به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،آیین معرفی برترین چهره مردمی برنامه فرمول یک دقایقی پیش در سالن شقایق آغاز شد.
در این مراسم میرباقری معاون سیما، مجید زین العابدینی مدیر شبکه یک، شریعت پناهی مدیر گروه اجتماعی شبکه یک، سعید اوحدی دبیر شورای انتخاب چهره مردمی، معاون امور مجلس وزارت آموزش و پرورش، مومنی شریف رئیس حوزه هنری، سپند امیرسلیمانی و کاندیدها به همراه خانواده هایشان حضور دارند.
در این مراسم مدیر شبکه یک گفت: بسیار خوشحالیم که این جشن را با نام مردم و در چهل و یکمین پیروزی انقلاب مردم برگزار میکنیم. همچنین خرسند هستیم که این مراسم با ولادت مادرمان حضرت زهرا (س) عجین شده است.
وی افزود: خوشبختیم که سال گذشنه خدا توفیق داد تا انسانهای بزرگ، اما گمنام را از قاب تلویزیون به مردم معرفی کنیم، انسانهایی که بدون آنکه بخواهند بزرگ هستند.
مدیر شبکه یک اظهار کرد: با دیدن این افراد باورمان میشود که نوع دوستی و خیرخواهی در وجود مردم ما موج میزند و انسانهایی که معرفی شدند بزرگی شان در آسمان بیش از زمین است. الحمدالله برکت کارهایشان هم ساری و جاری است.
وی ادامه داد: سال گذشته این طرح به ثمر رسید و توانستیم با همکاری گروه اجتماعی شبکه و سید علی ضیاء طرح چهره مردمی را کلید بزنیم و خوشحالیم که امشب طرح چهره مردمی سال ۹۸ را هم افتتاح میکنیم.
در ادامه سعید اوحدی دبیر شورای انتخاب و سیاست گذاری چهره مردمی طی سخنانی اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) بیان زیبایی دارند درباره چگونه شایسته بودن که فرمودند "بهترین انسانها کسانی هستند که بتوانند در خدمت مردم دیگر قرار بگیرند برای رسیدن رشد و کمال در جامعه خودشان".
وی افزود: تبریک عرض میکنم خدمت آقای زین العابدین و سید علی ضیاء به دلیل شعار انتخاب "مردم برای مردم" که بسیار شعار زیبا و درستی است.
اوحدی گفت: اگر از معرفی چهره مردمی صحبت میکنیم، صدا و سیما چهرههایی را شناساند که رسالتهای بزرگ انجام داده اند، اما هیچ گاه نخواستند مشهور شوند. انسانهایی که تمامی داشته هایشان را برای رشد و تعالی جامعه خود به کار گرفته اند.
وی ادامه داد: در جلسه اخیر رئیس سازمان صدا و سیما با مقام معظم رهبری ایشان تاکید کرده بودند که چهرههای خدوم و کسانی که تاثیرگذار هستند را به مردم بشناسانید؛ لذا یکی از اهداف برنامه فرمول یک، معرفی افراد خودساخته است تا الگویی شوند برای رسیدن به جامعه تمدن اسلامی.
رئیس سابق سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بیان کرد: لحظه تحویل سال چهره مردمی سال ۹۸ اعلام میشود. البته اگر امروز از نخبگان و تمامی افراد جامعه بپرسید که چهره مردمی کیست؟ میگویند بی شک سردار سلیمانی است.
وی ادامه داد: قرار است نشان و جایزه سردار سلیمانی هم در این برنامه طراحی شود. امسال بیش از ۱۲۰۰ چهره به دبیرخانه معرفی شدند، ۳۴۳ چهره انتخاب شد، طبق شاخصهای شورای سیاست گذاری از این تعداد چهل نفر و در نهایت ۱۰ نفر به مرحله آرای مردمی میرسد.
در ادامه مجید افشاری یک استندآپ با موضوع چهره مردمی اجرا و با مسئولین دولتی شوخی کرد.
در ادامه مرتضی میرباقری خطاب به حضار گفت: این حرکت روی زمین مانده که رسانه ملی از سال گذشته با خلاقیت و ابتکار آقای زین العابدین، گروه اجتماعی شبکه یک و همچنین زحمات آقای ضیاء به دوش کشید، به دلیل خلوص، برکت و تلاشی که در این زمینه انجام میشود در سال جاری مسیر بهتری را طی میکند، امیدواریم امسال آنطور که رهبر میخواستند شکوفاتر شود.
وی افزود: سازمان صدا و سیما تلاش میکند تا تمامی ظرفیت خود را برای این حرکت بجا و شایسته به صحنه بیاورد، تمام تلاشمان این است که این حرکت را در ابعاد مختلف توسعه دهیم و بتوانیم تا ظرفیتهای اجتماعی، هنری و فرهنگی کشور بسط دهیم و تمامی استعدادها کشف شوند
معاون سیمای رسانه ملی اظهار کرد: در کنار انواع سرمایههای شناخته شدهای که در جهان داریم، جامعه شناسان در قرن اخیر به خصوص نیمه دوم قرن بیستم، واژهای را جعل کردند با عنوان "سرمایه اجتماعی" و گفتند اگر کشوری سرمایه انسانی و طبیعی داشته باشد، اما سرمایه اجتماعی نداشته باشد نمیتواند این سرمایهها را بهم ارتباط دهد و از آنها استفاده کند.
وی ادامه داد: مهمترین مولفههای سرمایه اجتماعی مشارکت، رضایت، اعتماد و برخی مقولههای دیگر است. سرمایه اجتماعی در سطح کلان یعنی ارتباط مردم با کلان حاکمیت و مشارکت با اقدام آنها، سرمایه میانی یعنی اعتمادی که مردم به دستگاهها و نهادها دارند و حاضرند تلاش کنند تا نواقص یک دستگاه رفع شود، پایه تمام اینها هم سرمایه اجتماعی خرد است و آن هم یعنی مجموعه فعالیتهایی که مردم انجام میدهند البته نه در تعامل با یک نهاد بلکه آنچه در ارتباطات داخلی خودشان افراد با هم دارند.
میرباقری بیان کرد: این کاری که از سال گذشته آغاز شد بنا دارد سرمایه عظیمی که در ایران صاحب تاریخچه است را بیشتر بروز دهد.
البته این سرمایهها اجتماعی به شدت از شهرت پرهیز میکنند، اما وظیفه حاکمیت است که برای تقویت سرمایههای اجتماعی خودش به این افراد توجه کند. ما افتخار میکنیم که در رسانه ملی متولی این امر هستیم.
در ادامه از عصمت احمدیان مادر دو شهید و مادر یک جانباز ۸۰ درصد و کارآفرین، یوسف اصلانی، حاج کاظم کبیر، طناز بحری، نورالدین توسلی، مجتبی محمدی، لغت گران پایه و نرگس کرباسی به عنوان چهرههای مردمی سال ۹۷ تقدیر شد.
در ادامه حاج رضایی وزیر آموزش و پروش گفت: سوالی که مطرح است این است که چرا انتخاب چهره مردمی؟ آیا این کار پدیده مثبتی است؟ آیا برای نظام تربیتی ما مفید است؟ بنده با افتخار میگویم این کار یک ضرورت است.
وی افزود: نظام تربیتی و آموزشی ما به این اقدام ارزشمند نیازمند است، برای رشد فضیلتها، اشاعه ارزش ها، رواج خوبیها بنابراین کار مبارک و ارزشمندی است. فراگیرترین رفتار آدمها یادگیری است. تمدن، فرهنگ و همه خلاقیتهای بشری محصول یادگیری است.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: آدمها را براساس کمیت و کیفیت و محتوای یادگیری شان میشود طبقه بندی کرد. همه تحولات جامعه مرهون یادگیری است، ما آنگونه عمل میکنیم که آموخته ایم، گستردهترین نوع یادگیری هم از طریق مشاهده است.
وی ادامه داد: ما از الگوها میآموزیم، برجسته سازی این مراسم بزرگانی را بزرگ نمیکنیم بلکه فرهنگ را بال و پر میدهیم، الگوها میتوانند گسست اجتماعی را چاره و وحدت را تامین کنند. الگوها نقش مهمی در حیات اجتماعی ما دارند.
حاج رضایی تاکید کرد: جامعه یادگرفته مطالبه گر باشد، اماای کاش در کنار این مطالبه گری احساس مسئولیت هم زیاد باشد، تجلیل این افراد یعنی تقدیر از مسئولیت پذیری است.
برنامه با اجرای دو قطعه موسیقی توسط امیر تاجیک خواننده مشهور به پایان رسید.
انتهای پیام/