اکثر افراد خنده رو و شاد جامعه به افسردگی مبتلا هستند، اما آن را پشت نقاب خنده‌های خود پنهان نگه می‌دارند.

حمید خاکباز متخصص روانشناسی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افسردگی خندان گفت: افسردگی خندان یک اصطلاح جدید در حوزه علم روانشناسی است که با وجود یک مشکل واقعی برای مردم در هیچ یک از کتاب‌های روانشناختی مطلبی در این زمینه نوشته نشده است.
 
او بیان کرد: عموم مردم در مواجهه با کلمه افسردگی یک شخص غمگین خمیده و ژولیده را تجسم می‌کنند، اما واقعیت افسردگی خندان این است که با شخصی خندان و خوشرو روبرو هستیم و اکثر مردم به این نوع افسردگی مبتلا هستند که با خنده و روابط معمولا شاد این موضوع را پنهان می‌کنند.
بیشتر بخوانید: چگونه با کودکان گوشه گیر برخورد کنیم؟

خاکباز بیان کرد: از دلایل شناخته نشدن و بی توجهی افسردگی خندان می‌توان به مخفی کاری که در این بیماری وجود دارد اشاره کرد یعنی اینکه افراد در حین اینکه روابط بسیار شاد و معمولی دارند حاضر نیستند مشکلات و غم خود را مطرح کنند و این نوع افسردگی را به عنوان یک راز درون خود نگه می‌دارند.

او در تبیین این موضوع افزود: متاسفانه هیچ راه شناختی برای این بیماری وجود ندارد. به عنوان مثال یک شخص را در نظر بگیرید که با وجود افسردگی خندان در محل کار خود کارکرد خوبی دارد، زندگی خانوادگی و شغل خود را حفظ می‌کند و با این وجود روشن است که شک کردن به ابتلای افسرگی خندان در چنین شخصی غیر قابل باور است.

خاکباز در ادامه گفت: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت تقریبا ۳۰۰ میلیون نفر در جهان افسرده هستند، اما واقعیت موضوع این است که تعداد افراد مبتلا به افسردگی بیش از این عدد است، چون راه تشخیص برای این بیماری وجود ندارد.

این روانشناس درباره علائم کلاسیک افسردگی خندان مطرح کرد: چنانچه در یک بازه زمانی دچار تغییر اشتها، کم خوابی، افزایش یا کاهش شدید وزن، ناامیدی و عدم علاقه به انجام کار خود شدید حتما به یک روانشناس مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: علائم افسردگی در کودکان؛ از پرخوری تا خودکشی

خاکباز در پاسخ به سوال چرا افراد افسردگی خود را پنهان می‌کنند، بیان کرد: چنانچه قدری ریز بینانه‌تر به این افراد نگاه کنیم متوجه خواهیم شد چنین افرادی نمی‌خواهند خود را به دیگران تحمیل کنند یعنی اینکه از دیگران مراقبت می‌کنند، اما نمی‌خواهند کسی از آن‌ها مراقبت کند یا چنین افرادی به دلیل اینکه توسط همسر و خانواده خود طرد نشوند از بروز واکنش و گفتن جمله من افسرده‌ام می‌ترسند که در این زمینه نقش موثر خانواده‌ها در ارتباط و درک یکدیگر بسیار مورد تاکید است؛ همچنین فعالیت رسانه‌های عمومی در این زمینه بی تاثیر نیست به عنوان مثال فضای مجازی تصاویر غیر واقعی افرادی که همیشه در حال خنده و شادی هستند را منتشر می‌کنند و باعث ایجاد چنین باوری در فرد می‌شود که همه افراد زندگی شاد، آرام و موفقی دارند و فقط من هستم که مشکل سلامت روان در زندگی دارم. نتیجه این کار در تنهایی و ابتلای فرد به افسردگی خندان مشاهده می‌َشود.

این روانشناس بیان کرد: با توجه به اینکه افسردگی خندان معمولا از دوره نوجوانی شروع می‌شود و هیچ کس از این بیماری مصون نیست مسئولیت وزارت بهداشت و درمان، روانشناس‌ها و مشاوران در اطلاع رسانی تشخیص و درمان این بیماری بسیار مهم است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایدا
۲۲:۱۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
من فک کنم چن سال هس که این افسردگیو دارم.راه درمان هم داره؟
Iran (Islamic Republic of)
نیکی
۲۳:۱۸ ۲۵ تير ۱۳۹۹
واقعا ازتون ممنونم که این مطلب رو گذاشتید
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۷:۵۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
خیلی خوبه ک به این افسردگی پنهان جامعه پی بردید وانشالله ک هیچوقت آنرا لمس نکنید باآرزوی بهترین ها برای تو بهترین