به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی یک قرن اخیر، استراتژیهای صنعتی مسیر توسعه اقتصادی کشورها را هموار کرده است. مهمترین دلیل رشد اقتصادی و بهبود استانداردهای زندگی بسیاری از کشورها توسعه صنعتی آنها بوده است. وجود بخش صنعت (ساخت) به عنوان یکی از مراحل اساسی در توسعه ملی، افزایش درآمدها و تامین ماشین آلات، ابزار و مواد مورد نیاز برای ایجاد زیرساختهای مدرن و مسکن اهمیت این بخش را آشکار میسازد.
چند سالی میشود که رونق تولید و اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سرلوحه فعالیتهای اقتصادی قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: برگزاری میزهای تخصصی تعمیق ساخت داخل در حوزه های مختلف صنعتی
هم زمان با نامگذاری سال ۹۸ به نام سال رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری، سیاست اجرای نهضت ساخت داخل از سوی وزارت صمت و 《رضا رحمانی》 با هدف حمایت از کالا و تولید ایرانی انجام شد. بر اساس اعلان عمومی شعار نهضت ساخت داخل و با هدف کاهش وابستگی ارزی و به تبع آن مقابله هوشمندانه با تحریمهای ظالمانه، برنامه توسعه و تعمیق ساخت داخل در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت.
وزارت صنعت، معدن و تجارت ۷ برنامه راهبردی در سال ۹۸ در دستور کار قرار داده است که توسعه تولید و تعمیق ساخت داخلی، محوریترین برنامه آن است و از آن تحت عنوان نهضت ساخت داخل یاد میشود که در این چند ماه شاهد اتفاقات مهمی در تحقق این سیاست جهادی بوده اییم.
نهضت ساخت داخل با هدف دستیابی به استقلال و خوداتکایی صنعتی، تقویت و توسعه اقتصاد دانش بنیان، عمق بخشی به ساخت داخل با هدف تغییر رویکرد صنعتی کشور از مونتاژ به نوآوری، بستر سازی برای تقویت و توسعه درون زائی و برون گرایی در بخشهای تولیدی، مدیریت واردات و هدایت به سمت نیازهای اساسی کشور، فعالسازی و بکارگیری ظرفیتهای کشور در بخشهای پژوهشی، طراحی، مدیریت پروژه و تولیدی پیگیری میشود.
برای دستیابی به این اهداف ۹ میز تخصصی ساخت داخل در صنعت خودرو، موتورسیکلت، پتروشیمی، مخابرات، مس و فولاد تاکنون در کشور برگزار شده است.
همزمان با برگزاری میزهای ساخت داخل، در جهت بهمرسانی نیازمندیها و توانمندی ها، نمایشگاههای ساخت داخل نیز برگزار شده است که از آن جمله میتوان به نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید در تهران، گیلان، فارس و همچنین نمایشگاه تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت ریلی، نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در آذربایجان شرقی اشاره کرد.
در ۹ میز برگزار شده تخصصی در صنایع مختلف تاکنون در مجموع یک میلیارد و یکصد و ۶۵ میلیون یورو کاهش ارزبری اتفاق افتاده است که از این رقم ۲۷۵ میلیون یورو سهم خودرو، موتور سیکلت، ۱۱۸ میلیون یورو مخابرات، برق و الکترونیک، ۶۸۰ میلیون یورو صنعت فولاد و مس، ۹۲ میلیون یورو هم سهم تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی بوده است.
در این ۹ میز بیش از ۲۰۰ قطعه و تجهیزات تولید خواهد شد که سهم خودرو و موتورسیکلت ۹۹ قطعه، پتروشیمی ۱۶، برق و الکترونیک ۵۴، مس ۱۸ و صنعت فولاد ۵ محصول و یک خط تولید خواهد بود.
بر اساس برنامههای پیش بینی شده و براساس اهداف نهضت ساخت داخل تا پایان سال قرار است ۷ میز ساخت داخل دیگر برگزار شود که از آن جمله میتوان به برگزاری ۲ میز ساخت داخل در صنعت لوازم خانگی، میز ساخت داخل در صنعت تجهیزات پتروشیمی در پروژه شرکت سلمان فارسی، میز تعمیق ساخت داخل در صنعت تاسیسات، میز تعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو و ریلی و همچنین میز تعمیق ساخت داخل در صنعت فولاد و فلزات اساسی اشاره کرد.
انتهای پیام/