به گزارش
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج تأثیر شش هفته تمرین هوازی و مصرف همزمان عصاره آبی دانه زیره سیاه توسط محققان دانشگاه بیرجند بررسی و منتشر شد.
چاقی در سطح جهانی به عنوان یک عامل پراهمیت در راستای ابتلا به انواع امراض شناخته شده و مطالعات نشان داده است که تمرینات منظم هوازی عامل مهمی در کاهش وزن و خطرات مربوط به آن است.
هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر۶ هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه (carumcarvi) بر سطوح سرمی آدیپولین، آیریزین، پروفایل لیپیدی و بیان ژنهای CTRP ۱۲ و FNDC ۵ بافت چربی، تغییرات وزن بدن و چربی زیرجلدی موشهای صحرایی نر چاق بود. در این مطالعه تجربی، از ۳۲ سر موش صحرایی نر چاق شده، به دنبال ۱۲ هفته رژیم غذایی پرچرب استفاده شد.
موشهای مورد مطالعه بهطور تصادفی به ۴ گروه کنترل، تمرین، عصاره زیره سیاه (۲ درصد غذا)، تمرین + عصاره زیره سیاه (۲ درصد غذا) تقسیم شدند. گروههای تمرین ۵ روز در هفته به مدت ۶ هفته تمرین هوازی (تقریباً معادل ۷۰٪-۵۵% VO ۲ max ) انجام دادند. تغییرات وزن بدن و میزان بافت چربی زیرجلدی نیز اندازهگیری شد. تمرینات هوازی در ترکیب با عصاره زیره سیاه باعث کاهش معنیدار وزن نهائی بدن و وزن چربی زیرجلدی، تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین کم چگالنسبت به گروه کنترل و افزایش لیپوپروتئین پرچگال، آدیپولین، آیریزین، بیان ژن FNDC ۵ و CTRP ۱۲ نسبت به گروه کنترل شد.
باتوجه به یافتههای پژوهش، پیشنهاد بر این است جهت کاهش اختلالات مرتبط با چاقی و کاهش وزن از تمرینات هوازی با شدت متوسط و مصرف دانه زیره سیاه استفاده شود. زیره سیاه یکی از گیاهانی است که بهطور سنتی برای کاهش وزن استفاده میشود.
این پژوهش توسط صدیقه طاهرزاده، دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزش دانشگاه بیرجند انجام شده است.
انتهای پیام/