مدیر تحقیق، توسعه و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: موسسه رازی پژوهش های متعددی در زمینه شناسایی و تشخیص باکتری سالمونلا در طیور و مواد غذایی انجام داده است.

توسعه تحقیقات موسسه رازی به منظور تولید واکسن سالمونلادکتر سهیلا مرادی بید هندی، در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: باکتری سالمونلا  از طریق مواد غذایی به ویژه مرغ به انسان انتقال پیدا می‌کند که از نظر سازمان بهداشت جهانی و استاندارد‌های بین المللی در مواد غذایی به ویژه فرآورده‌های گوشتی، در هر ۲۵ گرم به هیچ عنوان نباید این باکتری وجود داشته باشد.

مرادی افزود: با توجه به پیشرفت‌های علمی دنیا روش‌های جدید و نوآورانه برای تشخیص این باکتری شناخته و معرفی شده است تا در زمانی کوتاه قادر باشیم باکتری سالمونلا را در مواد غذایی تشخیص داده و از بروز بیماری در افرادی که فرآورده‌های گوشتی مصرف می‌کنند جلوگیری کنیم.

او با اشاره به اینکه در بخش میکروب شناسی موسسه رازی، طرح‌های متعددی در ارتباط با جداسازی این باکتری از مزارع پرورش مرغ و کشتارگاه‌ها انجام و نمونه‌های مختلفی از سالمونلا جداسازی شده است، گفت: بیش از دو هزار و ۶۴۰ سروتایپ از این باکتری شناخته شده است.

مدیر تحقیق، توسعه و فناوری موسسه رازی افزود: شناخت انواع شایع سروتایپ سالمونلا در ایران برای انتخاب نمونه مناسب که در نهایت به ساخت واکسن منجر شود، کمک شایانی می‌کند.

مرادی گفت: علاوه بر جداسازی نمونه‌های مختلف باکتری سالمونلا در موسسه رازی، طرح بهینه سازی شرایط رشد و غیرفعال سازی و بررسی ایمنی زایی باکتری کشته شده سالمونلا در حال اجرا است که امیدواریم نتایج این تحقیقات گامی برای تولید واکسن سالمونلا در آینده باشد.

او بیماری سالمونلوز را از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و طیور نام برد و در مورد نشانه‌های بالینی آن در انسان افزود: در صورت ابتلا به این بیماری، دستگاه گوارش تحت تاثیر قرار می‌گیرد و به صورت اسهال و بیرون روی در افراد مشاهده می‌شود. گرچه افراد در صورت مشاهده این علائم حتما باید به پزشک مراجعه کنند، زیرا علائم بالینی این باکتری مشابه برخی باکتری‌های دیگر است.

این عضو هیئت علمی موسسه رازی با بیان اینکه بیماری سالمونلوز، می‌تواند خود محدودشونده باشد، تاکید کردآنچه مهم است اینکه باکتری سالمونلا می‌تواند در بعضی از ارگان‌های بدن قرار بگیرد بی آنکه افراد علائم بالینی از خود نشان دهند و سپس از طریق مدفوع این باکتری را دفع کنند و به این ترتیب انتقال این باکتری در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی به ویژه در افرادی که در رستوران‌ها کار می‌کنند، به سادگی امکان پذیر است و می‌تواند مشکلات متعددی ایجاد کند.

انتهای پیام / م 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار