بهادری معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: باغداران از پخش کردن کودهای حیوانی (مرغی، گوسفندی، گاوی) در سطح خاک باغ و بویژه در پیرامون سایه انداز درختان مرکبات خودداری کنند.
او افزود: به منظور جلوگیری از خسارت سرمازدگی و یا کاهش آن در باغهای مرکبات، توصیه میشود حداقل ۳-۲ روز قبل از کاهش دمای هوا نسبت به انجام عملیات محلول پاشی درختان با کود تقویتی فسفیت پتاسیم به میزان ۲ در هزار به همراه مویان اقدام کنند.
بهادری گفت: توصیه میشود پس از رفع خطر سرمای زمستانه نسبت به انجام عملیات هرس درختان اقدام شود.
او به باغداران توصیه کرد: برای کاهش خطر سرمازدگی درصورت امکان قسمتهای مختلف اندام هوایی نهالهای غرس شده را با کیسههای چتایی پوشانده و یا تنه لخت درختان را با فومهای مناسب یا کیسه بپوشانند و پس از رفع خطر سرمای زمستان نسبت به برداشت آنها (کیسه یا فوم) اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران بهترین روش برای مقابله با خطر سرمازدگی در باغهای مرکبات را استفاده از پلار باغی عنوان کرد و افزود: پس از وقوع سرما و یخبندان، در شبهای صاف به منظور جلوگیری از تشکیل شبنم روی قسمتهای مختلف اندام هوایی درختان، توصیه میشود در ساعات بین ۲۰-۱۷ شب از وسایل گرمایشی در باغها استفاده شود.
بهادری، به آن دسته از باغداران که تاکنون موفق به برداشت میوه مرکبات نشدند توصیه کرد در اسرع وقت میوه باغ خود را برداشت کنند.
او گفت: به تولیدکنندگان نهال مرکبات توصیه میشود برای کاهش خطر سرمازدگی نهالهای مرکبات، گلدانها را روی زمین خوابانیده و با چتایی روی آن را بپوشانند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران افزود: باغدارانی که در باغ آب کافی در اختیار دارند میتوانند جهت کاهش خطر سرمازدگی ریشهها و حتی قسمتهای هوایی درختان مرکبات، نسبت به آبیاری غرقابی اقدام کنند.
او گفت: توصیه میشود تا رفع سرمای زمستانه از شخم و شیار باغها جداً خودداری شود.
بهادری افزود: به باغداران توصیه میشود پس از برداشت محصول مرکبات برای بازتوانی درختان براساس توصیههای کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مازندران نسبت به انجام عملیات محلولپاشی با عناصر غذایی از جمله پتاس، فسفر، اسیدهای آمینه اقدام نمایند.
او با بیان اینکه قبل از وقوع سرما، تنه درختان بارده مرکبات با محلول بردو ضد عفونی شود، گفت: توصیه میشود جهت کاهش خطر سرمازدگی در باغهای مرکبات قبل از وقوع سرما و یخبندان نسبت به حذف علفهای هرز اقدام شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران دمای مناسب انبار در شب و روز ۷-۵ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۹۰-۸۵ درصد اعلام کرد و افزود: توصیه میشود باغدارانی که اقدام به ذخیره سازی میوه مرکبات در انبار کردند، نسبت به کنترل دمای و رطوبت آن اقدام کنند.
بهادری گفت: به تعویق انداختن نصب پوشش سقف گلخانه، عایق بندی لولههای سوخت و آب، تخلیه لولههای آب رسانی، تعبیه و راه اندازی موتور برق اضطراری، ذخیره سازی سوخت مایع جایگزین در واحدهای گازسوز، مجهز کردن سیستم گرمایشی به مشعلهای دوگانه سوز، عایق بندی مخازن سوخت، لولههای سوخت و لولههای آب، کنترل و بازرسی سیستمهای حرارتی و احیاناً تعمیر آن از دیگر توصیهها برای مقابله با خطر سرمازدگی در واحدهای گلخانهای و قارچهای خوراکی است.
انتهای پیام/ م