به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، منابع نزدیک به رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا از رونمایی قریب الوقوع وی از طرح صلح موسوم به معامله قرن خبر داده اند. این منابع اعلام کرده اند که رئیس جمهور آمریکا قصد دارد از طرح مد نظر مقامات صهیونیست رونمایی کند. انتشار چنین خبری واکنش های متعددی را از سوی طرف های مختلف فلسطینی به دنبال داشته است.
در همین راستا، نیروهای ملی و اسلامی فلسطین در «رام الله» و «البیره» واقع در کرانه باختری در خصوص معامله قرن و رونمایی از آن بیانیه صادر کردند. نیروهای ملی و اسلامی فلسطین ضمن محکومیت رونمایی قریب الوقوع از طرح معامله قرن خواستار آن شدند تا موعد رونمایی از این طرح به روز خشم مردمی تبدیل شود. در بیانیه مذکور تأکید شده است که ملت فلسطین تحت هیچ شرایطی تسلیم خواسته های سلطه جویانه آمریکا و اسرائیل نمی شود.
از سوی دیگر، وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین هم به رونمایی قریب الوقوع از طرح معامله قرن واکنش نشان داد. این وزارتخانه تصمیم ایالات متحده آمریکا برای رونمایی از معامله قرن را به شدت محکوم کرد. در بیانیه وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین آمده است: معامله قرن یک توطئه آمریکایی اسرائیلی علیه فلسطینیان محسوب می شود. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیه مذکور افزوده است: معامله قرن به نوعی نقض صریح قوانین بین المللی نیز محسوب می شود.
در همین ارتباط، خبرنگار مهر گفتگویی را با «عبداللطیف القانوع» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس انجام داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*همانطور که می دانید ایالات متحده آمریکا قصد دارد از طرح موسوم به «معامله قرن» رونمایی کند. به نظر شما چه چیزی موجب شده است تا آمریکایی ها و صهیونیست ها این برهه از زمان را برای رونمایی از طرح مذکور انتخاب کنند؟ هدف و یا اهداف اصلی رونمایی از معامله قرن در برهه کنونی چیست و چه کمکی به واشنگتن و تل آویو می کند؟
اینگونه نیست که ما تصور کنیم آمریکایی ها یک شبه به این نتیجه رسیده اند که در چنین برهه ای از معامله قرن رونمایی کنند. هیچیک از سیاست های خصمانه آمریکایی ها اینگونه اتخاذ نشده است. آنها از مدت ها پیش برای رونمایی از معامله قرن برنامه ریزی کرده اند و اکنون نیز طبق برنامه های قبلی، موعد انجام این کار فرا رسیده است.
کما اینکه رونمایی از معامله قرن نیز در امتداد حمایت های همیشگی مالی، سیاسی، نظامی و … ایالات متحده آمریکا از رژیم صهیونیستی، صورت می پذیرد. بنابراین، تکمیل چنین حمایتهایی که همواره وجود داشته، از جمله یکی از اهداف اساسی واشنگتن محسوب می شود.
علاوه بر آنچه که گفته شد، اتفاقات ماه های اخیر نیز در چنین تصمیم گیری از سوی آمریکایی ها طی این برهه از زمان، بی تأثیر نبوده است. مسابقه پر سرعت کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با تل آویو و سفرهای متعدد مقامات صهیونیست به پایتخت های کشورهای عربی طی ماه های اخیر، آمریکایی ها را به رونمایی از معامله قرن در چنین شرایطی، تشویق کرد.
بنابراین، آمریکایی ها در این شرایط که به زعم خود فلسطین را در میان کشورهای عربی منزوی دیدند، تصمیم گرفته اند با رونمایی از معامله قرن، فلسطینیان را در برابر عمل انجام شده قرار بدهند. کما اینکه حمایت های مداوم جامعه بین الملل از رژیم صهیونیستی و طرح معامله قرن نیز در تصمیم ترامپ برای رونمایی از این طرح بی تأثیر نبوده است.
*به نظر شما در صورت رونمایی آمریکایی ها و صهیونیست ها از طرح موسوم به «معامله قرن» چه تبعات و پیامدهایی در سطوح مختلف متوجه آنها شد؟ اساساً آیا چنین اقدامی تبعاتی را برای واشنگتن و تل آویو به دنبال خواهد داشت؟
آمریکایی ها تاکنون تصمیمات ضد فلسطینی بسیاری را اتخاذ کرده اند؛ به ویژه در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در این کشور، روند مذکور بیش از پیش تشدید شده است. از جمله این اقدامات می توان به انتقال سفارت واشنگتن از تل آویو به قدس اشغالی و همچنین الحاق اراضی فلسطینیان به اراضی تحت اشغال صهیونیستها، اشاره کرد.
مسأله معامله قرن و تلاش آمریکا برای رونمایی قریب الوقوع از آن نیز از سلسله اقدامات سابق آن جدا نیست. هدف اصلی و اساسی آمریکایی ها از این اقدامات و همچنین رونمایی از معامله قرن تثبیت ارکان رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی که کاملاً نامشروع است.
بنابراین، با رونمایی از معامله قرن، نه تنها ارکان قدرت رژیم صهیونیستی تثبیت نخواهد شد، بلکه تضعیف و متزلزل نیز خواهد شد. کما اینکه رونمایی از معامله قرن نمی تواند به صهیونیستها مشروعیت ببخشد. صهیونیستها حتی پس از رونمایی از معامله قرن نیز همچنان در جایگاه اشغالگر باقی خواهند ماند و چیزی تغییر نخواهد کرد.
*طی روزهای اخیر گزارش های متعددی در خصوص مواضع مصر و اردن در قبال معامله قرن مطرح شده است. به نظر می رسد که هر یک از این دو کشور ملاحظاتی را در خصوص معامله قرن دارند اما مخالفتی با کلیت طرح مذکور ندارند. ارزیابی شما از این مسأله و مواضع سران قاهره و امان چیست؟
در این خصوص باید بگویم که ما از دولت های عربی رسماً می خواهیم که به سکوت خود در قبال معامله قرن و سلسله اقدامات آمریکایی ها و صهیونیست ها علیه مسأله فلسطین خارج شوند و موضع اصولی اتخاذ کنند.
در حال حاضر ما با یک توطئه تاریخی به نام معامله قرن مواجه هستیم که محصول مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی است. برهه کنونی یک برهه حساس و سرنوشت ساز از تاریخ فلسطین محسوب می شود؛ بنابراین، لازم است که دولت های عربی سکوت خود در قبال معامله قرن را کنار بگذارند.
*در صورت رونمایی واشنگتن و تل آویو از طرح موسوم به معامله قرن، واکنش ملت فلسطین و گروه های مقاومت این کشور به این گام آمریکایی ها و صهیونیست ها چه خواهد بود؟
اقدامات برای مقابله با طرح موسوم به معامله قرن در چند سطح می تواند انجام شد. باید واقع بینانه به این مسأله بنگریم. بخشی از اقدامات علیه گام خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی را تشکیلات خودگردان باید انجام دهد، زیرا این تشکیلات توسط جامعه جهانی به رسمیت شناخته می شود و می تواند اقداماتی را در این زمینه صورت دهد.
پیگیری سیاسی اقدام آمریکا در خصوص معامله قرن در مجامع بین المللی برعهده تشکیلات خودگردان فلسطین است. از سوی دیگر، ما معتقدیم که در واکنش به رونمایی از معامله قرن، تشکیلات خودگردان فلسطین می بایست تمامی همکاری های امنیتی خود با تل آویو را متوقف سازد.
کما اینکه تشکیلات خودگردان فلسطین می بایست از تصمیم سابق خود مبنی بر به رسمیت شناختن صهیونیستها صرف نظر کند. تمامی همکاری های سازمان های زیرمجموعه تشکیلات خودگردان فلسطین با صهیونیستها می بایست متوقف شده و تمامی توافقنامه های آنها با تل آویو لغو شود.
از سوی دیگر، یکی از مهمترین راه های مقابله با طرح معامله قرن، تسریع روند آشتی ملی و تقویت وحدت ملی است. ما رسماً از «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین می خواهیم تا از طرح ابتکاری رئیس دفتر سیاسی حماس مبنی بر نشست مشترک و فوری گروه های فلسطینی برای وضع یک استراتژی ملی جهت مقابله با معامله قرن، استقبال کرده و از آن حمایت به عمل آورد.
منبع: مهر
انتهای پیام/