به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم در یادداشت خود نوشت: چه بسا استان ادلب در شمال غرب سوریه این روزها به سبب پیشروی ارتش سوریه در آن و بازپسگیری دهها روستا و شهرک و چهار شهر بزرگ و بازگشایی جاده بینالمللی حلب-دمشق و نیز به علت وجود استحکامات و تهدیدهای نظامی ترکیه در آن و افزایش تنش بین سوریه و ترکیه تا آستانه رویارویی فراگیر، محور بیشترین توجه باشد.
اما تحولاتی که اکنون در استان الحسکه در شمال شرق رخ میدهد از نظر ما کم اهمیتتر از اینها نیست به ویژه بعد از درگیریهای بیسابقه بین نیروهای وابسته به ارتش سوریه و گشتی زرهی آمریکایی که در اثر آن برای نخستین بار از ۹ سال پیش و آغاز بحران چند سرباز آمریکایی مجروح شدند و یک سرباز سوری به شهادت رسید.
سد کردن راه کاروان نظامی آمریکا توسط نیروهای سوری نمیتواند جز به واسطه دستورالعملهای روشن و صریح از جانب فرماندهی سیاسی و نظامی در دمشق صورت گیرد، که همین از اتخاذ تصمیمات راهبردی برای فعالسازی مقاومت مسلحانه ضد اشغالگری آمریکا و گشایش جبهه شرق فرات خبر میدهد.
بروز درگیریهایی هم زمان با این تحولات بین اهالی و گروههای طرفدار دمشق در القامشلی با نیروهای آمریکایی مؤید این تغییر و تحول است، درگیریهایی که در آن یک نوجوان ۱۴ ساله به شهادت رسید و گزارشهایی از کسب آمادگی برای مقاومت مسلحانه ضد گشتیها و حضور نیروهای آمریکایی به دست میرسد.
ایجاد جبههای ضد نیروهای آمریکایی در شمال و شرق سوریه به ویژه با در نظر گرفتن تنشهای کنونی در استان ادلب و قرار گرفتن آن در آستانه درگیریهای نظامی بین نیروهای سوری و ترک احتمالا موضوعی عجیب است، اما منابع لبنانی نزدیک به دولت سوریه به رای الیوم اعلام کردند میزان نگرانی از این رویارویی کم است، زیرا متحد روس به خواسته خود برای پایان دادن به حضور گروههای تروریستی در ادلب پایبند و آماده است تا برای حفظ دستاوردهای خود تا آخر راه برود حتی اگر مستلزم درگیری با ترکیه باشد.
حضور نظامی آمریکا در شمال و شرق فرات در حال افزایش است و در درجه نخست به طرحهای آمریکا مربوط میشود که در چارچوب ادامه سیطره بر ذخایر نفت و گاز سوریه و تاراج تولید آن یا جلوگیری از بازیابی حاکمیت دولت سوریه در چارچوب سیاستهای محاصره و فشار اقتصادی است که دولت ترامپ ضد سوریه اعمال میکند تا این کشور نتواند دوباره سرپا شود و اوضاع داخلی آن بحرانی و در مسیر طرحهای بازسازی و عمران مانع تراشی شود. در این میان اخباری از قصد واشنگتن برای ایجاد پایگاه نظامی دائمی مانند پایگاههایی که در عراق دارد به گوش میرسد.
سوریها تجربه عظیمی از جنگهای مقاومتی و فرسایشی دارند که آن را به سبب نقش بزرگی که در حمایت از بازوهای مقاومت عراق در برابر اشغالگران آمریکایی بعد از حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ و قبل از آن در لبنان و فلسطین اشغالی و حمایت از نیروهای مقاومت داشتند کسب کرده اند. آنها این تجربه را از زمان بروز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ و جنگ تمام عیار خود با گروههای مسلح و شکست آنها و بازگرداندن ۸۰ درصد از خاک کشورشان تحت شمول حاکمیت دولت سوریه نوسازی کرده و گسترش دادهاند. البته نباید نقش حزبالله و سپاه پاسداران را در این زمینه فراموش کرد، نقشی که هنوز هم در دل اسرائیلیها نگرانی و ترس میاندازد.
ارتش سوریه که با چنگ و دندان در چند جبهه به صورت همزمان میجنگد یقینا حاکمیت شهر ادلب و سایر مناطق در حومه حلب را بازپس خواهد گرفت، همان طور که میدانهای گاز و نفت شرق فرات را پس میگیرد و همه آمریکاییها را از منطقه بیرون میکند. ساعت صفر برای این عملیات احتمالا در الحسکه فرا رسیده است و اکنون فقط باید منتظر باشیم.
انتهای پیام/
_پوتین معرفت داره
مثله اردوغان نیست که از پشت خنجر بزنه!