به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آیین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر با حضور مدیران و اهالی سینما شامگاه ۲۲ بهمن ماه در برج میلاد دقایقی پیش با اجرای محمدرضا شهیدی فرد آغازشد.
بیشتر بخوانید: اختتامیه جشنواره فیلم فجر؛ برگزیدگان فجر ۳۸ مشخص شدند
مراسم با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و قرائت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فیلم فجر و حسین انتظامی ریاست سازمان سینمایی در کنار عباس صالحی وزیر ارشاد در مراسم حاضر هستند.
ابتدا کلیپی از تظاهرات منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی پخش شد،سپس شهیدی فرد مجری برنامه توضیحاتی درباره اتفاقات اخیر وحدت مردم ارائه کرد و فیلمهای جشنواره را معرفی کرد.
سپس تصاویری از کارگردانان حاضر در جشنواره و روند برگزاری جشنواره نمایش داده شد.
تقدیر از خانواده برخی از شهدای انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، مدافعان حرم و شهدای جهادگر بخش دیگری از برنامه بود.
در ادامه با پخش کلیپی از سردار سلیمانی و با حضور سید عباس صالحی و ابراهیم داروغه زاده جایزه ویژه حاج قاسم سلیمانی با عنوان سرباز وطن (جایزه مقاومت و جهاد) به فیلم « آبادان یازده ۶۰» اهدا شد.
عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باری دیگر و سالی دیگر سینما و جشنواره فجر سینما برگزار شد. سینما شاید نتواند دنیا را تغییر دهد، اما میتواند دریچه گفتگو که بیش از هرزمانی به هوای تازه نیازمندیم، باز کند.
وی ادامه داد: ده روز از لحظات گفتگو و به یاد ماندنی تمام شد و به زبان سینما با هم حرف زدیم. از سوی دیگر دوربین سینما ظرفیتی برای دور دیدن و عمیق دیدن دارد و ما چقدر به نگاهها و زاویه دیدهای تازه و چشم اندازهای تازه نیازمندیم.
صالحی عنوان کرد: جشنواره فیلم فجر برای این دیدنها تبادل و نقد است. سینما عشق مردم جهان و ایران است و جشنواره فیلم فجر جشن سینماگران و مردم است که همه با هم یکی هستند و همه میخواهند باشکوه برگزار شود. چراغ سینما خاموش نشدنی است و سپاس از کسانی که این چراغ را روشن و روشنتر میکنند.
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، با معرفی برندگان به پایان راه رسید. فیلم «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان و فیلم «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت توانست با دریافت پنج سیمرغ بلورین رکوردار این دوره از جشنواره باشد.
همچنین فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی با دریافت چهار سیمرغ در رتبه بعدی قرار گرفت.
عوامل فیلم روز صفر که در بخش مختلف جوایزی را دریافت کردند تا این لحظه در این مراسم حضور ندارند.
ابتدا کلیپی از فریدون جیرانی و صحبتهای هنرمندان درباره او پخش شد؛ سپس غلامرضا موسوی و مهدی صباغ زاده که پیش از این با جیرانی کار کردند، درباره او صحبت کردند.
موسوی گفت: دوستان نزدیک با لقب استاد او را خطاب میکنند. در همه زمینهها هنرمند است او فارغ از هر هنری انسان خوبی است. علاوه بر اینکه از خمس علمش در کار به ما میداد به واسطه او سینما را فهمیدیم. در مشهد این ویروسش را پخش کرد. زمانی که ما برای تماشای برخی فیلمها فیگور میگرفتیم این استاد همه فیلمها حتی فیلمهای سطح پایین را میدیدند.
وی ادامه داد: هر جایی نیاز به استاد داشتند و از او دعوت میکردند، بدون منت حضور پیدا کرده است. جیرانی روزنامه نگار بسیار خوبی است. او عاشق سینمایی است که مردم را سرگرم کند. هنرمندانی که با او کار کردند معمولا توانستند جایزه بگیرند. از همه کسانی که تصمیم گرفتند برای این فیلسوف سینما مراسم تقدیر بگیرند، تشکر میکنم. من به احترام جیرانی کلاهم را از سر بر میدارم.
مهدی صباغ زاده گفت: در ابتدا آرزوی سلامتی برای جیرانی دارم و به شخصه سینما را مدیون او هستم.یادم میآید فیلمنامه آفتاب نشینها را با کمکهای گروهی ساختیم که جنجال زیادی زا در مجلس به وجود آورد، چون شناختی از سینمای اجتماعی منتقد نداشتند.
سپس با حضور داروغه زاده، جیرانی روی صحنه آمد و از وی تقدیر شد.
حناچی شهردار تهران گفت: چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک میگویم. امیدوارم نقاط ضعف گذشته را جبران کنیم. شهادت سردار قاسم سلیمانی و ۱۷۶ مسافر هواپیمای اوکراینی را که در آستانه چهلمین روز از دست دادنشان هستیم، تسلیت میگویم.
وی ادامه داد: ما کشور تاریخی هستیم و این تاریخ را در فرهنگ میشود، جست و جو کرد. در خمسه نظامی در خرد نامه جایی که اسکندر از چین وارد سرزمین ایران میشود، نظامی اشاره میکند که در این سرزمین مردم در آرامش کامل زندگی میکنند. اسکندر میبیند نگهبانی در ایران نیست و کسی دزدی نمیکند. اسکندر علت این آرامش را سوال میکند. افرادی که اطرافش هستند، میگویند ما زندگیمان شبیه به هم است. اموال ما اندازه همدیگر است. اسکندر این مردم را میبیند و میگوید اگر شما مردم هستید ما چه کسانی هستم. ایام انقلاب به این دلیل اهمیت دارد که لحظات با شکوه انقلاب متعلق به مردم است. بهره مندی از عدالت برای مردم از اهداف انقلاب است.
شهردار تهران عنوان کرد: ما برای ادامه این راه نیازمند گفت و گوی مداوم هستیم. باید فضایی را فراهم کنیم که فرهنگ برای مردم زنده بماند. جشنواره فجر یکی از زمینههای ایجاد گفتگو است. ما هم در شهرداری باید کمک کنیم که هر چه بهتر مراسم جشنواره و تمامی برنامههای فرهنگی به بهترین شکل برگزار شود.
حناچی اظهار کرد: با ستاد جشنواره جلسات داشتیم و قرار شد به موضوعاتی مانند پسماند، حقوق شهروندی و ... توجه کنیم. کلیپی برای همین منظور پیش از هر فیلم جشنواره پخش میشد. تهران شهری برای همه نمیشود مگر با کمک همگان از جمله هنرمندان.
فرشته طائر پور یکی از داوران جشنواره فجر گفت: میخواستم به حال خودمان نسبت به وقایع اخیر اشاره کنم که شهیدی فرد در مورد آن گفتند.
او ادامه داد:ایستادن ما، فیلم ساختنها و ورود جوانها از سر بی اعتتایی به وقایع تلخ اخیر نیست.اعتنا به سینما و فردای آن و توجه جوانهای حرفهای است که امید بخش آینده روشن برای سرزمین ما است و یاد گرفتیم اگر دل خونینی داریم با لبخند به جمع سینماگران و مردم بیاییم.
او ضمن اشاره به صحبتهای اخیر خواکین قینیکس (بازیگر جوکر که اسکار گرفت)، افزود: همه ما یک عشق مشترک داریم عشق به فیلم و سینما این نوع عشق یک زندگی مشترک داده که نمیدانم در موردش چه بگویم و... از نظر ما همه فیلمها شایسته دریافت جایزه بودند که به لحاظ حرفهای ساخته شدند.
طائر پور تاکید کرد: مسئولان سینمایی باید به بخش نگاه نو بیشتر توجه کنند، چون فیلمسازان امروز ما از این سکو به اینجا رسیدند.
ابراهیم داروغهزاده دبیر جشنواره فجر در سخنان خود بیان داشت: حضور هنرمندان و همکارانمان را که تلاش کردند روزهای دلنشینی برای مردم سینمادوست فراهم شود، گرامی میدارم.
او در ادامه شهادت سرداروطن شهید حاج قاسم سلیمانی را تسلیت گفت و برای بازماندگان از دسترفتگان سانحه هواپیمای اکراینی آرزوی صبر کرد.
دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: گفتگو، خواندن و شنیدن، راهکارهایی برای درک پیرامون و همدل شدن است. جشنواره فیلم فجر مثل هر عیدانهای تمام افراد خانواده را دعوت میکند که با همنشینی درک بهتری از هم به دست آورند.
او گفت: جامعه ما برای اینکه کنار هم بودن را تجربه کند، همیشه به آیینهایی نیاز دارد و جشنواره فجر یکی از این آیینهاست. این رخداد فرخنده را به همه سینمادوستان تبریک میگویم و از هنرمندانی که به این رویداد گرمی بخشیدند، ممنونم. به امید روزهای بهتر برای ایران عزیزمان.
انتهای پیام/
به نظرم شرف مسعود کیمیایی (اگر چه کارشون به طور کامل تایید نمیکنم) از اینها بیشتر بود.و از اول تصمیم گرفتن که نیان
خدا وشکر جشنواره فیلم فجر خاتمه پیدا کرد. این هنرمندان از خود راضی و متکبر به خانه هاشون رفتن .
واقعا متاسفم برای سفیران فرهنگی سینمااایی . اگر این هزینه های سینمایی صرف ایجاد پارک و اماکن تفریحی میشد بیشتر برای مردم مفید بود ،مردم هم برای فیلم دیدن از فیلم های خارجی استفاده میکردند