نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نانهای سنتی بیان کرد: متاسفانه نانهای سنتی که امروز مصرف می کنیم به هیچ عنوان حاوی سبوس نیستند؛ تعداد اندکی از نانواییهای کشور از مقدار کمی سبوس در نانهای خود استفاده میکنند و به همین علت ارزش غذایی زیادی برای بدن ندارد.
جوزدانی با اشاره به ارزشهای تغذیهای سبوس اظهار کرد: سبوس حاوی ویتامینهای گروه B است که هنگام فرایند تخمیر ویتامینهای آن آزاد شده و دیگر ارزش تغذیهای برای ما ندارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: فیبر موجود در سبوس میتواند برای یبوست، بهبود حرکت لوله گوارش و مواردی از این قبیل مفید باشد؛ بنابراین نانهای سبوس ما به علت فراوری نشدن سبوسها و کیفیت پایین نانها هیچ مواد مغذی و مفیدی ندارند.
بیشتر بخوانید: کدام نان را مصرف کنیم؛ سنتی یا صنعتی؟/ مناسبترین نان برای سبد غذایی خانوار
جوزدانی درباره سبوسهای موجود در نان بربری گفت: در نانهای بربری سبوس به داخل نان اضافه نمیشود بلکه به پشت آن اضافه میشود که در اینصورت افراد هنگام خرید نان بربری تمام سبوسهای آن را با فرجه تمیز کرده و بعد میل میکنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به سبوسهای موجود در نانهای صنعتی اظهار کرد: در نانهای صنعتی شرکتها و کارخانههایی در تولید نان با کیفیت به صورت جدی فعالیت میکنند، میتوان نانهای سبوس دار یا نان با غله کامل را از آنها خریداری کرد و به مصرف رساند.
جوزدانی تصریح کرد: اضافه کردن مغزها مخصوصا تخمه آفتاب گردان به نانهای صنعتی ارزرش تغذیهای و کیفی آنها را بالا برده و برای سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است؛ البته در تهیه نانهای صنعتی از غلات مختلف، گندم، جو و چاودار به صورت کامل استفاده میشود.
جوزدانی درباره مصرف نانهای حاوی چاودار گفت: مصرف چاودار به علت آزاد سازی آهسته قند از این نوع غله میتواند سطح قند خون را در حالات بالا یا نرمال نگهداشته و دیابت را کنترل کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره نانهای جو گفت: در نانهای صنعتی هیچ نان جو کاملی وجود ندارد. از آنجایی که گندم مزه خوش عطر و تردی خوبی به نان میدهد به نسبت درصدی آرد گندم، آرد جو و چاودار با هم ترکیب شده و سپس تبدیل به نان میشوند.
بیشتر بخوانید: بازنگری آیین نامه اجرایی استاندارد نان در کشور/نان سبوس دار مصرف کنید
جوزدانی در پایان گفت: نانهایی که در نانواییهای سنتی با آرد برنج و آرد ذرت تهیه میشوند برای افراد حساس به آرد گندم، بیماران مبتلا به سلیاک، کاهش ورم و درد معده گزینه خوبی است.
انتهای پیام/