حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان- «مغز استخوان» روایت زنی است که میخواهد برای نجات فرزندش، بچهای نامشروع را به دنیا بیاورد که از بند ناف او به بچه مریضش، مغز استخوان پیوند بزند.
این روایت عجیب و دور از فرهنگ ایرانی واکنش منتقدان و اهالی رسانه را به همراه داشت.
محمدرضا باقری منتقد سینما در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مشکل فیلم، فیلمنامه است،کارگردان فیلم «مغز استخوان» سراغ سوژه ملتهبی رفته است. اما نکته اساسی این است که خطاها در نگارش فیلمنامه زیاد است. اگر در نگارش این اثر با چند پزشک مشورت می کردند، چنین فیلمی ساخته نمیشد.
وی افزود: پیوند استخوان برای کسانی که چنین مشکلی دارند، از راههای گوناگون میسر است. مغز استخوان از پدر قابل دریافت است. وقتی پدر بچه در این فیلم زنده است، به جای تولد بچهای دیگر، میتوانستند از پدر مغز استخوان بگیرند اما در فیلم تلاشی برای پیوند استخوان از طریق پدر انجام نمیشود.
این منتقد سینما در ادامه اظهار کرد: اگر این تلاش در فیلم دیده میشد، فعالیتهای بعدی مادرِ قصه، قابل توجیه بود. با این کار حکم «عِدِه» زیر سوال رفت. من دوستی داشتم که نیازمندِ پیوند مغز استخوان بود و همین کار را به راحتی از طریق پدرش انجام داد.
باقری گفت:برای ایجاد درام نباید واقعیتها را زیر سوال برد. اگر مشکل نبود دسترسی به پدر بود، میتوانستند از طریق لقای مصنوعی پیوند انجام دهند.
این منتقد سینما ادامه داد: ایراد فیلم نه بازیگری و نه کارگردانی است؛ ایراد فیلم متن آن است. به دلیل مشکل در چارچوب بندی فیلمنامه،شخصیت مادر زیر سوال میرود و در نهایت حکمی قانونی و بی رحمانه نمایش داده میشود.
باقری گفت:ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای پروانه ساخت داریم. در این شورا فیلمنامهها مطالعه میشود. اعضای شورا میتوانند ایرادات این چنینی را گوشزد کنند تا مشکل به اکران نرسد. در این فیلم علاوه بر نویسنده کار، واحدهای نظارتی هم مقصر هستند.
انتهای پیام/
وبیشتر از اون متعجب شدم که این فیلم پخش شد . وقتی اصل داستان اشتباست همه چیزش اشتباه میشه ،
اصلا در فیلم هایی که نشون داده میشه به اصول پزشکی دقت نمیشه
صحنه تصادف ، حاملگی ، حتی نشون دادن بیمار و الگوی بیماریش
اگر درست نشون داده بشه میتونه جنبه آموزش داشته باشه
اما اینو از کجا پیداش کردید