به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،امیر زرگران مدیرعامل اتحادیه دامداران استان اصفهان در خصوص تولید شیر و لبنیات در استان اصفهان، اظهار کرد: این استان واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی بسیار خوبی دارد که به صورت کارشناسی و دقیق طبق استانداردهای خاص جهانی تولیدات خود را به بازار عرضه میکنند.
او با ابراز تاسف از پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور، افزود: متأسفانه سرانه مصرف شیر و لبنیات کشور، یک سوم کشورهای توسعه یافته و بسیار کمتر از میانگین جهانی است که تأثیرات خاص خودش را بر سلامت جامعه، مردم و البته تولید میگذارد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان اصفهان با اشاره به اینکه مصرف نوشابه در ایران چهار برابر بیش از میانگین جهان است، افزود: این تفاوت نشان میدهد وضعیت سلامت جامعه ما به چه سمتی میرود، اما در هر صورت ترویج محصول سالم و با کیفیت شیر به عنوان کاملترین غذایی که در قرآن به آن اشاره شده در دستور کار اتحادیه بوده است.
او با ابراز تاسف از تشویش اذهان عمومی با مصاحبهای در برنامهای تلویزیونی در مورد آلوده بودن شیرهای تولیدی کشور، تصریح کرد: استان اصفهان از نظر میزان و کیفیت رکورددار تولید شیر و لبنیات کشور است و با تولید روزانه حدود سه هزار و ۳۰۰ تن، قطب تولید شیر از نظر کمیت و کیفیت است که در واحدهای دامداری صنعتی کارشناسان مختلفی روی کیفیت محصولات به طور تخصصی فعالیت میکنند.
زرگران در خصوص نگرانیهای مردم در مورد آلودگی شیر و لبنیات، اظهار کرد: نگرانیهایی از استفاده نان خشک آلوده در واحدهای دامداری وجود دارد، اما مردم باید مطمئن باشند نگرانی بیشتر را دامدار و تولید کننده دارد، زیرا بیشترین ضرر این موضوعات متوجه خود دامدار است و تبعات مختلفی مانند افت تولید شیر، سقط جنین و بیماری دامها را درپی دارد و این خود ضررهای مالی بسیاری به دامدار تحمیل میکند.
او با بیان اینکه تمام مراحل استاندارد و ارزیابیهای اولیه شیر توسط کارخانجات لبنی انجام میشود، گفت: تمام فرآیندهای آنالیز، آزمایشات و فرآیند پاستوریزه و استریلیزه کردن توسط کارخانجات لبنی و شیرخشک و دیگر واحدهایی که در فرآوردههای لبنی کار میکنند، انجام میشود که همه این موارد توسط وزارت بهداشت میتواند تأیید شود. بی شک محصول نهایی که به دست مصرف کننده میرسد، اگر تاییدیه سازمان بهداشت و غذا و دارو را نداشته باشد، به بازار عرضه نمیشود.
نباید موارد جزئی را به کل واحدهای تولیدکننده تعمیم دهیم
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان اصفهان با اشاره به اینکه نظرات غیرکارشناسی و غلط تأثیرات خود را بر اذهان عمومی و پیکره تولید میزند، افزود: مطمئن باشید که دستگاههای مربوط در این موضوع به صورت جدی ورود میکنند، وقتی موضوعی به جامعه القا میشود خواه یا ناخواه تأثیر روانی آن بر مردم ایجاد میشود.
زرگران یادآور شد: در مورد وجود وایتکس در شیر هم مسلم بدانید آزمایشاتی که توسط کارخانجات شیر انجام میشود اگر شیری مشکل داشته باشد جذب کارخانه نمیشود و به مصرف کنندگان هم میگوییم که نگرانی از این بابت نداشته باشند.
او با اشاره به اینکه نباید بگوئیم همه فرآوردههای لبنی مشکل دارند، اظهار کرد: با این ادعا نباید گفت مردم شیر مصرف نکنند، زیرا در ابتدا همه تولید کشور با مشکل مواجه میشود و بعد از آن سلامت جامعه مورد تهدید خواهد بود به همین دلیل نباید موارد جزئی را به کل واحدهای تولیدکننده تعمیم دهیم.
او با بیان اینکه صنعت دامپروری در ایران پیشرفته است، اظهار کرد: واحدهای تولیدی ما به قدری توسعه یافته است که در بحث استاندارد حتی با واحدهای اروپایی رقابت میکنند، کارخانههای لبنی و واحدهای دامپروری به صورت صنعتی و دقیق فعالیت میکنند.
زرگران با تاکید بر اینکه هیچ افزودنی در محصول شیر وجود ندارد، تصریح کرد: در فرآیند پاستوریزه واستریلیزه کردن چربی شیر تغییر داده میشود، اما اینکه افزودنی خاصی به نام پالم که در مردم نگرانی خاصی ایجاد کرده به شیر اضافه شود به هیچ وجه چنین چیزی نیست.
او با تاکید بر اینکه همه محصولات لبنی و شیرهای تولیدی در سلامت کامل است، اعلام کرد: شهروندان با خیال راحت لبنیات مصرف کنند، زیرا در حوزههای مختلف تغذیه دام، ژنتیک و پتانسیلهای ژنتیکی دام سالیان درازی است به همت کارشناسان، جهاد کشاورزی و اساتید دانشگاه پیشرفتهای مختلفی داشتیم و پتانسیلهای تولید آنچنان بالا رفته که در تمام این موضوعات حرفی برای گفتن داریم.
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان اصفهان با اعلام اینکه اثرات القای یک شایعه بسیار تخریب کننده است، گفت: پاک کردن یک شایعه از ذهن مردم واقعا زمان میبرد وتبعات بسیار سنگینی بر حوزه اقتصاد و سلامت کشور میگذارد.
منبع:ایمنا
انتهای پیام/م