حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، افرادی که مستقیم از چین وارد ایران می شوند به صورت فعال مورد ارزیابی قرار می گیرند و افرادی که به صورت غیر مستقیم و از طریق کشور سوم به جز ایران و چین وارد ایران میشوند، به صورت پسیو عملیات بیماریابی در آنها انجام می شود.
عرفانی ادامه داد: ما در تمام مبادی مرزی و فرودگاه های بین المللی پایگاه مراقبت مرزی داریم و در فرودگاه بین المللی برای تمام کسانی است که وارد کشور می شوند و برای سایر مبادی مرزی کشور شامل فرودگاه های بین المللی در استان های دیگر و مرزهای دریایی و زمینی مراقبت غیرفعال داریم تا با تشخیص به موقع بتوانیم از ورود ویروس کرونا به کشور جلوگیری کنیم.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، بیان کرد: ما به مسافران در تمام مبادی ورودی مرز کشور مانند فرودگاه ها اطلاع رسانی کرده ایم تا کسانی که به چین سفر کرده اند با مراجعه به نیروهای بهداشتی، غربالگری شوند.
بیشتر بخوانید: منشاء ویروس کرونا؛ از سوپ خفاش و مار تا توله گرگ و غذای دریایی
عرفانی درباره اینکه ویروس در کشور پاکستان و همسایگی ایران دیده شده و اقدامات لازم برای پیشگیری از ورود ویروس کرونا از این کشور به ایران انجام شده است، اظهار کرد: تاکنون یک مورد ابتلا به ویروس کرونا در پاکستان گزارش شده است؛ اما به این معنی نیست که همه جمعیت کشور پاکستان به کرونا مبتلا شده اند. همکاران ما در مبادی مرزی ایران هوشیاری کامل دارند تا موارد لازم را شناسایی کنند و مانع از ورود ویروس کرونا به کشور شوند.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، بیان کرد: ما به مسافران چینی اطلاع رسانی کرده ایم تا در صورت مشاهده علامت بیماری به سرعت به یکی از مراکز درمانی مراجعه کنند تا تشخیص بیماری و اقدامات لازم انجام شود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا سوغاتی مسافران از سرزمین چین +نکات بهداشتی
عرفانی با بیان اینکه در اپیدمی ها دو بحث قرنطینه و ایزولاسیون را داریم، اظهار کرد: علائم بیماری ناشی از ویروس کرونا یک هفته پس از ورود ویروس به بدن خود را نشان می دهند و در صورتی که فرد را در محیط جدا از سایر افراد نگهداری کنیم، شرایط قرنطینه را برای او اعمال کردهایم.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: اگر فردی در مواجهه با فرد مبتلا با ویروس کرونا بود و پس از گذشت دوره کم دچار علائم بیماری شد و در مرحله سرایت بیماری به دیگران قرار داشت؛ در این صورت فرد را در محیط ایزوله و دور از دیگران قرار می دهند تا افراد دیگر را آلوده نکند. طبق دستورالعملهای بهداشتی، ایزولاسیون در ویروس کرونا مطرح است، نه قرنطینه؛ بنابراین ما نمیتوانیم تمام مسافران پروازهای ورودی از چین را به مدت یک هفته، قرنطینه کنیم.
عرفانی یادآوری کرد: ما در روز ۵ پرواز ورودی از چین داریم و بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ نفر وارد کشور میشوند. ما نمیتوانیم این جمعیت را در هفت روز قرنطینه کنیم. مطابق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت نمیتوانیم ممنوعیت پرواز از چین به ایران را اعلام کنیم و باید ضمن آزادی مسافران برای ورود به کشور پس از غربالگری مراقبتهای لازم را انجام دهیم.
انتهای پیام/
چطور پاکستان اعلام کرده که ورود تمام پروازها از مبدأ چین به این کشور ممنوعه؟؟؟؟؟