کم نیستند کسانی که برای زیباتر شدن سلفی‌ها و عکس‌هایشان دست به استفاده از نرم‌افزار‌هایی می‌زنند که احتمالا از عواقب آن هم بی‌خبر هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ما در عصری زندگی می‌کنیم که عکاسی و به‌خصوص سلفی گرفتن برای همگان پدیده جذابی است. فرقی ندارد آن فرد، رئیس‌جمهوری در قلب واشنگتن باشد یا پسرکی پس از گل زدن در فوتبال در روستایی کوچک. این روز‌ها دیگر شاید کمتر کسی تلفن همراه خود را برای عکس گرفتن به دیگران بدهد و ما مردمان همین عصریم. در این بین کم نیستند کسانی که برای زیباتر شدن سلفی‌ها و عکس‌هایشان دست به استفاده از نرم‌افزار‌هایی می‌زنند که احتمالا از عواقب آن هم بی‌خبر هستند. عواقبی که از قضا برای خیلی‌ها سنگین خواهد بود..

بیماری به نام سلفی
واژه انگلیسی «Selfitis» یا «علاقه بیش از حد به گرفتن عکس‌های سلفی» اولین بار سال ۲۰۱۴ معرفی شد. درست در انتهای همان سال، برای اولین بار انجمن روان‌شناسان آمریکا نظریه اعتیاد شدید به سلفی را مطرح کرد و این نظریه را معضلی جهانی دانست. آن‌ها این عادت ناشایست را جزو مشکلات روحی و روانی و البته در میان بیماری‌های روانی طبقه‌بندی کردند و آن را سندرم سلفی گرفتن نامیدند. از نظر روان‌شناسی، آن‌هایی که دائما سلفی می‌اندازند، دچار یک نوع بیماری به نام خود زشت انگاری هستند و در مقابل آن‌ها عده‌ای دیگر هم به دلیل خودشیفتگی شان دائما جلوی دوربین گوشی همراهشان قرار می‌گیرند و تصاویرشان را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند تا جلب توجه کنند!

اپ‌های زیباسازی
حتما در میان عکس‌هایی که روزانه در شبکه‌های اجتماعی می‌بینید و لایک می‌کنید، متوجه تغییر در برخی عکس‌ها و چهره‌ها شده‌اید!

این تغییرات دقیقا همان نرم‌افزار‌هایی است که در این گزارش مشخصا درباره آن‌ها صحبت می‌کنیم. نرم‌افزار‌هایی که روی تلفن همراه شما نصب می‌شود و شما با عکاسی از طریق آن‌ها یا ویرایش عکستان به وسیله آن‌ها می‌توانید تغییراتی در صورت خود به وجود بیاورید. نکته جالب تعداد بالای این نرم‌افزار‌ها است و از آنجا که تعداد نرم‌افزار‌های منتشر شده برای گرفتن سلفی‌های جذاب بسیار است، پیدا کردن آن‌ها بهترین و کم‌خطرترین گزینه نیز احتمالا کمی مشکل به نظر می‌رسد!

هشدار امنیتی
در این بین، اما از آنجا که امنیت سایبری و حفاظت از حریم خصوصی کاربران در سال‌های اخیر اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده و از طرفی دیگر، نفوذ و هجوم هکر‌ها برای انتشار بدافزار، ویروس و سرقت‌های اطلاعاتی نیز تشدید شده است، بسیاری از کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه فناوری با بررسی نرم‌افزار‌های مختلف موجود در فروشگاه‌های آنلاین و اینترنتی، وضعیت امنیتی آن‌ها را مورد تحلیل و آنالیز قرار می‌دهند و در صورت مواجهه و رویارویی با موارد مشکوک و آسیب‌پذیری‌های امنیتی، آن را به شرکت‌های توسعه‌دهنده مذکور اطلاع داده و به کاربران نیز با انتشار گزارش‌های به روزرسانی شده، هشدار می‌دهند تا هر چه سریع‌تر نرم‌افزار‌های مذکور را از گوشی و دستگاه خود حذف کنند. اتفاقی که متاسفانه بیشترین سهم از آن را نرم‌افزار‌های زیباسازی دارند.

این‌ها بدافزارند
چند روز قبل بود که کارشناسان فعال در حوزه فناوری و امنیت سایبری با انتشار فهرستی از نرم‌افزار‌های آلوده به بدافزار به کاربران گوشی‌های هوشمند اندرویدی هشدار دادند هرچه زودتر آن‌ها را از گوشی خود حذف کنند. اگر نگاهی به این فهرست انداخته باشید، نام چندین نرم‌افزار زیبایی در بین آن‌ها به چشم می‌خورد. بیوتی پلاس و بیوتی کمرا از مهم‌ترین آن‌ها هستند که از قضا پردانلودترین هم هستند. این کارشناسان همچنین در گزارش مفصل خود خاطرنشان کرده‌اند، کاربران گوشی‌های اندرویدی نباید به دانلود و نصب این نرم‌افزار‌ها اقدام کنند و در صورتی که هر کدام از آن‌ها را روی دستگاه خود دارند، باید هرچه سریع‌تر آن‌ها را حذف و لغو نصب کنند. به گفته آنها، بیشتر توسعه‌دهندگان نرم‌افزار‌های مذکور در چین و هنگ‌کنگ مستقرند که متاسفانه تاکنون بالغ بر ۳۹/۱ میلیون بار توسط کاربران دانلود و دریافت شده‌اند.

بیشترین تعداد دانلود
شاید جالب باشید بدانید بیشتر این نرم‌افزار‌ها که ازقضا بدافزار هستند در زمینه عکاسی، ویرایش عکس و زیبایی هستند و متاسفانه بیشترین تعداد دانلود را هم در میان کاربران اندروید دارند. در این اپ‌ها از کاربران صدور مجوز‌های دسترسی را درخواست می‌کنند که هیچ لزومی ندارد. در واقع، کاربران با صدور مجوز‌های مربوطه به توسعه دهندگان نرم‌افزار‌های یاد شده امکان دسترسی به سیستم موقعیت یاب جغرافیایی (GPS)، گالری و تصاویر و اطلاعات صوتی، تصویری ذخیره شده در گوشی خود را می‌دهند. به این ترتیب این بدافزار‌ها با دسترسی کامل داشتن به این موارد می‌توانند اطلاعات شما را
سرقت کنند.

اطلاعات جدید
شرکت CyberNews که روی امنیت نرم‌افزار‌های تلفن همراه کار می‌کند، در بررسی‌های خود متوجه شد بسیاری از نرم‌افزار‌های زیباسازی چهره اطلاعات کاربران را می‌فروشند و با نمایش تبلیغات مخرب، آن‌ها را به سایت‌های فیشینگ منتقل کرده و حتی به طور مستقیم از آن‌ها جاسوسی می‌کنند. این شرکت در تحقیقات خود دریافت محبوب‌ترین نرم‌افزار زیباسازی چهره اندروید یعنی BeautyPlus Easy Photo Editor & Selfie Camera با بیش از ۳۰۰ میلیون نصب، یک بدافزار یا جاسوس افزار است.

شما زیبا هستید!
شاید برای بسیاری از ما سخت باشد، اما این روز‌ها شرکت‌های امنیتی شبکه‌های مجازی به صورت مکرر به کاربران گوشی‌های تلفن همراه توصیه می‌کنند برای جلوگیری از سرقت داده‌های شخصی استفاده پنهانی از دوربین، امنیت گوشی خود را قربانی عکس زیباتر نکرده و از دانلود نرم‌افزار‌های زیباسازی چهره خودداری کنید. آن‌ها توصیه می‌کنند کاربران در صورت تمایل به استفاده از فیلتر در عکس‌ها، از فیلتر‌های شبکه‌های مجازی مورد اعتماد مانند اینستاگرام استفاده کنند.

منبع: جام جم

انتهای پیام/


دانستنی های جالب امروز در سرویس وبگردی

چگونه فرد شیشه‌ای را تشخیص دهیم؟

۲۱ رازی که یک خواب راحت و دلنشین را تضمین می‌کنند

چرا نباید شب‌ها برنج و ماکارونی بخوریم؟

کناره گیری خانم بازیگر در کنار کعبه + عکس

۷ دلیل برای جعلی بودن نامه منتسب به وزارت بهداشت درباره جان باختن ۴ نفر به کرونا

حاشیه‌های گلر‌های سرشناس در اینستاگرام/ آقایان استوری نه؛ لطفا سیو کنید!

دیدار مادر با پیکری پسرش که سر در بدن نداشت

مادربزرگ تبهکار نوه خود را از بیمارستان ربود!

مصرف لوازم آرایشی در دوره بارداری موجب چاقی نوزاد می‌شود

عواقب استفاده از نرم افزار‌های زیبایی برای گرفتن سلفی

واکنش بیرانوند به سوال یک خبرنگار/ آقای دروازه‌بان در باد مهار پنالتی کریستیانو رونالدو خوابیده‌ای؟

چرا بزرگترین وارد کننده سلاح در جهان مقابل نیرو‌های یمنی عاجز است؟

مرد سالخورده در دام ۲ خواهر فریبکار

زدی ضربتی، موشکی نوش کن/ روایت خواندنی خبرگزاری مشهور روس از عملیات عین‌الاسد

‌می‌دانید برای احساس خوشبختی چه غذا‌هایی را باید خورد؟

چرا قلقلک دادن بچه‌ها خطرناک است؟

دلایل افزایش قیمت دلار با شیب ملایم چیست؟

تبلت خوب با قیمت مناسب، چی بخریم؟

نحوه پاک کردن حنا از روی لباس

پروژه جدید نفوذ وهابیت در مناطق شیعه نشین با سبد کالا + تصاویر

طرز تهیه جوجه چینی در خانه؛ سخت، اما بی‌نظیر

دمنوشی فوق العاده برای درمان سرفه‌های مزمن

چگونه میتوان لوستر‌های کریستالی را تمیز کرد؟

درمان کبد چرب با این نوشیدنی

ماجرای جسدی در کمد وحشت! + تصاویر

آغاز سال انتقام پدافندی در یمن با شکار جنگنده مشهور اروپایی/ «تورنادو» ارتقاء یافته عربستان هم به سرنوشت اف-۱۵ دچار شد

سوپرا از ۱۹۷۸ تا ۲۰۲۱؛ افسانه یکی از مطرح‌ترین اسپرت‌های ژاپنی + تصاویر

ردپای رئیس گمشده در پرونده قاتل خواستگار ۲ زنه

۸ اختراع مهم سیاه‌پوستان که زندگی روزمره ما را آسان کردند + تصاویر

چند ترفند جالب برای تمیز کردن خودرو + تصاویر

از بازی در آکادمی تا کاپیتانی در باشگاه؛ اسطوره‌هایی از جنس وفاداری

جریان گم‌شدن ۲ هزار مبتلا به ایدز در سیل خوزستان حقیقت دارد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.