به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نیره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران امروز در اجلاس سراسری انقلاب صنعتی چهارم در هزاره سوم گفت: انقلاب صنعتی چهارم یکی از مباحث مهم این سالها است که اگر به آن اهمیت ندهیم زیان جبرانناپذیری به کشور وارد میشود و به تدریج برخی از طلیعههای این خسارتها را میبینیم.
وی ادامه داد: تحریم وظیفههایی برای کشور ما ایجاد کرده است؛ در سال ۲۰۱۶ میلادی شعار مرتبط با مباحث انقلاب صنعتی چهارم و هوشمندسازی در عرصه استاندارد شروع شد، سازمان بینالمللی استاندارد بر استراتژیک تا سال ۲۰۳۰ در نظر گرفتند ۱۷ آیتم را در نظر دارند تا استانداردهای مرتبط با توسعه پایدار تدوین شود.
پیروزبخت گفت: ما در سال ۹۶ در سازمان ملی استاندارد وارد مقولهای شدیم، سازمان جهانی استاندارد شعار «استانداردها شهرها را هوشمندتر میکنند» مطرح کرد و برای ما توجه به انقلاب صنعتی چهارم جدیتر شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: ما هم برای تفهیم این شعار به همه طبق روال هر ساله ایزو این مفهوم و شعار را برای نسل جوان به فراخوان گذاشتیم تا برای این شعار جوانان طرح ارائه کنند.
وی اظهار کرد: در سال ۹۶ تعداد یکصد اثر ایرانی در این حوزه به ایزو فرستادیم که ۱۰ پوستر برگزیده شد و در نهایت یک پوستر جوانان ایرانی برای شعار استانداردها شهرها را هوشمندتر میکنند انتخاب شد.
پیروزبخت گفت: در سال ۲۰۱۸ میلادی این مسأله مطرح شد که «استانداردها و انقلاب صنعتی چهارم» مدنظر باشد و این شعار سازمان جهانی استاندارد در سال ۲۰۱۸ شد.
بیشتر بخوانید:هشدار در خصوص خطرات استفاده از الپیجی به عنوان سوخت خودروها
وی گفت: با توجه به شرایط خاص کشورمان اگر به این موضوعات توجه نکنیم اوضاع نگرانکننده خواهد بود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اضافه کرد: شتاب تحولات تکنولوژی و فناوری بسیار سریع است در انقلاب صنعتی چهارم ما وارد مباحثی میشویم که تاکنون سابقه نداشته است و در این باره میتوان به هوش مصنوعی، نانو، بایوتکنولوژی، بلاکچین، رباطها، اینترنت اشیا و ... اشاره کرد.
پیروزبخت تأکید کرد: ما در علم نانو رتبه چهارم دنیا و در استانداردهای نانو رتبه سوم دنیا را داریم.
وی گفت: در انقلاب چهارم صنعتی شرکتها تضمینکننده بقای خودشان نیستند بلکه چالاکی شرکتها بقای آنها را تضمین میکند. شرکتهای سریع شرکتهای ماندگار هستند و شرکتهای کند را میبلعد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران بیان داشت: استانداردها به عنوان یکی از ابزارهای نشر دانش در سراسر دنیا به کمک میآیند تا هماهنگیهای ویژه و گسترده بین انسان و تحولات اخیر ایجاد کند.
پیروزبخت افزود: در هوشمندسازی و مدیریت کسب و کار در حال حاضر کسب و کارهای نوین در حال جایگزینی کسب و کارهای قبلی است.
وی اظهار کرد: کشور ما نتوانسته است به صورت کامل WTO ارتباط برقرار کند و وارد آن شود، بازارهای نوین وقتی مقررات WTO را رعایت نکنند با خطر مواجه میشوند و نمیتوانند وارد فضای رقابتی تجارتی دنیا شوند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: ایران در ۵۰۰ کمیته فنی و فرعی استانداردهای جهانی عضو فعال است و در ۷ کمیته فنی نیز مدیریت دارد، اما در کمیته فنی مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم ما نتوانستیم عضو باشیم، زیرا دبیرخانه این کمیته زیرنظر سازمان استاندارد آمریکا است.
پیروزبخت اضافه کرد: ۳۲۱۱ استاندارد در حوزه ICT تدوین شده است و از نظر حجم کاری و تعداد استانداردها بیشترین کمیته فنی در بین کمیته فنی دو سازمان است.
انتهای پیام/