به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، نوشابه یکی از نوشیدنیهای صنعتی است که آمار مصرف بالایی در جهان دارد حال آنکه همین
نوشیدنی پر طرفدار بخشهایی از بدن را از بین میبرد که ما در طول عمرمان به آنها خیلی احتیاج داریم.
نوشیدن نوشابه چه تاثیری بر روی بدن شما تاثیر میگذارد؟!
نوشیدنیهای قندی به عنوان عامل اصلی مشکلات سلامتی مثل چاقی، دیابت نوع ۲ و پوسیدگی دندان در نظر گرفته میشوند، اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که این نوشیدنیها بعد از مصرف چه عملکردی بر روی بدن شما دارند؟
طبق آمار مراکز کنترل و پیش گیری بیماریها (CDC)، حدود نیمی از مردم در هر روز، نوشیدنیهای قندی مینوشند و مصرف این نوشیدنیها در بین نوجوانان و جوانان بسیار بالا است.
بلایی که با خوردن نوشابه بر سرمان میآید!
تقریباً ۱۰ قاشق چای خوری شکر در یک قوطی نوشابه وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که هر روز بیشتر از ۶ قاشق چای خوری شکر مصرف نکنید، به این معنی که نوشیدن فقط یک نوشابه در روز میتواند برای ما کاملا مضر باشد به این ترتیب، تعجبی ندارد که مصرف نوشیدنیهای شیرین با مجموعهای از مشکلات سلامتی مرتبط است.
طبق گزارشات، افرادی که روزانه ۱ تا ۲ قوطی نوشیدنیهای قندی مینوشند، ۲۶ درصد بیشتر احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را دارند و در مطالعهای ادعا میکنند که ۱۸۴ هزار مرگ و میر جهانی در هر سال برای مصرف نوشیدنیهای شیرین اتفاق میافتد.
نوشابه قابل مقایسه با هروئین است، به این دلیل که چگونه و بر کدام بخشهای بدن را تحریک میکند. قند فشرده نوشابه، نتیجه محتوای بالای شکر است که به محض ورود برای بدن ما تهدید آمیز است.
با این حال، فسفریک اسید موجود در این نوشیدنی که باعث ایجاد شیرینی میشود، ما را وادار میسازد تا کم آب بخوریم.
اتفاق خطرناک و بدی که بعد از مصرف نوشابه در بدن رخ میدهد!
سطح قند خون در عرض ۲۰ دقیقه پس از نوشیدن نوشابه به طور چشمگیری افزایش مییابد، سپس کبد، مقدار زیاد شکر را به چربی تبدیل میکند.
در عرض ۴۰ دقیقه بدن همه کافئین را از نوشابه جذب کرده و باعث انبساط مردمک چشم و افزایش فشار خون شده است. در این نقطه، گیرندههای آدنوزین در مغز مسدود شده اند و از خستگی جلوگیری میکنند.
پنج دقیقه بعد، ترشح دوپامین - یک انتقال دهنده عصبی که به کنترل لذت و مراکز پاداش مغز کمک میکند افزایش مییابد. روشی که نوشابه این مراکز را تحریک میکند، قابل مقایسه با اثرات هروئین است و باعث میشود که بدن ما بیشتر این نوشیدنی را طلب کند.
یک ساعت پس از نوشیدن آن، یک افت کاهش قند شروع خواهد شد و باعث حساسیت و خواب آلودگی میشود. علاوه بر این، آب از طریق ادرار، همراه با مواد مغذی که برای سلامتی مهم هستند، از بدن بیرون میروند.
ضررهای حاصل از خوردن نوشابه
نوشابه فقط حاوی فروکتوز نیست، بلکه نمک و کافئین بسیار بالایی هم دارد. مصرف مداوم این مواد در مقادیر بالا، ممکن است منجر به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، دیابت و چاقی شود. با این وجود، مصرف مقدار کم آن مشکلی ایجاد نمیکند و باعث آسیب جدی نمیشود.
از ۱۰ دقیقه تا ۲ ساعت بعد از خوردن نوشابه در بدن چه خبر است؟
زمانی که کسی یک قوطی نوشابه و یا هر نوشیدنی شکری مشابه را مینوشد، ببینید چه اتفاقی میافتد.
۱۰ قاشق چای خوری شکر به سیستم ایمنی بدن شما میرسد. (۱۰۰ % از مصرف روزانه توصیه شده) و فوراً از مزه و شیرینی شدید آن استفراغ نمیکنید، زیرا فسفریک اسید و دیگر طعم دهندههای آن، به شما این اجازه را میدهند که آن را پایین نگه دارید.
افزایش شدید قند خون، باعث ترکیدن و پخش شدن انسولین میشود. کبد با تبدیل کردن هر نوع شکری که میتواند به چربی تبدیل شود، به این کار پاسخ میدهد.
در حیوانات، یا حداقل در موشهای آزمایشگاهی، مشخص است که اگر فروکتوز به میزان کافی و با سرعت به کبد برسد، کبد آن را به میزانی چربی تبدیل میکند.
این، باعث میشود که یک وضعیت شناخته شده به عنوان مقاومت انسولین، که در حال حاضر مشکل اصلی چاقی است، و نقص اساسی در بیماری قلبی و در نوع دیابت نوع ۲ که در افراد چاق شایع است، اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است نقص اساسی در بسیاری از سرطانها نیز باشد.
جذب کافئین کامل شده است. مردمک چشم شما گشاد میشود، فشار خون افزایش مییابد، و به عنوان پاسخی جریان قند خون را بیشتر میکند. گیرندههای آدنوزین در مغز شما در حال حاضر مانع جلوگیری از خواب آلودگی میشوند.
بدن شما ترشح دوپامین را بالا میبرد و مراکز لذت مغز شما را تحریک میکند. این همان اتفافی است که هروئین نیز بر روی بدن ایجاد میکند. کافئین، دارای خاصیت آنکسیولیتیک قوی و اثر روانشناسی با فعال سازی گیرندههای( μ ) افیونی است.
فسفریک اسید، کلسیم، منیزیم و روی در روده، متابولیسم را تقویت میکند. این ترکیب با دوزهای بالای شکر و شیرین کنندههای مصنوعی همراه است که افزایش ترشح کلسیم را نیز افزایش میدهد.
سردرد بعد از خوردن نوشابه
ویژگیهای دیورتیک کافئین باعث میشود که ادرار کنید. خروجی کامل ادرار شامل آب، کلسیم، منیزیم، سدیم، کلرید، پتاسیم و کراتینین میباشد و دو ساعت پس از مصرف کافئین، در مقایسه با نوشیدنی افزایش مییابد.
وقتی که نوشابه مینوشید بدنتان شروع به کاهش قند خواهد کرد. ممکن است کج خلق و یا تنبل شوید. شما هم همین الان تمام آبی که در "نوشابه" وجود داشت را خالی کردید. اما قبل از اینکه بدن بتواند مواد مغذی ارزشمند آن را برای چیزهایی مانند گوارش یا استخوانها و دندانهای قوی استفاده کند، همه آنها با ادرار از بین رفته اند.
انتهای پیام//ز.ق