به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، این روزها در باغهای مرکبات شمال که قدم بزنید نارنگی و پرتقالهایی را میبینید که در اندازه و رنگهای متفاوت خودنمایی میکنند، از پرتقالهای ریز بند انگشتی گرفته تا پرتقالهایی که گاها وزن آنها به ۲ کیلوگرم هم میرسد.
اصغری یکی از باغداران روستای آلوکنده میگوید: رقمهای متفاوتی از مرکبات در باغم پرورش میدهم و این تنوع محصول سبب میشود تا برداشت مرکبات در یک زمان انجام نشود.
او افزود: برداشت مرکبات در بازه زمانی متفاوت سبب میشود تا در صورت بارش برف و یخبندان اگر بخشی از مرکبات باقی مانده باشد، بخش دیگر آن که زودرس هستند از آسیب در امان میمانند.
یکی دیگر از باغداران مازندرانی میگوید: تنوع ارقام مرکبات سبب میشود تا بازارپسندی محصول بیشتر باشد و باغدار در فاصله زمانی تعیین شده سود خوبی از فروش محصولات عایدش شود.
این باغدار افزود: با توجه به بارشهای برف پیش بینی نشده در مازندران این تنوع ارقام برای ما باغداران ضروری است و کمتر درگیر خسارت برف و سرما میشویم.
غیبی کارشناس جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کشت ارقام مناسب مرکبات با اقلیم استان میتواند برای باغداران بازار پسندی خارجی داشته باشد، گفت: ارقام مرکباتی که ما در مازندران برای توسعه آن برنامه ریزی میکنیم شرط اول زودرس بودن آن است.
او افزود: زودرس بودن مرکبات سبب میشود تا سرمای زودهنگام زمستانه آسیبی به محصولات نرساند و باغدار با خیال راحت محصول خود را برداشت کند.
غیبی گفت: تنوع ارقام مرکبات سبب میشود تا همه محصولات در یک بازه زمانی برداشت نشود و باغدار فرصت کافی برای برداشت مرکبات از باغ خود داشته باشد.
کارشناس جهاد کشاورزی مازندران افزود: ارقام صادراتی پرتقال و نارنگی انشو به صورت محدود بازار باغداران را گرم میکند و تنوع و گسترش ارقام میتواند سود بیشتری عاید باغداران کند.
او گفت: در حاشیه دریای مازندران کشورهایی داریم که طالب مرکبات مازندران هستند و باید برای این مسئله به صورت دقیق و جدی برنامه ریزی انجام شود.
حسن ملایی معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه حدود ۳۰ رقم از انواع مرکبات در مازندران کشت میشود که حدود ۸ رقم به صورت تجاری پرورش داده میشوند، گفت: این ارقام شامل انواع نارنگی، لیمو، پرتقال و ارقام زینتی مرکبات میشود.
او افزود: حدود ۴۰ رقم ارقام مرکبات از کشور اسپانیا وارد ایران شد و از طریق پژوهشکده مرکبات رامسر کارهای تحقیقاتی آن در حال انجام است.
ملایی گفت: کارهای اصلاحی روی ارقام وارداتی انجام میشود و در نهایت به باغداران معرفی میشود.
حسن ملایی معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران گفت: حدود ۵ رقم از انواع مرکبات سالیانه از طریق پژوهشکده مرکبات رامسر پس از بررسیهای لازم به باغداران معرفی میشود.
او افزود: ارقامی که اکنون از نظر تجاری و اقتصادی در باغهای مازندران داریم، ارقام زودرس، میان رس و دیررس هستند که با توجه به شرایط منطقه، اقلیم و نوع پایههای کشت شده به باغداران معرفی میشود.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران گفت: بیشترین برداشت مرکبات در شهرستان ساری است و پس از آن شهرهای میاندورود، نکا، قائم شهر و بابل بیشترین برداشت مرکبات را دارند.
پیش بینی میشود ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تن مرکبات در باغهای مازندران برداشت شود که از این میزان ۷۵۰ هزارتن نارنگی و یک ملیون ۷۵۰ هزار تن پرتقال است.
تنوع ارقام مرکبات علاوه بر درآمد و سود بالا برای کشاورزان سبب رونق بازار هم میشود.
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی
انتهای پیام/ م