پریسا فرنودیان روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اختلالات روانی شایع در نوجوانان و جوانان اظهار کرد: بسیاری از افراد در دوران نوجوانی به دلیل بروز برخی از تغییرات، بحران نوجوانی را تجربه میکنند.
وی با بیان اینکه نوجوانان در این دوره از زندگی به دلیل وجود اضطراب زیاد به مصرف موادمخدر و الکل روی میآورند، افزود: گاهی اوقات شاهد هستیم نوجوانان خانواده خود را در این دوره ترک میکنند، چراکه فکر بزرگ شدن در سر دارند و احساس استقلال میکنند.
این روانشناس ادامه داد: افکار خودکشی در دوران نوجوانی در افراد دیده میشود و این مسئله بسیار خطرناک است.
فرنودیان درباره اختلالات مربوط به دوران جوانی گفت: در دوران جوانی به دلیل عدم امنیت شغلی و نبود یک راهنمای درست در زندگی، اختلالات روانی متفاوتی در جوانان شکل میگیرد که میتوان به اختلال اضطراب و افسردگی اشاره کرد.
وی افزود: وقتی جوانان بعد از فارغ التحصیلی، نمیتوانند انتظاراتی که از خود دارند را اجرا کنند و آنچه آموختهاند را به صورت بالفعل درآورند، دچار مشکلات روانی از جمله استرس و اضطراب شدید میشوند.
این روانشناس گفت: در سن ۲۰ سالگی بیش از هر سن دیگر شاهد ترک خانه از سوی جوانان هستیم و دلیل آن هم این است که آنها تلاش میکنند خود را مستقل نشان دهند، چراکه جوانی اولین دورهای است که فرد بدون حضور خانواده در جامعه حضور پیدا میکند و این مسئله میتواند خطرناک باشد.
فرنودیان ادامه داد: در دوره جوانی علاوه بر موارد فوق تکانشگری بودن را نیز شاهد هستیم، در مواردی حتی جوانان دارای نوسانات خلقی، افکار سردرگم و مشوش هستند.
این روانشناس تصریح کرد: نادیده گرفتن هر یک از این نشانهها بدترین کاری است که میتوان با زندگی افراد کرد، پس اگر فردی را در اطراف خود مشاهده میکنید که نشانههای غیر عادی دارد، باید سعی کنید ابتدا با خود او صحبت کنید و شروع یک بیماری روانی را به او هشدار دهید و سپس از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید.
انتهای پیام/