به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدرضا توکلی زاده عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق خراسان رضوی در این دیدار گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهدیم که سفرای ایران در خصوص کشورهایی که در آنها مامور به خدمت میشوند، اطلاعات بالا و اشراف مطلوبی دارند و همین امر به
دیپلماسی اقتصادی موفقی منجر میشود.
او ضمن تاکید بر ضرورت توسعه روابط کشورمان با
سریلانکا، گفت: استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای حداکثری دو کشور میتواند آینده تجاری مثبتی را برای طرفین به ارمغان بیاورد.
توکلی زاده در ادامه خواستار هم اندیشی دستگاه دیپلماسی و بخش خصوصی برای تعریف راههای موثر تجارت با کشورهای مختلف، به رغم سایه سنگین تحریمها و فشارها شد.
در ادامه محمدحسین روشنک رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: به نظر میرسد که امروز نیازمند سیاستگذاریهای موثری هستیم که گره از مشکلات میگشایند و به مانع
تحریم گرفتار نمیشوند. در همین راستا، پیشنهاد داریم با توسعه تجارت پایاپای ایران و سریلانکا، موانع مبادلات بانکی بین المللی میان دو کشور از بین برود.
او ادامه داد: به همین منظور باید دامنه مراودات اقتصادی با این کشور افزایش پیدا کند تا اگر در برخی موارد با محدودیت مواجه شدیم، در سایر زمینهها همکاریها به قوت خود باقی بمانند.
روشنک افزود: سفرای ایران در سایر کشورها نباید عملکرد صرف اقتصادی و یا عملکرد صرف سیاسی داشته باشند بلکه باید بتوانند مذاکرات اقتصادی را در قالب دیپلماسی سیاسی دنبال کنند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان استان با بیان اینکه در حال حاضر برای تامین مواد اولیه و قطعات با مشکل مواجه هستیم و باید به سراغ کشورهایی برویم تا این مشکل را به خوبی حل و فصل کنند، تصریح کرد: باید از ظرفیت کشور سریلانکا، در حوزه واردات بر روی قطعات صنایع و تامین مواد اولیه استفاده کنیم.
او بیان کرد: در حوزه صادرات با کشورهای آسیای میانه، افغانستان، عراق، پاکستان، هندوستان و چین تعاملات خوبی داریم و تنها مشکل ما مربوط به حوزه
حمل و نقل است.
رئیس کیمسیون تجارت اتاق مشهد تصریح کرد: ایران در شرق کشور با مسئلهای تحت عنوان تحریم مواجه نیست و این ظرفیت باید مغتنم شمرده شود.
هاشم اشجع زاده، سفیر ایران در سریلانکا نیز در ادامه این جلسه عنوان کرد: اطلاعات در خصوص سریلانکا بسیار کم است و ایران مراودات چندانی با این کشور نداشته است، در گذشته مراودات سنتی نفتی در مقابل واردات چای انجام میگرفته است، چنان که ایران از سریلانکا چای وارد میکرده و روزانه ۵۰ الی هزار بشکه نفت به این کشور صادر میشده است که از ۲۰۱۲ نیز خرید نفت توسط این کشور قطع شد.
سفیر ایران در سریلانکا تصریح کرد: ایران میتواند با کشور سریلانکا در خصوص محصولات زودبازده و ارزان قیمت، مراودات اقتصادی داشته باشد. به طور مثال در برخی از صنایع غذایی از جمله رب، کمپوتهای گرمسیری همچون انبه، آناناس میتوان تبادلات اقتصادی داشت که تاکنون با آستان قدس رضوی در این خصوص مذاکراتی انجام گرفته است. شرکتهای معتبری در سریلانکا وجود دارد که میتوانند در تامین قطعات صنعتی به ایران صادرات داشته باشند، اما این امر در بلندمدت کار قدری دشوار است و قطعات قابل شناسایی و قابل پیگیری هستند.
اشجع زاده با بیان اینکه، باید بر روی پتانسیلهای اقتصادی سریلانکا از سوی تجار ایرانی مطالعات اولیهای صورت بگیرد، عنوان کرد: زمینه برای تهاتر کالا با کشور سریلانکا فراوان است، کشور سریلانکا در خصوص محصولات دارویی چند کارخانه کوچک دارد که میتوان در خصوص داروهای مورد نیاز کشورمان از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه کشور چین در سریلانکا به ساختمان سازی بسیار مسلط هستند، افزود: انبوه سازی ساختمان یکی از زمینههای همکاری خوب با کشور سریلانکا است تا حدی که برخی از سرمایه گذاران عنوان میکنند سرمایه گذاری در این حوزه تا دویست درصد سود دارد.
او افزود: تجار افغانستانی، پاکستانی و سریلانکایی با یکدیگر مروادات اقتصادی خوبی دارند و متخصصان ایرانی نیز باید در این حوزه ورود پیدا کنند.