صادق مردانی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افت ۳ میلیون بشکهای تقاضای روزانه نفت چین در پی ویروس کرونا اظهار کرد: کاهش ۳ درصدی چین در زمینه نفت بخاطر ویروس کرونا بحثی عادی و قابل تصور است؛ زمانی که این بیماری در کشوری بزرگ مانند کشور چین رخ داد، به دلیل جمعیت بالا و بازار مصرفی بزرگ مردم قرنطینه شدند؛ همچنین وجود این بیماری روی نیروی کار و استفاده کارخانهها از انرژی اثری مستقیم دارد.
بیشتربخوانید:فشار مالیاتی روی دوش کارمندان و حقوق بگیران/سرخابی ها واگذاری نمی شوند/سمت و سوی بازار ارز تا پایان سال
وی ادامه داد: اثر آن به این صورت است که نیروی کار نمیتواند از منزل خود خارج شود و مصرف خانگی آن رشد میکند، اما مصرف صنعتی آن کاهش پیدا میکند؛ از طرفی این کشور با افت تولید مواجه میشود.
مردانی بیان کرد: ممنوعیت رفت و امد در یک کشور ناخوداگاه موجب کاهش مصرف بنزین در آن منطقه میشود؛ شهرهای صنعتی چین در بخش تولید به دلیل کساد شدن بازار خود، میزان تولیدات خود را کاهش میدهند.
وی در رابطه با بخش واردات گفت: به دلیل قرنطینه بودن مواد غذایی واردات بسیار سخت شده است و همین مسئله میتواند در افت مقدار زیادی از نفت در این کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: بیماری کرونا در اقتصاد چین به خصوص نفت در این کشور تاثیر زیادی داشته است وتوانسته به راحتی اقتصاد را در این کشور مختل کند؛ همچنین به نظر میرسد مصرف خانگی چین در بخش انرژی رشدی غیر ملموس داشته است.
انتهای پیام/