دلیلی شده که این مرز پنج ماه از طرف عراقی بسته شود در حالی که روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ کامیون صادرات از این مرز صورت میگرفت.
این مقام عالی دولت در استان کرمانشاه افزود: با توجه به حساسیتی که روی صادرات داشتیم بار مرز سومار را به مرز خسروی در ایام اربعین محول کردیم و اجازه ندادیم کار اقتصادی تعطیل شود.
او وضعیت صادرات استان طی ۹ ماهه سپری شده از سالجاری را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به مشکلاتی که امسال در بحث صادرات (بسته شدن مرز سومار) داشتیم در مجموع در بحث صادرات نسبت به سال گذشته خوب عمل شده وحدود ۳۷ درصد رشد داشتهایم.
بازوند بحث اشتغال و رفع مشکلات بیکاری را یکی از اولویتهای مهم مدیران استان دانست و گفت: کرمانشاه استانی باظرفیت و ثروتمند است این هنر یک مدیر خوب را میطلبد که با ظرفیتسازی ایجاد ظرفیت کند.
او کرمانشاه را مرکز ثقل غرب کشور و هاب منطقه توصیف کرد و گفت: دهکده لجستیک یا بندر خشک در غرب کشور یا سرمایهگذاری یکهزار میلیارد تومان در کرمانشاه تعریف شده است این بندر باید به استانهای اطراف از جمله ایلام، کردستان، لرستان و همدان خدماترسانی کند.
بازوند با یادآوری رویداد گردشگری ۲۰۲۰، گفت: رویداد بینالمللی گردشگری روستای و اکوتوریسم با مشارکت ۱۶۰ کشور دنیا، بزرگترین رویداد سال آینده است که در ایران میزبانی آن به استان کرمانشاه داده شده است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از اورامانات استان را برای ثبت جهانی به یونسکو فرستادهایم، افزود: کرمانشاه نهمین کلانشهر کشور است این برای سرمایهگذار به معنای دروازه ورود سرمایه است، باید با وجود این ظرفیتها مشکلات اقتصادی استان را حل و فصل کنیم.
او با یادآوری زلزله ۷.۳ ریشتری سال ۹۶ استان و ویرانیها و خسارتهای بهجا مانده از آن، گفت: توانستیم تهدید زلزله را به فرصت برای استان تبدیل کنیم، در عین حال در زلزله یک بازار ۵ هزار میلیارد تومانی ایجاد کردیم که همه حتی استانهای دیگر از آن استفاده کردند، این بازار در کرمانشاه شکل گرفت و آبادانی و عمرانی آن مختص این استان است .
انتهای پیام/د