به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرای گلایهشان صحبت امروز و دیروز نیست، ماجرا مربوط به سالها پیش و زمان فعالیت تربیت برمیگردد، قانون متعهدین خدمت که در سال ۶۹ مورد بازنگری قرار گرفت و طبق این قانون برای هزینههای رفاهی، خوابگاهی، تغذیه و فوق برنامه ۴۵ درصد از حقوق دانشجومعلمان کسر شد که این رقم در برخی موارد به ۵۰ درصد هم رسیده است.
حالا بعد از حدود ۳۰ سال دانشجومعلمان از این تبعیضی که میان خودشان و دانشجویان بورسیه سایر دانشگاهها و دستگاهها وجود دارد، گلایه دارند و خواستار حذف این کسری از حقوقشان هستند، اما سوال اینجاست آیا منابع اعتباری کافی در اختیار وزارت آموزش و پرورش با دانشگاه فرهنگیان قرار دارد تا هزینههای رفاهی و خوابگاهی و سرانه غذایی برای دانشجومعلمان فراهم شود؟
دانشگاه فرهنگیان در وزارت علوم گم شده است؟
براساس آنچه مسئولان دانشگاه فرهنگیان میگویند آنچه موجب کسری ۴۵ درصدی از حقوق دانشجومعلمان میشود، نبود سرانه غذایی و رفاهی به دانشگاه فرهنگیان از سوی وزارت علوم است.
پرویز انصاری راد معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در این باره گفته است که سرانه دانشجویی دانشگاه یک چهارم دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم است، علاوه بر آن به دلیل آنکه دانشجومعلمان تحت پوشش قانون متعهدین خدمت هستند وزارت علوم به دانشگاه فرهنگیان سرانه غذایی و رفاهی پرداخت نمیکند بنابراین برای تامین رفاهیات دانشجویان ناگزیر به کسر ۴۵ درصدی حقوق آنها هستیم که معادل ۷۰۳ هزار تومان میشود.
بلاتکلیفی دانشگاه فرهنگیان میان وزارتخانههای علوم و آموزش و پرورش
آنچه از اظهارات مسئولان دانشگاه فرهنگیان و گلایههای دانشجومعلمان برمیآید آن است که دانشگاه فرهنگیان با قدمتی حدود ۸ ساله بلاتکلیف میان قوانین جدید دانشگاه و قوانین سابق تربیت معلم گیر افتاده است و حالا شرایطی بینابینی میان این قوانین دارد.
البته از مزایا متفاوت این دانشگاه نظیر احتساب دوره تحصیلی در سنوات خدمت، معافیت از سربازی، تضمین شغل بعد از دانش آموختگی و تفاوتهای این چنینی دیگر نباید غافل شد، اما با توجه به تغییر رویکردی که بعد از تعطیلی مراکز تربیت معلم و ایجاد دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمان نسلهای آینده انجام شد، این انتظار وجود دارد که زیرساختی قانونی و لازم برای دانشجومعلمان فراهم باشد.
بیشتر بخوانید: رفع تمام اشکالات نظام رتبهبندی فرهنگیان
راهکارهایی برای جبران کسری به طور درصد
علی اللهیار ترکمن معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار
حوزه آموزش و پرورش درباره تمهیدات این وزارتخانه برای جبران کسری ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان و گلایههای آنها نسبت به این موضوع اظهار کرد: درباره این موضوع باید از کانالهای مربوطه پیگیر باشیم و بر همین اساس وزیر آموزش و پرورش هم تمهیداتی را در نظر گرفته است که از جمله آن در نظر گرفتن عددی ثابت به جای کسر درصد از حقوق دانشجو معلمان است؛ یعنی به جای آنکه بر حسب میزان حقوق درصدی از آن کسر شود یک عدد ثابتی در نظر بگیریم و بر این اساس مبلغی از حقوق دانشجو معلمان کاسته شود که این موضوع از طریق معاونت برنامه ریزی و توسعه در حال پیگیری است.
او درباره بهای غذای
دانشجو معلمان گفت: غذای دانشجویی در دانشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم از سه طریق سرانه غذا، غذای تعلق گرفته به دانشگاه، هزینه پرداخت شده توسط دانشجو و کمک صندوق رفاه تامین میشود و در سه درجه برحسب نوع و میزان غذا دسته بندی میشود. در دانشگاه فرهنگیان کمک صندوق رفاه برای تامین غذا وجود ندارد که در این مورد دانشگاه باید پیگیر موضوع شود، اما دیگر مجاری در نظر گرفته شده برای بهای غذا در دانشگاه فرهنگیان هم وجود دارد.
اللهیار ترکمن افزود: در اعتبارات دانشگاه فرهنگیان مبلغی به عنوان یارانه غذا در نظر گرفته میشود علاوه بر آن باید توجه داشته باشیم که تحصیل در این دانشگاه تفاوتهایی با دیگر دانشگاهها داشته و شبانه روزی است و در نتیجه هزینه خوابگاه هم وجود دارد.
قانون را باید به طور کامل بپذیریم
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش تصریح کرد: باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم که قانون را به طور کامل بپذیریم اگر تحصیل در دانشگاه فرهنگیان موجب استخدام میشود معافیت سربازی به دنبال دارد یا دوران تحصیل جزء سنوات دانشجویان در نظر گرفته میشود در کنار این موارد کسر بخشی از حقوق هم برای غذا و خوابگاه وجود دارد و همه این موارد از پیش اطلاع رسانی میشود.
او بیان کرد: دانشجو معلمان خیلی زود وارد نگاههای صنفی شدهاند و به آنها توصیه دارم بهتر است در این دوران به کیفیت تحصیل و علم آموزی هر چه بهتر توجه داشته باشند. برای فعالیتهای صنفی باید از مسیرهای مربوط به آن وارد شد ضمن آنکه پیگیر شرایط تحصیل و مسائل همکارانمان هستیم.
ماجرای کسری حقوق دانشجومعلمان حالا نه تنها در آموزش و پرورش بلکه در مجلس هم مطرح شده است تا شاید بهارستانیها راه چاره قانونی برای آن بیابند؛ هرچند موضع وزارت علوم در این قضیه هنوز مشخص نیست و فعلا باید وزارت آموزش و پرورش و مجلسی ها شد تا ببینیم آیا منابع مالی کافی در اختیار آموزش و پرورش برای تامین رفاهیات دانشجو معلمان قرار میگیرد یا خیر یا آنکه قوانین بعد از حدود ۳۰ سال بار دیگر مورد بازنگری قرار خواهند گرفت؟
بنده با فوق لیسانس مکانیک از دانشگاه دولتی که میتونم تو ۵ محور همزمان برنامه نویسی کنم به اندازه یه دانشجوی دانشگاه فرهنگیان نمیتونم حقوق بگیرم
شما فرهنگیان باید روزی هزار بار سجده شکر بجا بیارین و ناشکر هم نباشین
واینم بدونید که نه با کسی قصد و غرض و نه افکار مغرضانه دارم
ممنونم
وقتی تمام ارتقاها رو محدود به سابقه تجربی کردن
اینطوری نه تنها سودی نداره، بلکه به ضرر دانشجو معلمان هم هست
یاعلی
ممنون از باشگاه خبرنگاران جوان
بچه های دبیری دانشگاه فرهنگیان شیراز
پسرها ، پارسال خوابگاه سلمان بودن ،امسال خوابگاه ازشون گرفتند،دادن به دخترها
پسرها
بردن ،مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی بولوار پودونک بیرون شیراز
،،نه سلف داره ،،نه امکانات
نصف حقوق هم کم میشه
مگه وزرات علوم ب من دانشجوی فنی و مهندسی معافیت خدمت میده؟!!
خب دانشجو معلم اگه حقوق میگیره،بابد از وزارت آموزش و پرورش بگیره
اگر از وزارت علوم بودجه میخاد برای حقوق ،ایا وزارت علوم ب دانشجوهاش حقوق میده ؟!!خیر نمیده پس اگه ب معلم دانشجو حقوق بده باید ب همه هی دانشجویان حقوق بده و تبعیض قایل نشه
نفهمیدیم این دانشگاه اگه جز دانشگاه های ملی هست چرا باید ترمی بیشتر از ۲میلیون بابت بدترین غذایی که نیخوریم که باز هم بیشتر از تعرفه غذایی دانشگاه آزاد هست چرا؟
اگر این دانشگاه جز دانشگاه آزاده محسوب میشه تو دفترچه کنکور معلوم کنن که شخص با بدونه کدوم دانشگاه داره میره
دانشگاهی که مهد پرورش معلمین آیندست چرا اینهمه تبعیض؟؟؟
نفهمیدیم این دانشگاه اگه جز دانشگاه های ملی هست چرا باید ترمی بیشتر از ۲میلیون بابت بدترین غذایی که نیخوریم که باز هم بیشتر از تعرفه غذایی دانشگاه آزاد هست چرا؟
اگر این دانشگاه جز دانشگاه آزاده محسوب میشه تو دفترچه کنکور معلوم کنن که شخص با بدونه کدوم دانشگاه داره میره
دانشگاهی که مهد پرورش معلمین آیندست چرا اینهمه تبعیض؟؟؟
انا لله وانا الیه راجعون والعاقبة للمتقین.
وزارت نفت (نفت ملی) ، با ولخرجی به حالت فربه رسیدن ولی وزارت سازنده فرهنگ، آنرا با کسری بودجه شدید که قادر به ادامه شئونات عادی آن ندارند!!!
اگه به این روند ادامه دهیم. مطمئن باشید بعد از 15 سال دیگری مسئولینی جاهل، لا ابالی ، مطیع برای مافیاهای کشور!!! یعنی تخریب از درون.
ویروس داخل تنه آموزش و پرورش داره کیانش را نابود می کند!!!
باید حتما حتما حتما افرادی مثل سردار سپهبد قاسم سلیمانی نیاز داریم که جلوی این خیانت و تخریب عمدی یا سهوی بگیرند.
این هشدار شوخی نیست بلکه حقیقتی تجربی و تحقیقی است که باید مد نظر همه ی مسئولین دل سوز کشور باشد.
چرا اینقدر ناشکرن اینا
باور کنید اگه ماهی شصت میلیون تومان حقوق هم به اینا بدن باز هم میگن کمه ، اون موقع خودشونو با دکترا مقایسه میکنن!
یاعلی