به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،بشیر حاجیبیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه ۱۶ تا ۱۷ درصد اهداکنندگان خون در تهران هستند، گفت: ۲۵درصد خون و فرآوردههای خون کل کشور در تهران مصرف میشود چرا که تعداد مراکز درمانی در تهران بیشتر و جراحیهای بزرگ در این استان گستردهتر و به همین دلیل مصرف این فرآوردههای حیات بخش در پایتخت بالاتر است.
او با اشاره به کاهش اهدای خون به دنبال سردتر شدن هوا، اظهار کرد: باید توجه کرد که نیاز به خون و فرآوردههای آن همیشگی است و مختص زمان خاصی نیست و در برخی استانهای بزرگ مانند تهران از طریق شبکه خونرسانی میزان خون مورد نیاز را تامین میکنیم.
حاجیبیگی یادآوری کرد: میزان اهدای خون وابسته به شرایط مختلف اعم از وضعیت جوی ودیگر عوامل موثر در مشارکت جویی مردم است.
او تغییرات آبوهوایی، ترافیکی و دیگر عوامل مداخله گر را از دلایل کاهش حضور شهروندان در مراکز اهدای خون برشمرد و افزود: به همین دلیل است که در روزهای سرد زمستان که به دلیل نزولات جوی و برودت هوا، تردد شهروندان دشوار میشود، میزان مراجعه جهت اهدای خون نیز کاهش مییابد.
حاجیبیگی در خصوص مراکز درمانی مصرف کننده خون گفت: در کشور ۸۳۰ بیمارستان و مرکز درمانی وجود دارد که ۷۲۰ مورد از آنها دارای بانک خون مستقل بوده و خون و فرآوردههای خونی مورد نیازشان را از اداره کلهای انتقال خون دریافت میکنند.
او تصریح کرد: تهران با ۱۶۰بیمارستان و مرکز درمانی یکی از استانهای پرمصرف خون و فرآوردههای آن محسوب میشود.
سخنگوی سازمان انتقال خون ضمن یادآوری اینکه مردم همچنان برای اهدای خون مراجعه میکنند و به صورت روزانه خون تامین میشود، گفت: نگرانی سازمان انتقال خون کاهش سطح ذخایر خون در کشور است و باید توجه کرد که ایران سالانه به دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون اهدایی نیاز دارد.
حاجیبیگی از رسانهها درخواست کرد که با توجه به گستره مخاطبان و وسعت عملکرد و قابلیتهای تبلیغاتی، اطلاعرسانی، جلب مشارکت و تاثیرگذاری، ضمن ترویج فرهنگ اهدای خون در فضای عمومی و نزد مخاطبان، سازمان انتقال خون را در امر انساندوستانه اهدای خون همراهی کنند.
گفتنی است مراکز جامع اهدای خون در تهران هر روز از ساعت ۸ تا ۱۹ فعال هستند، همچنین مراکز اهدای خون در استانها نیز در دو شیفت صبح و بعد از ظهر میزبان اهداکنندگان نوع دوست است.
انتهای پیام/