به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با حضور وزیر نیرو دو تفاهمنامه همکاری میان وزارت نیرو و دانشگاه تربیت مدرس بهمنظور بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی و ارتقای دانش بینرشتهای در حوزه سیاستورزی آب و اقلیم به امضا رسید.
تفاهمنامه اول که به امضای "قاسم تقیزاده خامسی" معاون آب و آبفای وزارت نیرو و "محمدتقی احمدی" رئیس دانشگاه تربیت مدرس رسید، در راستای بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه در قالب راهاندازی هسته علمی و پژوهشی در حوزه "سیاستورزی آب و اقلیم"، ذیل گروه بین رشته ای فناوری آب در دانشکده علوم و فناوری های بین رشته ای دانشگاه منعقد شده است.
ظرفیتسازی انسانی برای تربیت نیروهای تخصصی در کشور، ارزیابی و پایش فعالیت های موسسات ملی، منطقه ای و بین المللی، تهیه و بهروزرسانی بانک اطلاعاتی انتشارات علمی کشور در حوزه تفاهمنامه، تسهیلِ تبادل داده، اطلاعات و گزارشات مورد نیاز و طبقه بندی آنها و انجام طرحهای علمی، پژوهشی و مطالعاتی در مقیاسهای ملی، منطقهای و بینالمللی از موضوعات طرح شده در این تفاهمنامه بهشمار میآید.
بر اساس این تفاهمنامه، هسته علمی و پژوهشی در حوزه "سیاستورزی آب و اقلیم" در دانشکده علوم و فناوری های بین رشته ای، ذیل گروه بین رشته ای فناوری آب ایجاد شده و امکان تخصیص مکان و دسترسی به امکانات برای کارشناسان و محققان طرفین فراهم میشود.
تدوین، بهروزرسانی و اولویتبندی عناوین موضوعات علمی و پژوهشی در زمینه تفاهمنامه، هدایت پایاننامهها و رسالههای دانشجویی در راستای نیازهای پژوهشی مرتبط با موضوع تفاهمنامه با استفاده از ظرفیت های وزارت نیرو از دیگر موارد توافق شده در این تفاهمنامه عنوان شده است.
تفاهمنامه دوم که بین به امضای "محمد فاضلی" رئیس مرکز امور اجتماعی آب و انرژی وزارت نیرو و "محمدتقی احمدی" رئیس دانشگاه تربیت مدرس رسید، که ناظر بر فعالیتهای مشترک دو طرف در زمینه ابعاد اجتماعی بخش آب و برق خواهد بود.
استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای مشترک برای توسعه ظرفیتهای دانشی، نهادی و انسانی برای مدیریت پایدار آب، همکاریهای در جهت تبیین و توسعه جایگاه علوم انسانی در حوزه آب و تقویت ظرفیتهای مشارکتی در مدیریت منابع آب و کمک به ارتقای جایگاه نظری علوم انسانی در رویکردهای جاری وزارت نیرو و بخش آب کشور از اهداف این تفاهمنامه ذکر شده است.
بر طبق این تفاهمنامه دو طرف در زمینههایی مانند ظرفیت سازی در اساتید علوم اجتماعی به منظور پرداختن به مباحث آب در راستای اهداف کلان وزارت نیرو جهت تامین نیازهای مدیریت آب کشور، بکارگیری امکانات از محلهای منابع داخلی و یا سایر منابع قابل وصول توسط دانشگاه و مرکز در جهت اهداف این تفاهم نامه، کمک به ایجاد و توسعه شبکهای از افراد حقیقی و حقوقی در جهت تحقق اهداف این تفاهم نامه و انجام پژوهشهای مشترک و یا پشتیببانی از پژوهشهای دانشگاهی در راستای موضوع تفاهم نامه همکاری میکنند.
انتهای پیام/