جان بابایی گفت: وزارت بهداشت مسئول بیمارستان سازی نیست و این موضوع مربوط به بخش مهندسی کشور است.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، صبح امروز در نشست خبری که در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به اینکه امروزه توزیع تخت‌های بیمارستانی در اولویت کارها قرار دارد، اظهار کرد: در طرح تحول پروژه‌هایی در حال انجام است که بهره برداری آن‌ها در اولویت کار‌ها قرار دارد.

او افزود: نسبت شاخص تخت به جمعیت در برخی مناطق شرایط بحرانی داشت، اما ۸۱۰۰ تخت بیمارستانی به تخت‌های بیمارستانی اضافه می‌شود. این کار سبب می‌شود تا تعادل تخت‌ها نسبت به جمعیت در هر منطقه برقرار شود.

اضافه شدن ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در جنوب تهران

جان بابایی ادامه داد: برای دسترسی بهتر مردم به خدمات حوزه سلامت ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در جنوب تهران اضافه می‌شود.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در کنار توسعه تخت بیمارستانی تخت‌های بخش سوختگی نیز افزایش داشته و بیمارستان سوختگی کرمانشاه بهره برداری شده است که به این ترتیب همه استان‌ها دارای بخش سوختگی شدند تا به دیگر مراکز بیماران مراجعه نکنند.

او بیان کرد: امروزه برخی از شرکت‌های دانش بنیان اقدام به ساخت تجهیزات بیمارستانی و پزشکی کرده‌اند و وزارت بهداشت تولیدات این شرکت‌های دانش بنیان را پیش خرید کرده است. به طور مثال ده دستگاه رادیوتراپی از یک شرکت دانش بنیان پیش خرید شده است.

جان بابایی با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) همکاری خوبی با وزارت بهداشت دارد، ادامه داد: راهنما‌های بالینی در حوزه‌های مختلف از جمله دارو‌های نوترکیب تدوین و ابلاغ شده است و وزارت بهداشت در بخش اقلام تک نسخه‌ای ورود کرده به طوری که بر اساس راهنما‌های بالینی دارو‌های تک نسخه‌ای از ۵۰ قلم به ۱۲ قلم دارو کاهش پیدا کرده است؛ زیرا برخی از دارو‌ها استاندارد تجویز پزشک را نداشته و از اثربخشی خوبی برخوردار نیست.

بیمارستان سازی کار وزارت بهداشت نیست

او ادامه داد: اینکه در چین بیمارستانی به مدت ۱۰ الی ۱۵ روز ساخته می‌شود مربوط به وزارت بهداشت نبوده و این موضوع به بخش مهندسی کشور مربوط می‌شود. وزارت بهداشت مسئول کار بیمارستان سازی نیست، اما باید بگویم که ایران در مدیریت واگیر تجربه خوبی دارد و جزو کشور‌های برتر در این خصوص است؛ به طوری که ما امروزه در مرحله ریشه کنی بیماری سل و مالاریا در کشور هستیم، در جریان وقوع سیل بیش از ۸۰۰ بیمار با بالگرد به وسیله وزارت بهداشت جابجا شد و حتی یک مرگ به دلیل بیماری واگیر در مناطق سیل زده گزارش نشده است.

جان بابایی اظهار کرد: لیست انتظار عمل‌های جراحی در برخی از کشور‌ها بین ۶ ماه تا یک سال است، اما این موضوع برای بیماران خاص و صعب العلاج درست نیست. برای درمان این افراد هیچ گونه لیست انتظاری وجود ندارد؛ بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی، بیماران تصادفی و همچنین بیماران صعب العلاج و خاص درمانشان از لیست انتظار خارج می‌شود و سریعا تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند.

او تاکید کرد: هیچ سقفی برای عمل‌های جراحی ویژه بیماران بستری در تخت‌های اورژانس وجود ندارد و اگر بیمارستانی به افراد تصادفی یا بیماران خاص خدمات بهداشتی و درمانی ارائه ندهد به نوعی تخلف کرده‌اند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: مراکز "درمان بستر" در دولت دهم مطرح شد که این مراکز در سازمان برنامه و بودجه تعریف نشده است، اما برخی مراکز تحت این عنوان زیر مجموعه بنیاد مستضعفان است که بر اساس تفاهم بین وزارت بهداشت و بنیاد مستضعفان قصد داریم مجوز‌های لازم را برای آن‌ها بگیریم. در حال حاضر مراکز شبانه روزی مشغول به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به بیماران هستند که برای ارتقای این مراکز با معاونت توسعه در حال مذاکره هستیم.

او گفت: در حال حاضر تصمیمی گرفته نشده است که داروی متادون به داروخانه‌ها داده شود و بر اساس آخرین دستورالعمل عرضه متادون در همان مراکز ارائه خدمت انجام می‌شود؛ توزیع آن را بر عهده دانشگاه علوم پزشکی گذاشتیم که اگر خودشان بخواهند توزیع متادون در داروخانه‌های منتخب انجام می‌شود.

جان بابایی گفت: فروش مکمل‌های پزشکی در مطب پزشکان ممنوع است و به طور کلی این موضوع مربوط به سازمان نظام پزشکی است.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: اگر پزشکی بیماری را مجبور کند برای تهیه دارو به داروخانه‌ای خاص برود یا مراجعه کننده‌ای جهت تصویربرداری به مرکز مورد نظر پزشک ارجاع داده شود، تخلف محسوب می‌شود، اما نکته مهم این است که چند آزمایشگاه از تکنولوژی پیشرفته‌ای برخوردار هستند که پزشکان بیماران را جهت اطمینان بیشتر از نتایج آزمایش به این مراکز ارجاع می‌دهند و این کار تخلف محسوب نمی‌شود.

او افزود: یکی از اقدامات وزارت بهداشت توسعه تخت ویژه است. تاکنون ۳ هزار تخت ویژه در کشور راه اندازی شده است؛ امروزه در حدود ۶۰ درصد از لوازم مصرفی گران قیمت با همکاری هیئت امنای ارزی تامین شده است و قرار است یک بازنگری در بسته‌های خدمتی را ترویج زایمان طبیعی انجام شود.

توزیع ۳ هزار پزشک متخصص در مناطق محروم

جان بابایی با اشاره به توزیع ۴ هزار پزشک در مناطق محروم و کمتر برخوردار بیان کرد: امروزه ۳ هزار پزشک متخصص با هدف ماندگاری در مناطق محروم توزیع شده است.

او اضافه کرد: یکی از طرح‌های مد نظر وزارت بهداشت، انجام زایمان بدون درد است. امروزه ۱۰ تا ۱۵ درصد از زایمان‌ها به صورت بی حسی و بدون درد انجام می‌شود که البته باید شاخص ما در کشور به ۴۰ درصد برسد.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ارائه خدمات کد ۲۴۷ (سکته قلبی) و ۷۲۴(سکته مغزی) باعث نجات جان بسیاری از بیماران شده است، گفت: امروزه بیش از ۵۰ هزار نفر از خدمات ۲۴۷ استفاده کرده اند. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ بیمارستان در سراسر کشور، امکان ارائه خدمات کد‌های ۲۴۷ و ۷۲۴  و سایر خدمات دارد ؛ این کد‌ها باعث شده تا مدت زمان بستری بیماران در بیمارستان‌ها کاهش پیدا کند.
 
جان بابایی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۴ مرکز خدمات ناباروری در کشور راه اندازی شده است، ادامه داد: امسال خدمات درمان ناباروری سطح بندی شده است همچنین امسال قرار است ۵۰ مرکز سطح ۲ مورد نیز به بهره برداری برسد.

او اضافه کرد: وزارت بهداشت تفاهم نامه‌ای با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) امضا کرده که در آن ۷۵ درصد از خدمات ناباروری پوشش داده می‌شود و تا ۳ مرحله این خدمات تحت پوشش قرار می‌گیرند. امروزه جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر خدمات سطح ۲ ناباروری را در سراسر کشور دریافت کرده اند.
 
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: بر اساس تفاهم وزارت بهداشت با ستاد اجرایی فرمان امام جهت ارائه خدمات ناباروری، بودجه‌ای در حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده اند که بیماران برای انجام هر مرحله از درمان به میزان ۵ میلیون تومان تحت پوشش قرار می‌گیرند؛ همچنین در زمینه ارائه خدمات ناباوری افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد به طور کامل تحت پوشش بوده و خدمات برای آن‌ها رایگان است.

جان بابایی گفت: نزدیک به ۳۰ هزار سیکل در حوزه خدمات نا باروری انجام شده و سال آینده این رقم به حدود ۱۰۰ هزار سیکل می‌رسد. همچنین ۵۰ مرکز خدمات نا باروری در کشور راه اندازی می‌شود.
 
او تاکید کرد: داروی بیماران خاص به صورت حواله الکترونیکی ارسال می‌شود و صدور حواله الکترونیکی ویژه بیماران تالاسمی، هموفیلی و ام اس صورت می‌گیرد.
 
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: وزارت بهداشت آمار دقیقی از میزان بیماران خاص و داروی توزیع شده در سطح کشور را دارد. الکترونیکی شدن توزیع داروی بیماران خاص و صعب العلاج بسیاری از این مشکلات و نارضایتی‌ها را در زمینه دسترسی به دارو در بیماران خاص برطرف می‌کند.

راه اندازی مراکز دندانپزشکی شبانه روزی دولتی در کشور

او با اشاره به اینکه مراکز دندانپزشکی شبانه روزی دولتی در کشور راه اندازی شده است، ادامه داد: امروزه پیوند اعضا یکی از اقدامات مهم در دنیا و کشورمان محسوب می‌شود . پذیره نویسی پیوند و قرارگیری در لیست انتظار کاملا الکترونیکی است و هیچ فردی نمی‌تواند در این لیست انتظار دخل و تصرفی داشته باشد؛ به طور کلی امسال برای بحث پیوند منابعی را در نظر گرفته اند.

معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد:  پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت ، میزان اهدای عضو در برخی از استان‌ها زیر ۱۰ درصد بوده؛ در حال حاضر میانگین به ۱۴ درصد رسیده است. در برخی از استان‌ها مانند یزد و سمنان میزان عضو اهدایی به ۶۰ تا ۷۰ درصد رسیده است.

جان بابایی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰ راهنمای بالینی ابلاغ شده است، اما در زمینه راهنما‌های بالینی صندوق‌های بیمه گر از ما عقب‌تر هستند. اجرای راهنما‌های بالینی باعث صرفه جویی ماهیانه ۲ میلیارد تومان در قسمت‌های مختلف ارائه خدمت شده است.
 
او ادامه داد: در سال آینده برای ۴ بیماری سرطان، ریوی، دیابت سکته‌های قلبی و مغزی دستورالعمل مسیر ارائه خدمت به بیماران را تدوین کرده ایم که این کار باعث کاهش هزینه‌های درمان می‌شود.

حذف اسناد کاغذی در آینده نزدیک

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اسناد ۶۰ بیمارستان به صورت الکترونیکی به بیمه ارسال می‌شود، ادامه داد: با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، در آینده نزدیک، اسناد کاغذی جمع می‌شود. سعی داریم اعتبار بخشی بیمارستان‌ها را بازنگری کرده و تعداد سنجه‌ها را به ۱۳۰ سنجه ضروری کم کرده ایم.
 
او ادامه داد: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت فرانشیز کاهش پیدا کرده است به طوری که مردم به طور عادی ۱۰ درصد از هزینه‌های خود را پرداخت می‌کنند و آن‌هایی که از طریق نظام ارجاع در بیمارستان بستری شده اند مبلغی در حدود ۵ درصد از هزینه‌ها را می‌دهند.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اعمال تحریم‌های آمریکا گفت: خوشبختانه برای ساخت و تجهیز بیمارستان ها نیازی به کشور‌های بیگانه نداریم؛ شرکت‌های دانش بنیان با همت دانشمندان ایرانی تمام دستگاه‌ها و ملزومات مصرفی مورد نیاز را تولید می‌کنند، اما در مواردی مانند تامین داروی بیماران ام پی اس که آمریکا تنها تولیدکننده این محصول است با مشکل مواجه شدیم.

افزایش ۲ هزار تخت بیمارستانی در حوزه روانپزشکی

جان بابایی ادامه داد: امروزه ۲ هزار تخت بیمارستانی در حوزه روانپزشکی در کشور اضافه شده است البته همه افراد مبتلا به اختلالات روانی، نیازی به بستری در بیمارستان یا مصرف دارو ندارند، اما سعی شده در تمام بیمارستان‌ها بخش روانپزشکی نیز باشد.

او با اشاره به موضوع استحقاق سنجی گفت: نسخه پیچی، نسخه نویسی و سامانه بر خط برعهده بیماران است و ما سعی داریم که نظام ارجاع را در سراسر کشور اجرایی کنیم، اما یکی از موضوعات در دستور کار این است که از خرید موازی به وسیله بیمه‌ها جلوگیری شود.

معاون درمان وزارت بهداشت یادآوری کرد: برای مقابله به بیماری کرونا جدید هر دانشگاه یک بخش را مربوط به اتاق ایزوله در نظر گرفته و در اورژانس بیمارستان‌ها نیز یک قسمت مربوط به اتاق ایزوله مشخص شده است، همچنین  ماسک‌های معمولی و N ۹۵ نیز در تمامی مراکز توزیع شده است.

جان بابایی اضافه کرد: ماسک‌هایی که از مسافران هواپیما تحت عنوان زباله دور ریخته می‌شود همه آن‌ها به صورت جداگانه تحت تدابیر بهداشتی و جدا از سایر زباله‌ها دفع می‌شود.

او افزود: قبل از سال ۹۲ یک ناهمگونی در توزیع تخت وجود داشت، اما امروزه با اضافه کردن تخت‌های بیمارستانی جدید، میزان دسترسی مردم افزایش پیدا کرده است. همچنین توزیع تخت‌ها در استان‌هایی مانند کرمانشاه و سیستان و بلوچستان باعث افزایش عدالت در توزیع تخت‌ها شده اند که در این خصوص معاونت توسعه و هیئت امنای ارزی همکاری خوبی با ما داشته اند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: بزرگترین بیمارستان سوختگی در شهر کرمانشاه راه اندازی شده است. امروزه بیش از ۱۰۰ تخت سوختگی در مراکز درمانی مورد بهره برداری قرار گرفته و امیدوارم تمام بخش‌ها دارای بخش مستقل سوختگی باشند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.