احمد مهری کارشناس ارشد اپیدمیولوژی و همهگیرشناسی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به انتشار ویروس کرونا در کشور چین اظهار کرد: ویروس کرونا که در کشور چین منتشر شده دارای انواع گوناگون است که دو نوع آن به نامهای سارس و مرس خطرناک هستند.
این کارشناس ارشد اپیدمیولوژی و همهگیرشناسی ادامه داد: ویروس شایع شده در کشور چین از فرد یا حیوانات به انسان منتقل میشود و این فرضیه وجود دارد که ویروس کرونا برای اولین بار از حیوانات به انسان منتقل شده است.
او تأکید کرد: ویروس کرونا دارای یک دوره کمون ۷ روزه بوده و ممکن است در روزهای اول این بیماری تشخیص داده نشود.
مهری بیان کرد: خوشبختانه در تمامی فرودگاههای کشور پایگاه مراقبتهای بهداشتی وجود دارد و کارشناسان متخصص بهداشت برای پیشگیری از بیماریها در این پایگاههای مراقبت مرزی حضوری فعال دارند و با ورود مسافران خارجی به کشور آنها را با توجه به مدنظر قرار دادن دوره کمون ویروس کرونا مورد آزمایش و غربالگری قرار میدهند.
این کارشناس ارشد اپیدمیولوژی و همهگیرشناسی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون موردی از این ویروس در ایران مشاهده نشده است. ارتباط خوبی با ساختار بهداشتی کشورهای مبدأ وجود دارد و در صورت مشاهده موردی از ویروس کرونا این افراد تحت مراقبت قرار میگیرند.
او گفت: در حال حاضر در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تیمهای واکنش سریع بهداشتی با حضور کارشناسان متخصص وجود دارند و اقدامات لازم را در این خصوص انجام میدهند.
مهری یادآوری کرد: با توجه به تجربه چند سال قبل انتشار این ویروس در دنیا اقدامات لازم در زمینه پیشگیری از این ویروس در کشور انجام شده است. البته پیشگیری از این بیماری به خودمراقبتی و رعایت اصول بهداشتی مردم هم وابسته است.
بیشتر بخوانید: چکاپ مسافران چین در فرودگاههای بین المللی کشور
این کارشناس ارشد اپیدمیولوژی و همهگیرشناسی بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا هرگز نباید با دستهای آلوده چشم، بینی و دهان را لمس کرد و به طور مرتب دستها را باید با آب و صابون شست و شو داد.
انتهای پیام/