تولید مقالات چین با نرخ قابل توجهی در حال افزایش است به طوری که این کشور فاصله خود را با آمریکا به شدت افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا به عنوان کشور پیشرو در حوزه فناوری‌ نانو شناخته می‌شود، اما رشد تولید علم و فناوری در کشور چین با نرخ بالایی در حال انجام است به طوری که به نظر می‌رسد طی سال‌های آتی، جایگاه آمریکا در این حوزه به چالش کشیده شود.

چین و آمریکا به عنوان دو کشور قدرتمند در عرصه سیاسی و تجاری، همیشه رقابت تنگاتنگی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری با یکدیگر دارند. فناوری‌های نوظهور نظیر فناوری‌نانو از جمله حوزه‌هایی است که هر یک از این کشور‌ها درصدد کسب سهم بیشتری در تولید و بهره‌برداری از آن هستند. چین سرمایه‌گذاری قابل توجهی در علوم نانو انجام داده است. حمایت از ثبت اختراعات، پیشتیبانی از تحقیقات و بخش خصوصی و تدوین برنامه‌های دراز مدت برای توسعه فناوری‌نانو از جمله دلایلی است که موجب می‌شود چین به‌عنوان رهبر آینده علم و فناوری‌نانو شناخته شود.


بیشتر بخوانید: ثبت بین‌المللی اختراع، روندی صعودی گرفت


بررسی‌های انجام شده در بانک اطلاعات نانو، حاکی از این حقیقت است که چین در تولید علم نانو از آمریکا پیشی گرفته است. چین در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری وسیعی انجام داده است و در حال پر کردن شکاف موجود میان خود با اروپا و آمریکا است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر چین در حوزه فناوری‌نانو در مسیر غلبه بر رقبای بین‌المللی خود است.

کشور اژدهای زرد در حوزه‌های مختلف از شبیه‌سازی گرفته تا تحقیقات سرطان در حال استفاده از علم و فناوری‌نانو است. برای مثال، در ماه ژوئیه یک تیم تحقیقات بین‌المللی به سرپرستی دانشمندان چینی شکل جدیدی از نانوذرات مصنوعی تجزیه‌پذیر را ساختند که می‌تواند در ژن‌درمانی مورداستفاده قرار گیرد.

چگونه چین رهبر جهانی علم و فناوری‌نانو خواهد شد؟

دستاورد‌های چین می‌تواند به آن‌ها در پیروزی در رقابت ثبت اختراعات مهم کمک کند، اختراعات در حوزه‌های تحقیقاتی پیشرفته مانند سرطان، جایی که آمریکا در آن پیشرو است. حمایت قدرتمند دولت از علوم نانو نیز یک مزیت چین است. بای چونلی یکی از مدیران آکادمی علوم چین از حمایت دولت چین در زمینه فناوری‌نانو خبر داد.

اهمیتی که دولت برای رقابت در این عرصه قائل است با ورود فناوری‌نانو به‌عنوان یک صنعت راهبردی در برنامه سیزدهم پنج ساله موجب اطمینان از تامین بودجه دولت و حمایت قانون‌گذار از این فناوری می‌شود.

تحقیقات نانو یک مولفه اصلی از پیشگامی Made in China ۲۰۲۵ است، پیشگامی که به دنبال تبدیل چین به یک نیروگاه تولید فناوری پیشرفته است.

این به چین اجازه می‌دهد تا در مناطق بی‌شمار فناوری‌نانو موفقیت پیدا کند. بهبود نوآوری در بخش خصوصی نیز به چین کمک می‌کند تا در رقابت در حوزه فناوری‌نانو پیشرو باشد. برخی شرکت‌های چینی فعال در حوزه فناوری‌نانو در حال رشد سریع هستند. البته موسسه‌ها با بودجه دولتی نقش بیشتری در نوآوری فناوری‌نانو دارند و بخش خصوصی چندان در این زمینه قدرتمند نیست.

نانوپولیس بزرگ‌ترین منطقه صنعتی فناوری‌نانو جهان در بخش شرقی سوژو قرار دارد. چین هم‌اکنون با شرکت‌های تازه تاسیس رهبری فناوری‌نانو در جهان را به عهده دارد.

کارشناسان معتقدند که مشارکت بخش خصوصی فرصت تازه‌ای برای سرمایه‌ها و استعداد‌ها در چین فراهم می‌کند تا روی تحقیقات کاربردی متمرکز شوند. این موضوع حتی در کشوری مثل چین که هنوز موسسه‌ها تحت حمایت دولت در اکثریت هستند، مصداق دارد.

این ترکیب استعداد رو به رشد و تمایل دولت برای تبدیل شدن به یک رهبر جهان، در کنار توسعه بخش خصوصی، موجب می‌شود تا دیگر کشور‌ها به سختی بتوانند با چین رقابت کنند. جهش بزرگ چین در علم نانو تازه شروع شده است.

 "استت نانو" چین در سال ۲۰۱۹ رتبه اول در تولید مقالات نانو را از آن خود کرده است.

بنا بر گزارش «استت نانو» از حدود ۱۷۸ هزار مقاله نانو که در سال ۲۰۱۹ در مجلات JCR) Journal Citation Reports) نمایه شده، در حدود ۷۴ هزار مقاله سهم محققان چینی است. نیروی انسانی فراوان، وجود مراکز متعدد دانشگاهی و تحقیقاتی و البته توجه ویژه به فناروی نانو سبب شده که چین در دهه گذشته در رتبه اول این شاخص قرار بگیرد. این تعداد مقاله بیش از ۱۶ درصد از کل مقالات چین در این سال را تشکیل می‌دهد. بعد از چین، آمریکا با حدود ۲۴ هزار مقاله در رده دوم قرار دارد.

چگونه چین رهبر جهانی علم و فناوری‌نانو خواهد شد؟

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار