به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، محمدرضا سالاری فنودی رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار در جلسه بررسی علل وقوع سیل اخیر استان که با حضور اساتید دانشگاه های صنعتی اصفهان، سیستان و بلوچستان و دریانوردی و علوم دریای چابهار برگزار شد، اظهار داشت: تغییر اقلیم یا گرمایش جهانی سبب تغییر نوع رژیم بارشی و شدت ریزش های آن شده است به نحوی که در سیل اخیر به خوبی این تغییر مشاهده شد.
او ادامه داد: اکنون غالب بارش های دریافتی استان از نوع رگباری است به این معنی که مقدار زیادی بارش در بازه زمانی کوتاهی اتفاق می افتد. البته همیشه این بازه زمانی کوتاه نیست و مانند سیل اخیر ممکن است بازه و شدت بارش طولانی تر و شدیدتر باشد.
رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار تصریح کرد: اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان و هواشناسی چابهار نخستین هشدار ها در رابطه با ورد سامانه سیل آسا و وقوع بارش های فوق سنگین را ۱۷ دی ماه در غالب اطلاعیه جوی ارائه کرد و پس از آن در چند اخطاریه جوی نسبت به فعالیت این سامانه هشدار داد.
سالاری فنودی ادامه داد: همین هشدارها و اطلاع رسانی ها سبب شد تا مردم در جریان سیل غافلگیر نشوند و با وجود قدرت تخریب آن، تلفات جانی نداشته باشیم.
او در ادامه بر ضرورت راه اندازی سایت رادار هواشناسی در چابهار اشاره کرد و گفت: با رادار هواشناسی می توان محصول پیش بینی «خیلی کوتاه مدت» تولید کرد که برای مدیریت بحران بسیار کاربردی و موثر خواهد بود.
دبیر تهک دریایی هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به اهمیت ایجاد سامانه هشدار سیل اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیت توپوگرافی جنوب استان و ظرفیت سیل خیزی بالای آن، باید سامانه هشدار سیل راه اندازی شود.
سالاری فنودی با بیان اینکه گستردگی حوضه آبریز از چالش های جنوب استان است، ادامه داد: این سامانه دو ضرورت اجتناب ناپذیر دارد، نخست بستر ارتباطی مناسب و سپس زیرساخت هواشناسی و پردازش داده که با وجود بسترهای ارتباطی کنونی نمی توان این سامانه را در اکثر نقاط جنوبی استان ایجاد دارد. چراکه با اندک بارش ارتباط ایستگاه های بارانسنجی ما قطع می شود.
انتهای پیام/ع