محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گیاه گشنیز گفت: گشنیز دارای طبع سرد و خشک است که اندام هوایی این گیاه و تخم آن خاصیت دارویی فراوانی دارد. گیاه گشنیز به صورت پخته در داخل مواد غذایی و خام با عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار میگیرد.
حاجی حیدری با اشاره به تاثیر مصرف گشنیز بر بهبود بیماریها اظهار کرد: گشنیز در بهبود بیماریهای مختلف مانند: بیماریهای مرتبط با دستگاه گوارش، معده، دیابت و کاهش چربی خون کاربرد زیادی دارد.
این متخصص طب سنتی درباره نوشیدن آب گشنیز گفت: نوشیدن آب گشنیز همراه شکر میتواند کمک زیادی به هضم غذا، تنظیم خواب، تقویت معده، باز کردن اشتها و بهبود سردردهای ناشی از مشکلات معده و گوارش کند.
حاجی حیدری تصریح کرد: گشنیز برای کاهش حرارت گرم مراجان بخ خصوص مزاج گرم و خشک بسیار مفید است و مصرف آب آن همراه سرکه و یا سماق باعث کاهش عطش شده و بند آورنده استفراغ است. ترکیب سوپ جو با این گیاه یکی از مهمترین گزینهها در جهت بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: قرقره آب گشنیز برای سوزش زبان و التهاب دهان مفید است و مصرف تخم آن باعث تقویت قلب و عروق، افزایش شادابی و نشاط و کنترل قند خون در بیماران دیابتی میشود.
بیشتر بخوانید: گیاهانی که دیابت را ضربهفنی میکنند
حاجی حیدری درباره مصرف گشنیز برای بیماران دیابتی گفت: بیماران دیابتی بهتر است با مشورت پزشک متخصص خود در کنار مصرف داروهای شیمیایی از داروهای گیاهی استفاده کنند و به هیچ عنوان نباید به قطع کردن خودسرانه داروهای مرتبط با بیماری خود اقدام کنند.
این متخصص طب سنتی با اشاره به مضرات استفاده از گشنیز اظهار کرد: مصرف تخم گشنیز در بیماران مبتلا به آسم، افراد مبتلا به تنگی نفس و زنان باردار توصیه نمیشود و زیاده روی در آن میتواند باعث اختلال در حافظه و فراموشی شود.
انتهای پیام/