به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اواخر دسامبر بود که یک موجود ریز ذره بینی به نام ویروس کرونا در سرزمین چشم بادامی ها خبر ساز شد، ویروسی به نام کرونا که برای اولین بار در شهر ووهان چین گزارش شده بود، کرونا به سرعت در ووهان و شهرهای همجوار به در حال گسترش بود.
با افزایش شمار مبتلایان مسئولان بهداشتی چین اعلام وضعیت بحرانی کردند و شهر به طور کامل و چینیهای ساکن استان هوبای به طور نسبی قرنطینه شدند و اکنون در مجموع حدود ۷۰ میلیون چینی در قرنطینه به سر میبرند.
ویروس کرونا به تریج قربانیان بیشتری گرفت و رفت و آمد در شهر ووهان چین ممنوع شد و امکان خروج از منزل تنها برای یکی اعضای خانواده برای تامین مایحتاج ضروری وجود دارد و این شرایط تامین موادغذایی را دشوار می کند.
به دلیل افزایش مشکلات زندگی در شرایط قرنطینه و خطر ابتلا به بیماری ناشی از ویروس کرونا بسیاری از اتباع خارجی به فرودگاه ها روی آوردند تا از این شهر خارج شوند اما در نهایت پروازهای این شهر لغو شد.
دانشگاه ووهان چین محل تحصیل بسیاری از دانشجویان خارجی است و برخی کشورها برای بازگرداندن دانشجویان به کشورشان با مسئولان امور خارجه و کمیسیون بهداشت چین ارتباط برقرار کردند تا در صورت تایید سلامت اتباع، با پروازی اختصاصی به کشور خود بازگردند.
شماری از دانشجویان ایرانی هم در دانشگاه ووهان چین تحصیل میکنند، خوشبختانه بسیاری از آنها به دلیل تعطیلات سال نوی چینی از شهر ووهان خارج شده و شماری نیز به کشور بازگشته بودند، اما حدود ۷۰ ایرانی در قنطینه گرفتار شده بودند و شرایط سختی داشتند.
یکی از دانشجویان ایرانی مقیم چین که به کشور بازگشتهاند و در قرنطینه است، درباره شرایط دانشجویان در دوران قرنطینه چین اظهار کرد: تقریبا ۲۵ دسامبر بود که از سوی دانشگاه به ما اطلاع دادند یک بیماری خطرناک در شهر ووهان مشاهده شده است. از ما خواسته شد که خود را به طور کامل ایزوله کرده و بهداشت فردی را رعایت کنیم و شستشوی مدام دست و صورت را فراموش نکنیم.
این دانشجو ادامه داد: در شهر ووهان حتی کسانی که به ویروس کرونا مبتلا نشده بودند هم نباید از داخل منزل خود خارج شده و در سطح شهر تردد کنند. در صورت نیاز به بیمارستان یا درمان از شمارهای که در اختیار تمام افراد قرار گرفته بود و تاکسیهای مخصوص انتقال کننده میتوانستند بهره ببرند. تمام هزینههای چکاپ از طرف دولت چین برای افراد رایگان شده بود.
علی رنگانی دانشجوی سال چهارم مهندسی برق دانشگاه ووهان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره قرنطینه و شرایط آن اظهار کرد: از همان روزهای نخست قررنطینه ووهان چین از سفارت ایران در چین درخواست کردیم تا در صورت امکان ما را به ایران بازگردانند.
خاطره عزیزی دانشجوی پزشکی در دانشگاه ووهان چین در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان و افزایش شمار مبتلایان شرایط ما در قرنطینه شهر ووهان بسیار دشوار شده و دسترسی به غذا بسیار برایمان سخت بود، چرا که امکان خروج از محل اقامتمان را نداشتیم.ما تصمیم گرفتیم از سفارت ایران در چین درخواست کنیم تا ما را به ایران بازگرداند.
به دنبال افزایش یوع ویروس کرونا در چینن و جهان سازمان جهانی بهداشت اعلام وضعیت اضطرار بهداشتی جهانی کرد و وزیر بهداشت خواستار توقف پروازهای رفت و برگشت ایران- چین شد، در نهایت جلسه اضطراری با حضور وزرای بهداشت، راه و شهرسازی، وزیر گردشگری، نمایندگان وزارت امور خارجه، سخنگوی دولت و معاون اول رییسجمهور برگزار شد و خروجی جلسه بررسی راهکارهای پیشگیری از ورود ویروس کرونا کشور توقف پروازهای ایران- چین بود.
جهانگیری در این جلسه گفت: اصلیترین موضوع سلامت مردم است و هیچ مصلحت دیگری را نمیتوان نسبت به این موضوع ارجحیت داد. دولت موضوع حفظ سلامت مردم را وظیفهای قانونی و ملی برای خود میداند و با تمام توان اقدامات لازم را برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا به کشور انجام خواهد داد.
در پی درخواست دانشجویان، اقدامات سفارت ایران در چین وهماهنگی های صورت گرفته در وزارت بهداشت سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 12 بهمن از بازگشت دانشجویان خبر داد و گفت: با پیگیریهای مکرر و همراهی وزارت امور خارجه بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین که نگران وضعیت آنها بودیم، با تدابیر بهداشتی مناسب در روزهای آینده به کشور بازمیگردند
نمکی افزود: برای اطمینان از ایمنی، دو هفته در محل مناسبی تحت نظر و مراقبتهای کامل پذیرایی خواهند شد.دولت چین باید با بازگشت این دانشجویان موافقت کند، تیم بهداشت در این هتل حضور دارد و اقدامات بهداشتی را به این دانشجویان ارائه خواهد کرد، طبق اطلاعات رسیده این دانشجویان به ویروس کرونا آلوده نیستند.
پس از تعاملات ایران و چین روز یکشنبه ۱۳ بهمن ماه کیانوش جهانپور در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران درباره مجوز خروج ایرانیان مقیم چین از این کشور، گفت: در این باره مذاکرات با کشور چین انجام و توافق اولیه صورت گرفته است. با توجه به اینکه دو کشور دیگر مثل ترکیه اتباع خود را از چین خارج کرده اند، فکر نمیکنیم از نظر دیپلماتیک مشکلی برای بازگشت هموطنانمان وجود داشته باشد.
به دنبال توافقات دیپلماتیک و تایید سلامت ایرانیان وزیر بهداشت در نامهای خطاب به پیرحسین کولیوند، رئیس اورژانس کشور دستورالعمل انتقال دانشجویان تحت شرایط قرنطینه را صادر کرد.
نمکی در این نامه گفت: بدینوسیله مدیریت نقل و انتقال دانشجویان منطقه ووهان چین در همه امور مربوطه به جناب عالی محول می شود. شایسته است با هماهنگی معاونان بهداشت و درمان وزارت بهداشت به گونهای عمل شود که حتی الامکان مسافران ورودی مستقیماً از پای پرواز به محل قرنطینه منتقل شوند.
وزیر بهداشت افزود: در این راستا، امور مربوط به کنترل گذرنامهمی تواند به شکل فوق العاده و ویژه از طریق رایزنی با مسئولان مربوطه انجام شود.هرگونه تماس و مواردی از قبیل استقبال خانواده ها از این عزیزان (دانشجویان و ایرانیان مقیم ووهان) به شدت جلوگیری شود و موارد به نحو مقتضی به اطلاع عموم برسد.
در نهایت یک فروند هواپیما جهت بازگرداندن دانشجویان ایرانی ساکن شهر ووهان چین به همراه تیم پزشکی عازم ووهان چین شد و در نهایت ۵۶ دانشجوی مقیم ووهان چین صبح روز ۱۶ بهمن در شرایط قرنطینه با پرواز اختصاصی به کشور بازگشتند و طبق دستورالعملها تحت شرایط ایزوله و بدون ارتباط با خارج مستقیم به محل قرنطینه منتقل شدند.
رنگانی درباره شرایط ورود دانشجویان مقیم ووهان چین هواپیما گفت: ما قبل از سوار شدن به هواپیما از هر لحاظ چکاپ شدیم و در هواپیما تیم پزشکی به ما بسیار کمک کردند و تمام نکات ایمنی را به ما گوشزد کردند.
این دانشجوی برق گفت: ما پس از خروج از هواپیما مجدد چکاپ شدیم و به صورت کاملا ایمن از هواپیما به محل قرنطینه منتقل شدیم، امیدواریم شرایط در روزهای آتی نیز همین گونه خوب ادامه داشته باشد و از همه کسانی که در مدت قرنطینه به ما کمک میکنند، تشکر میکنیم.
مارال دانشجوی داروسازی در شهر ووهان چین با اشاره به امکانات در نظر گرفته شده محل قرنطینه گفت: اینجا اتاقهایی که در اختیارمان گذاشتند یک تا دو نفره است. پرسنل هتل از اینجا رفتند و اکنون تیم اورژانس و وزارت بهداشت اینجا مستقر است و امکانات مورد نیازمان را از ما سوال کرده و برایمان فراهم میکنند. دو پزشک نیز در اینجا مستقر هستند که به محض ورود مجددا تبمان را چک کردند و سوالاتی درباره مشکلات تنفسی و علایم سرماخوردگی از ما پرسیدند.
دانشجویان در شرایط قرنطینه هر روز تحت معاینه های پزشکی قرار می گرفتند و تست های اختصاصی برای تشخیص ویروس کرونا ی جدید از آنها گرفته شد.
کریستف هملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران از محل قرنطینه دانشجویان بازدید کرد و گفت: با تعدادی از دانشجویان ایرانی بازگشته از ووهان، گفتگو کردم و تمام افرادی که در این قرنطینه بودند، از خدمات ارائه شده توسط وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، رضایت کامل داشتند و از سختی هایی که در شهر ووهان داشتند، به من مطالبی را گفتند که در آن زمان از سوی سفارت ایران در چین نیز خدمات بسیار خوبی را دریافت و مقامات ایران و چین، هماهنگی و حمایت های لازم از آنها برای بازگشت به ایران را از آنها کرده بودند.
هملمن افزود: فرآیند تهیه و آماده سازی غذا برای دانشجویان حاضر در قرنطینه بسیار خوب برنامه ریزی شده و منجسم است و دانشجویان علاوه بر تقدیر از خدمات وزارت بهداشت، از حمایت های روانی نیز تشکر کردند، فرصت ورزش هم برای این دانشجویان فراهم شده است و همه آنها به دستگاه های ارتباطی و تلفن های همراه خود دسترسی دارند و به راحتی می توانند با خانواده های خود، ارتباط برقرار کنند.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران تاکید کرد: ایران برای پیشگیری از کرونا ویروس جدید، در آمادگی کامل قرار دارد و اطمینان داریم که افرادی که از چین به ایران بازگشته اند، سالم و بدون ابتلا به این ویروس هستند و از نظر سلامت فیزیکی و روانی، در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و آمادگی دارند که با قدرت تمام، ۹ روز دیگر در قرنطینه باشند.
روز گذشته علیرضا وهابزاده مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که همراه با تیم پزشکی به ووهان چین اعزام و در طول پرواز اختصاصی از چین به ایران همراه دانشجویان بود و در محل دانشجویان اقامت دارد. در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان، از نتیجه تست کرونای دانشجویان ایرانی بازگشته از چین خبر داد و گفت: خوشبختانه هیچ مورد مثبتی از ابتلا به ویروس کرونا در بین دانشجویان برگشته از ووهان چین شناسایی نشد.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دانشجویان در سلامت کامل به سر می برند، گفت: با وجود منفی بودن نتیجه تست کرونای دانشجویان، برای اطمینان بیشتر یک هفته دیگر باید در قرنطینه بمانیم.
امید است که دانشجویان و تیم مراقبتی و پزشکی همراه آنها روزهای باقی مانده قرنطینه را به خوبی سپری کنند و پس از این مدت به سلامت به آغوش خانواده های خود بازگردند.
انتهای پیام/