به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،
شمارش معکوس برای برگزاری یازدهمین دوره انتخابات خانه ملت آغاز شده است و نامزدها تلاش می کنند به شکل های مختلف در میان رقبا خودی نشان دهند تا بتوانند بیشترین آرا را به سمت خود بکشانند.
این روزها در نقاط مختلف کشور فرقی نمی کند در شهر یا روستا، مردم حال و هوای متفاوتی دارند و بازار برگزاری جلسات و محافل و برنامه های مختلف نامزدها داغ داغ است، گویی هر دوره رسم و آیین تبلیغات هم متفاوت می شود شاید در گذشته نامزدها صرفا به چسباندن پوستر و تصاویر خود در گوشه گوشه شهر و روستا قناعت می کردند، اما اکنون به مدد فضای مجازی و البته ایده های جدید، نوع تبلیغات نیز مدرن شده است و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به دلیل کم هزینه بودن با اقبال نامزدها روبرو است.
تبلیغات کاندیداها در استان زنجان نیز از این بازار داغ دور نمانده و برای جلب آرای مردم، تبلیغات خود را از دنیای مجازی و تلگرام تا کوچه و خیابان گسترانده اند.
اینجا همه منتظر روز واقعه هستند،روزی که روز سرنوشت سازی برای آینده کشور محسوب می شود، زیرا تک تک مصوبات مجلس در آینده کشور و مردم تاثیر گذار است.
با رونمایی از نامزدها همه سعی داشتند به گونه ای متفاوت در میدان رقابت برای خود حاضری بزنند، برخی با برپایی مراسم باشکوه، زنگ تبلیغات را با رنگ و لعاب خاص به صدا درآوردند تا توجه عموم را جلب کنند، عده ای پوستر و تصویر خود را روی خودروی شخصی نصب کرده و در نقاط مختلف شهر جولان دادند تا اعلام حضور کنند و برخی نیز با دادن چای و شیرینی و جمع کردن افراد در ستاد انتخاباتی آغاز ماراتن تبلیغات را به رخ کشیدند.
این روزها با اینکه در فصل زمستان قرار داریم، ولی سرما و برودت هوا هم نتوانسته از تب و تاب انتخاباتی در بین کاندیداهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی و مردم بکاهد.
در کوچه و خیابانها، بنرها و پوسترهای تبلیغاتی کاندیداهای
انتخابات مجلس شورای اسلامی دیده میشود و هر طرف را که نگاه میکنی،بی نصیب از دیدن آثار تبلیغاتی انتخابات نخواهید بود.
اینجا همه چیز رنگ انتخاباتی دارد
تا پیش از تبلیغات رسمی نامزدها، تبلیغات کاندیداها در فضای مجازی دنبال میشد و داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی با بهره گیری از این فضا به معرفی خود و برنامههای خود میپرداختند، اما حالا این تبلیغات علنی شده و کاندیداها با برگزاری برنامههای تبلیغاتی سعی می کنند آرای شهروندان را به نفع خود جذب کنند.
هیجان انتخابات حتی به محافل خانوادگی نیز گسترده شده و این روزا در خیلی از منازل صحبت های روزمره اعضای خانواده به شکلی دیگر تغییر یافته و فضای انتخاباتی گرفته و بحثهای آنها خبر از یک انتخابات داغ را میدهند.
داغی بحثهای انتخاباتی باعث شد ما هم وارد گود انتخابات بشیم.
منوی انتخاباتی در یکی از قهوه خانه های شهر
در گذر از کوچه پس کوچههای استان وارد قهوه خانهای شدیم که علاوه بر بوی قهوه ،چای و دیزی بوی انتخابات از آن به مشام میرسید برادران عابدینی حاج حسن و حاج علی که از امتحان پس دهندگان ۸ سال دفاع مقدس هستند این روزا در قهوه خانه کوچکشان پذیرایی افرادی هستند که ذوق و شوق انتخاباتی دارند.
بحث های انتخاباتی داغتر از چای لب سوز
این دو برادر با اشاره به ضرورت پاس داشت خون شهیدان از عهدی که با رهبر فرزانه شان بسته اند می گویند.
حاج علی در گفتگو با خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،میگوید: ما به شهدا قول داده ایم تا برای سر فرازی کشورمان از هیچ کوششی دریغ نکنیم، و همانطور که می بینید در مقابل بسیاری از ظلم ها و تخریم های ظالمانه ایران تا به امروز هیچ وقت عقب نشینی نکرده و آمریکا باید بداند که ملت ما همیشه پای انقلابشان هستند.
حاج علی میگوید:ما باید رای بدهیم و پشت ولایت بایستیم، چون این وظیفه شرعی ماست.
محمد کاسب است با دیدن ما رشته کلام را به دست میگیرد به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،میگوید: اگر فکر کنیم این آقایی که کنار دست من نشسته نماینده مجلس باشد من از او میخواهم که به مشکلات جوانان شهرم رسیدگی کند.
او می افزاید: مردم ما همیشه قدردانند به ویژه قدردان کسی هستند که با تمام قوا برایشان زحمت میکشد.
کمی آن سوتر مرد میانسالی که خود را بنا معرفی میکند از ساختن وطن سخن به میان میآورد و به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،میگوید: کسانی که برگزیده میشوند باید با جان و دل تلاش کنند و برای مردم آسایش ایجاد کنند.
محسن پسر خانواده که میانهای با وعده وعیدها ندارد میگوید: انتخابات نه برای حزب است نه برای فرد. انتخابات یک مسئله ملی است که در دنیا هم مطرح است و باید برای مصلحت هر مملکتی رای داد.
اکبر آقا بنگاهی هم نفسی چاق میکند و وارد معرکه افکار میشود و میگوید:نمایندگان باید به وعدههایی که میدهند عمل کنند و در مجلس پیگیر مشکلات مردم و جامعه باشند و با تلاش و پیگیری آنها خیلی از مسائل رفع میشود.
او میافزاید: اگر قوانین به درستی اجرا شود خیلی از مشکلات هم حل خواهد شد.
چرایی حضور در انتخابات مخلص کلام محمد دانشجوی دکترای مدیریت است او به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،میگوید: ما خودمان انتخاب میکنیم نفری که اصلح باشد و بتواند اقتصاد مملکت را درست کند.
این جوان تحصیل کرده ادامه می دهد : ما به خاطر وطن شهید داده ایم، وطن یعنی ناموس، وطن یعنی عشق، وطن یعنی مهر.
تک تک صندلیهای این قهوه خانه به صندلی داغ مبدل شدند، افرادی که میآیند علاوه بر خوردن چایی و قهوه وقتی را هم صرف حرف های انتخاباتی می کنند.
اینجا افراد از قشرها و تفکرات مختلف کنار هم نشسته اند گاهی حرفها و دیدگاهایشان مورد پسند قرار میگیرد گاهی هم عقیده دیگران بر تفکر آنها غلبه میکند، ولی با این حال اینجا فضا فضای تعامل است.
با بردران عابدینی و مشتریان با صفایشان که خداحافظی میکنیم تصمیم میگیریم یک دوری هم در خیابانهای شهر بزنیم تا هم از فضای انتخاباتی خیابانها بهرهمند شویم و هم جویای نظرات مختلف مردم.
دیگر کمتر نقطهای در شهرها به ویژه نقاط پر تردد وجود دارد که چهره تبلیغاتی و انتخاباتی به خود نگرفته باشد.
با تردد در خیابانهای مختلف، تعدد بنرها و پوسترهای تبلیغاتی را شاهد هستیم. به طوری که شیشههای بسیاری از مغازه ها، خودروها و داربستها از نصب پوسترها و بنرهای انتخاباتی در امان نمانده اند.
در این میان، ایستگاههای اتوبوس و درختان بی نوا هم در تسخیر پوسترهای تبلیغاتی داوطلبان قرار گرفته اند.
برخی حامیان و هواداران داوطلبان نمایندگی مجلس نیز با نصب پوسترهای کاندیداها بر اتومبیلهای خود در مناطق مختلف شهر گشت زنی و کاندیدهای مورد نظر خود را تبلیغ میکنند.
با دیدن این مناظر به این میاندیشیم، درست است که هوا هوای انتخاباتی است، ولی در این میان هم باید به فکر کارگران زحمتکش شهرداری هم بود و منصفانه جایگاه و محلهای تبلیغاتی را برای پوسترها و بنرهای کاغذی داوطلبان مورد حمایت انتخاب کرد.
تریبون آزاد
در یکی از پرترددترین خیابونهای شهر مستقر شدیم تریبون را آزادانه در اختیار افراد گذاشتیم از هر قشری و با هر سنی با دیدن تریبون به سمت ما می آ مدند و از خواستهها و انتظاراتشان میگفتند.
گاهی هم از کسانی که به مجلس راه پیدا کردند به عهدشان وفادار نماندند گلایه می کنند.
یکی از شهروندان به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،میگوید:انتخاب باید آگاهانه باشد باید تحقیق کرد و فرد اصلح را وارد مجلس کرد، در واقع برای اینکه انتخاب درست داشته باشیم باید از افراد ذی صلاح مشورت بگیریم.
دیگر شهروند زنجانی معتقد بود :صرف داشتن سواد بالاتر تنها معیار انتخاب نمیتواند باشد. فردی که وارد مجلس میشود باید تجربه کافی مدیریتی و سیاسی داشته باشد.
یکی دیگر از شهروندان به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،میگوید: نماینده باید از جنس خودمان باشد. درد کشیده باشد تا بتواند دردهای مردم راحس کند و تمام توان خود را برای برطرف کردن مشکلات بکار گیرد.
جوانی هم میگوید:داوطلبان نباید وعده هایی بدهند که نتوانند به آن عمل کنند و یادشان باشد اگر قولی به این مردم میدهند حتما سر قولشان باشند و بد عهدی نکنند.
یکی دیگر از شهروندان حضور مردم را پای صندوقهای رای بر آینده سیاسی کشور تاثیر گذار میداند،به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،میگوید: مردم خود به خوبی به این موضوع واقفند و همشیه حضور پرصلابت در پای صندوقهای رای دارند.
جوانی هم با دیدن تریبون به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان، میگوید :کسی که انتخاب میشود باید به فکر جوانها باشد. قوانینی که در مجلس تصویب میشود باید دردی از دردهای جوانان را کم کند و ما از نمایندگانی که به آنها رای میدهیم انتظار داریم بعد از انتخاب مردم را فراموش نکنند.
دکتر فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان، میگوید:
بعد از گذشت ۴۱ سال از انقلاب مردم به حدی از بلوغ سیاسی و بصیرت رسیده اند که میتوانند سره را از ناسره تشخیص دهند و با یک انتخاب درست نماینده صادق را راهی مجلس کنند.
او می افزاید: در این میان رعایت امانت و صداقت از سوی کاندیداها یک اصل اساسی است امروز مردم با قوه تشخیص بالا میتوانند حرفها و وعدههای دروغین را از وعدههای درست تشخیص دهند. اگر فردی با زر و زور و فریب وارد مجلس شود، پیامدهای منفی زیادی برای کشور خواهد داشت از اینرو از مردم انتظار میرود بدون توجه به گرایشهای قبیله ای، بومی، جناحی ،با رعایت الزامات و چراغ راهی که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود پیش روی ما گذاشته اند کاندیدای اصلح را درست انتخاب کنند.
دکتر فیروز فر با بیان اینکه مردم میتوانند با مطالبه گری و فرهنگ پرسشگری، نمایندگانی پاسخگو را راهی مجلس کنند می گوید: باید فرهنگ پرسشگری به گونهای تقویت شود که هر کسی به خود اجازه ورود به مجلس با فریبکاری را ندهد.
رئیس دانشگاه آزاد زنجان میگوید:ما باید نشان دهیم که این کشور مدیون خون شهدا است و این موضوع باید عملا در عرصه انتخابات دیده شود.
دکتر فیروز فر میگوید:امیدواریم با انتخاب درست مردم افرادی پایبند به نظام مقدس جمهوری اسلامی و حافظ آرمانهای خون شهدا و ارزشهای اسلامی وارد مجلس شود تا یک مجلس قدرتمند را شاهد باشیم.
او میافزاید:نمایندگان باید خود را ملزم به رعایت و حفظ آداب تبلیغاتی بدانند و مراقب باشند از هر راهی برای موفق شدن استفاده نکنند و متوجه باشند که اگر در تبلیغات پا را فراتر از ملاحظات ومحدودیتهایی که قانون گزار مشخص کرده بگذارند هم حق الناس است و هم پیگرد قانونی خواهد داشت.
دکتر فیروز فر میگوید:کاندیداها در تبلیغات انتخاباتی مراقب باشند که مخارج بیش از متعارف و زیادی و اسراف گونه انجام ندهند و از صرف هزینههای اضافه برای تبلیغات خوداری کنند، چون همیشه پشت هزینههای گزاف تبلیغاتی رابطه معنادار است و نمیتواند انگیزه خدمت در آن باشد لذا مردم از کسانی که میخواهند با صرف هزینههای کلان وارد مجلس شوند دوری گزینند.
عاشق وطن که باشی در گذر از پیچ و خمها باز هم کلامت همه در عشق به وطن خلاصه می شود
با همه نظرات مختلف بیشتر مردم یک خواسته مشترک داشتند و آن هم خلق یک حماسه دیگر برای داشتن ایرانی مقتدر.
همه شهروندان میگویند ما با همه مشکلات و همه سختیهای که در جامعه است میآییم به عشق وطن به عشق ایران، رای میدهیم تا تک تک رایهای ما خاری باشد بر چشم دشمنان.
گزارشی از زهرا نصیری
انتهای پیام/ن