به گزارش حوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا فولادوند مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران از اهمیت توجه آموزش و پرورش به موضوع سیل مهربانی برای تحقق توسعه در کشور و آموزش دانش آموزان برای کمک به هموطنان سخن گفت و اظهار کرد: مدارس تهران پایگاه جمع آوری کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان میباشند.
او بیان کرد: گاهی ممکن است مصیبتی به عظمت یک زلزله یا سیل رخ دهد تا قدر انسانیت را بیشتر بدانیم که سهم انسان از کائنات به وسعت قلب مهربانش است. این روزها که سیل ویرانگر همه جای استان سیستان و بلوچستان را فراگرفته است، باز هم آموزش و پرورش آستین همت بالا زده تا فرصتی برای آموزش مهربانی و انسانیت به دانش آموزانش داشته باشد و حالا «سیل مهربانی» در میان دانش آموزان تبدیل به مقوله فرهنگی شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به سیل مهربانی ۱ گفت: در بهار ۹۸ به دنبال وقوع سیل در استان لرستان، گلستان و خوزستان ما ماموریت پیدا کردیم معین دو استان خوزستان و لرستان باشیم. در استان لرستان برنامههای متنوعی را در راستای کمک به فرهنگیان و دانش آموزان داشتیم که مثمر ثمر بود و باید بگویم به بهترین نحو و شایستهترین نحو اجرا شد.
وی افزود:در استان لرستان موضوع عقب افتادگی آموزشی دانش آموزان را داشتیم که با کمک شورای موسسان مدارس غیردولتی تهران کار بزرگی را در ارتباط با شهر پلدختر و معمولان انجام شد که تاثیر به سزایی در ارتقای سطح آموزش دانش آموزان مخصوصا پایه دوزادهم داشت.
فولادوند با اشاره به اینکه آموزش و پرورش شهر تهران در حوادث ناگهانی همیشه نقشهای بزرگی ایفا کرده است، گفت: در زلزله کرمانشاه و در موضوع پشتیبانیهای آموزشی استان مصیبت دیده کرمانشاه شهر تهران، میدان دار بود و توانست تحولی در حوزه آموزشی آنجا ایجاد کند. البته باید از شورای موسسان مدارس غیر دولتی تشکر کنم که مثل همیشه در کنار ما بودند و تاثیرات مهمی در کمک رسانی داشتند و در موضوع کمکهای آموزشی و بسته هایآموزشی کاری اتفاق افتاد که در طول تاریخ ایران سابقه نداشته است. ما صد مدرس طراز اول تهران را به پلدختر بردیم و آنجا بچهها را آموزش دادند و نتیجه اینکه، قبولیهای حوزه پلدختر امسال بیش از سنوات گذشته بود و این نقطه قوت برای آموزش و پرورش شهر تهران است.
مدیر کل آموزش و پرورش پایتخت گفت: در سیل مهربانی۱ در ارتباط با کمک به همکاران فرهنگی ما اعتباری نزدیک به یک میلیارد تومان را بین همکاران فرهنگی که صدمه دیده اند، توزیع کردیم و اعتباری در حدود ۶۰۰ میلیون تومان را در بین مدارس غیردولتی از محل کمکهای موسسات غیردولتی کمک کردیم تا تعمیراتی که نیاز دارند، انجام دهند. همچنین در حوزه خوزستان کمکهای زیادی از جمله اعزام ۸۰ میلیون محموله داشتیم و، چون خوزستان نیاز نداشتند بیشترین وسایل ما آموزشی بود. همچنین بستههای ویژه همکاران فرهنگی در ماه مبارک رمضان برای استان لرستان تهیه کردیم. مشاورین زحمتکش و کوشای ما چندین مرحله با کاروانهای متعددی به این دو استان مراجعه کردند و نیازهای مشارهای را برطرف کردند. در حوزه خوزستان ما کمکهای مان بیشتر بود و آخرین مرحله کمکهای ما به استان خوزستان آبان سال جاری بود که با ساخت یک مدرسه ۹ کلاس در روستای شیبان اهواز توانستیم کمکها را در سیل مهربانی۱ هدایت کنیم.
بیشتر بخوانید: تشکیل کمیته مدیریت بحران برای رسیدگی به دانشآموزان سیلزده
عبدالرضا فولادوند، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به سیل اخیری که در استان سیستان و بلوچستان رخ داده است از کمکهای شهر تهران سخن گفت. وی افزود: متاسفانه به دنبال وقوع سیلی که در استان سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد، مقام عالی وزارت ماموریتی را به اداره کل شهر تهران دادند تا در کنار استانهای دیگر به جمع آوری کمک نقدی و غیر نقدی اقدام کنیم و تیمی را در آنجا مستقر کنیم و در توزیع هم نظارت داشته باشیم و تلاش کنیم هموطنان ما از این مرحله سخت عبور کنند.
فولادوند با اشاره به همراهی همیشگی فرهنگیان گفت: بی شک نقش فرهنگیان محترم و عزیز در تمام مراحل کمک رسانی گذشته و حال نقش موثری بوده است. در اتفاق گذشته بخش اعظمی از فرهنگیان بزرگوار اجازه دادند از حقوق شان کسر کنیم و به حساب ویژه کمک به سیل زدگان واریز کنیم و اکنون هم نیاز به کمک این همکاران فرهنگی داریم.
فولادوند با اشاره به برنامههای آموزش و پرورش شهر تهران در سیل مهربانی۲ گفت: در حوزه دانش آموزی علاوه بر اینکه سه شنبه این هفته در برنامه سیل مهربانی۲ شرکت میکنند، تمام مدارس ما پایگاه جمع آوری کمکها هستند. کمکها به انبار مهرآباد تهران انتقال پیدا کرده و ازآنجا با هواپیما به چابهار و کنارک رفته و آنجا هم نمایندگی از ما حضور فعال دارند و با وساطت آموزش و پرورش در جنوب سیستان و بلوچستان توزیع خواهد شد. آنچه مهم است توسعهای است که محقق شده و آموزش محبت و مهربانی به دانش آموزان ما انجام میشود و این مهم نه تنها کمک به هوطنان است بلکه یک نوع آموزش کمک به همنوع و هموطن برای دانش آموزان ماست.
فولادوند افزود: خوشبختانه مانند دفعات گذشته شهر تهران خوب درخشیده است و البته کمک به سیستان و بلوچستان مقطعی نیست بلکه یک فرآیند است و ما با خیرین سیستان و بلوچستان در حال گفتگو هستیم تا مراکزی که آنجا به نوعی تخریب شده اند و نیازمند تعمیر و نگهداری اند طی فرآیندی کمک شود. همچنین امیدوارم در حد توان بتوانیم به شرط جمع آوری کمکهای نقدی بیشتری به بازسازی مدارس آسیب دیده کمک کنیم.
وی درباره مشکلات جغرافیایی جهت کمک رظسانی به سیستان و بلوچستان گفت: ما کمکهای مان را به آموزش وپرورش استان و ازآنجا به آموزش و پرورش مناطق و شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان انجام میدهیم. البته مشکلی که اکنون وجود دارد توزیع میان منطقه و روستاهاست. توزیع و کمک رسانی از تهران به جنوب سیستان و ازآنجا به شهرستانها مشکلی وجود ندارد. اگر مشکلات ارتباطی هست بین مرکز شهرستانها با روستاهای خودشان است که آنجا هم نیروهای نظامی با کمک هلی کوپتر و سایر ادوات شان کمک را ارسال میکنند. ما به نوعی کمکها را از شهر تهران هدایت میکنیم و تحویل روسای آموزش وپرورش مناطق میدهیم و نیروهای آموزش وپرورش هم از طرف مقام عالی وزارت مستقرهستند و امیدوارم در این مرحله هم به نحو احسنت کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه اکنون ده کامیون آماده اعزام از شهر تهران است گفت: آنچه در سیل گذشته وجود داشت گل و لای بود که شهرها و منازل را در برگرفته بود و اینجا به نوعی آبگرفتگی و سیلی است که رد شده و رفته و مشکلات مردم به نوعی مشکلات معیشتی است و آذوقه هم ندارند و به ما اعلام کرده اند که البسه و پتو و چادر برنامه ریزی کنیم. امروز ساعت دو و نیم ویدئو کنفرانسی داریم که نیازها را احصا کنیم و فردا اولین محموله ما آماده میشود. تا اکنون ۲۰۰ میلیون از اندوخته قبلی مانده و مایحتاج را قرار است از بازار تهیه کنیم و بخریم و انشاله در اواسط هفته جاری و با حضور مقام عالی وزارت در سیستان کمکهای ما هم به آنجا رسیده است.
فولادوند با قدردانی از تلاشهای سازمان دانش آموزی گفت: من از همکاران خوب سازمان دانشآموزی تشکر میکنم که در این سیل مهربانیها و محبتها و تلاشها همیشه پیشقدم هستند. همچنین از تشکلهایی که به نوعی با آموزش پرورش در ارتباط اند تشکر میکنم و دعوت میکنم این بار هم مثل همیشه پا پیش بگذارند تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم. همچنین از معاونت پرورشی و معاونت پشتیبانی و سایر معاونتها که همیشه در موضع کمک در خط مقدم هستند، سپاسگزارم.
انتهای پیام/