مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سیاستهای دفتر ارتقای سلامت اظهار کرد: امروزه در پیشرفت علم پزشکی و ارتقای دانش مردم فضای نهادهای ارائه دهنده خدمات بهداشتی- درمانی به فضای رقابتی تبدیل شده است به همین دلیل این گونه مراکز به فکر ارتقای بیشتر کیفیت خدمات خود میاندیشند که این موضوع با رضایت بیماران مراجعه کنندگان به مراکز درمانی همراه نیست.
او ادامه داد: به دلیل تغییر اپیدمیولوژی بیماری ها، نیازهای سلامت، مسائل مرتبط با بیماریهای غیرواگیر و افزایش سواد سلامت ارتقای کیفیت مراقبتها امری لازم و ضروری است و در این میان مراقبتهای پرستاری کاری غیراجتناب ناپذیر تلقی می شود.
حضرتی اظهار کرد: امروزه بیمارستانها سعی در برطرف کردن نیاز بیماران و مراجعه کنندگان دارند و هنگامی که کیفیت خدمات ارائه شده فراتر از انتظار مراجعه کنندگان باشد میزان دستیابی به فرآیندهای سلامتی افزایش پیدا میکند و این معنی آن است که خدمات اثربخش و مقرون به صرفه است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت بیان کرد: نقش مهم پرستاری در برطرف کردن نیازهای انسانی بسیار پررنگ و حیاتی است به همین دلیل مراقبتهای پرستاری باید بر اساس استانداردهای جهانی، شرایط بومی هر منطقه، شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور و همچنین با هدف دستیابی به پوشش همگامی سلامت ارائه شود.
او اظهار کرد: مراقبت و انتقال بیماران از بیمارستان به منزل باید به گونه ای باشد که باعث افزایش مشارکت بیمار و خانوادهها در زمینه خودمراقبتی شود.
حضرتی بیان کرد: معاونت پرستاری وزارت بهداشت با هدف ارتقای سلامت و خدمات پرستاری اقدامات خوبی در زمینه دستیابی به ارائه خدمات جامع و مقرون به صرفه انجام داده است و به همین منظور معاونت پرستاری اقدام به تدوین اهداف کلان و راهبردی توسعه، تدوین و بازنگری مستمر استانداردهای مراقبتی، تدوین و به روز رسانی راهنمایی بالینی و پیاده سازی پرستاری مبتنی بر شرایط، تدوین و به روز رسانی سوابق و پیاده سازی نظامهای پایش و نظارت بر خدمات پرستاری مراکز دولتی و غیردولتی انجام میدهد.
بیشتر بخوانید:حل مسئله «کمبود نیروی پرستار» در دستور کار کمیسیون بهداشت و درمان مجلس
او یادآوری کرد: از دیگر سیاست گذاریهای و برنامههای دفتر ارتقای سلامت معاونت پرستاری تدوین بازنگری استانداردها و شاخصهای مراقبتهای پرستاری معنوی، بازنگری آیین نامههای مرتبط با خدمات حوزه پرستاری، همکاری با سازمانهای ذیربط در زمینه به روز کردن سنجههای اعتباربخشی و توسعه مراقبتهای پرستاری در سطوح مختلف جامعه است.
انتهای پیام/