به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چه خوانش و ثبت اطلاعات بیومتریک برای عبور از گیت امنیتی فرودگاه باشد و چه اپلیکیشن ایرلاینی که به شما در مورد تاخیر داشتن پروازتان به شما اطلاع رسانی کند یا وای فای مجانی و ایستگاههایی خاص برای شارژ تلفنهای همراه مسافران، هیچ شکی وجود ندارد که تکنولوژی در یک دهه گذشته کمک بسیاری به بهبود تجربه افراد در فرودگاههای سراسر جهان داشته است.
اما این تغییرات مداوم در یک دهه آینده به کجا خواهد رسید. در ادامه میخواهیم شما را با شکل و شمایل فرودگاهها در یک دهه پیش رو و تغییراتی که این هابهای مسافرتی خواهند داشت آشنا کنیم.
فرودگاههای آینده بسیار پیچیده تر، اما کارآمدتر و خوشایندتر از گذشته خواهند بود که با استفاده از تکنولوژیهای مدرن تجربه بهتری برای مسافران ایجاد خواهند کرد.
آینده نزدیک است
شری استین، رییس شرکت SITA که در عرصه فراهم آوردن امکانات تکنولوژیکی، فناوری اطلاعات و سرویسهای ارتباطی برای صنعت حمل و نقل هوایی فعالیت میکند میگوید: «تکنولوژی نقشی بسیار بزرگتر از آنچه که در گذشته داشته ایفا خواهد کرد و یک نیروی پیش برنده کلیدی در خلق تمامی وجهههای مسافرت بی عیب و نقص خواهد بود».
کارشناسان عرصه هوانوردی نیز با این ادعای استین موافق بوده و با توجه به اینکه تعداد مسافران بین المللی تا سال ۲۰۴۰ تقریباً دو برابر خواهد شد، بر این باورند که نوآوریهای تکنولوژیکی در اداره فرودگاهها نقشی بسیار کلیدی خواهد داشت.
در سال ۲۰۱۸ بیش از ۸٫۸ میلیارد سفر هوایی در عرصه حمل و نقل غیرنظامی رخ داده و انتظار میرود که این عدد در سال ۲۰۴۰ به ۱۹٫۷ میلیون سفر هوایی برسد. بکارگیری تکنولوژیهای جدید به کارکنان فرودگاه و ایرلاین ها، پرسنل امنیتی، مدیران بخش هوایی ملی و مشتریان خارجی کمک خواهد کرد که با ثبات و کارآمدی بهتری به وظایف خود عمل کنند.
فرودگاههای آینده بسیار پیچیده تر، اما کارآمدتر و خوشایندتر از گذشته خواهند بود که با استفاده از تکنولوژیهای مدرن تجربه بهتری برای مسافران ایجاد خواهند کرد.
در حال حاضر، چند صد فرودگاه در سراسر جهان در حال تست کردن سازوکار شناسایی بیومتریک هستند، تکنولوژی که هویت مسافر را از طریق اثر انگشت یا ویژگیهای چهره شناسایی کرده و بدین ترتیب فرآیندهای خسته کننده پیش از سفر مانند عبور از گیتهای امنیتی و سوار شدنشان به هواپیما را تسریع خواهد بخشید. اما استفاده از این سیستم تشخیص هویت سرعت و گستردگی بیشتری یافته و هر روزه فرودگاهها و ایرلاینهای بیشتری برای اولین بار به استفاده از شیوه شناسایی بیومتریک روی میآورند.
برای مثال، فرودگاه چانگی سنگاپور اخیراً این تکنولوژی را در ترمینال چهارم خود به صورت آزمایشی به کار گرفته است که به سنگاپوریها امکان میدهد در هنگام ورود، بدون نیاز به نشان دادن مدارک هویتی خود یا اسکن کردن انگشت شست خود از گیت اداره مهاجرت این کشور در فرودگاه عبور نمایند. به جای آن، آنها میتوانند از طریق عبور از یک درگاه اتوماتیک، هویت شان را از طریق اسکن کردن عنبیه یا کل چهره به مامورین بخش مهاجرت فرودگاه بشناسانند. مقامات مهاجرتی و امنیتی بخش فرودگاهی سنگاپور امیدوارند که تا سال ۲۰۲۲ این سیستم جایگزین سیستم دستی قبلی در تمامی فرودگاههای این کشور شود.
در بخش ایرلاینها نیز بریتیش ایرویز، به تازگی برای تمامی پروازهای داخلی صورت گرفته از ترمینال شماره ۵ هیثرو به سیستم سوار شدن بیومتریک روی آورده است. برای پروازهای بین المللی نیز از گیتهای خودکار استفاده شده که به مسافران امکان میدهد کارتهای پرواز خود را برای رسیدن به مکان سوار شدن با استفاده از این گیتها اسکن نمایند و این اولین گام به سمت استفاده از تکنولوژی بیومتریک در پروازهای بین المللی از فرودگاههای بریتانیا است.
در ایالات متحده نیز یکی از تمرکزهای اصلی ایرلاینهای این کشور بر خدمات بیومتریک خواهد بود به طوری که در بخش پروازهای خروجی بین المللی برخی از فرودگاه ها، به صورت آزمایشی، از سیستم بیومتریک استفاده میشود و مقامات قصد دارند سیستمهایی مشابه را در دهه پیش رو در زمینه فرآیند چک کردن بلیط و مدارک هویتی، عبور از گیتهای امنیتی و سفرهای داخلی به کار گیرند.
فرودگاههای آینده بسیار پیچیده تر، اما کارآمدتر و خوشایندتر از گذشته خواهند بود که با استفاده از تکنولوژیهای مدرن تجربه بهتری برای مسافران ایجاد خواهند کرد.هوش مصنوعی نیز مقولهای دیگر است که در کنار سیستمهای بیومتریک در حال به کار گرفته شدن در فرودگاهها و تغییرات گسترده نسبت به گذشته است. در شرایطی که فرودگاهها روز به روز شلوغتر میشوند، فرودگاه ها، ایرلاینها و سازمانهای امنیتی بیش از پیش بر هوش مصنوعی برای ثبات امنیت، کارآمدی و فعال بودن تکیه میکنند. برای مثال در نیویورکی سیتی و نیوجرسی سرمایه گذاری ویژهای روی تجهیزات کنترلی اثاثیه مسافران هنگام ورود و خروج انجام گرفته که تمرکز اصلی این سازوکارها به طور روز افزون بر هوش مصنوعی است.
این سیستمهای هوشمند توان آن را دارند که هر گونه اثاثیه مشکوک را شناسایی و به بخش امنیتی فرودگاه منتقل نمایند تا بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و سپس آنها را به هواپیما یا مسافران بازگردانند. بدین ترتیب، با استفاده از این سیستم شناسایی خودکار و هوشمند، فرآیند بررسی امنیتی اثاثیه در گیتهای امنیتی فرودگاه تسریع خواهد یافت. بریتیش ایرویز نیز اوایل سال جاری شروع به استفاده از هوش مصنوعی برای آزمایش رباتهای خودکار در گیت شماره ۵ فرودگاه هیثرو کرده است. این رباتها میتوانند به چندین زبان با مسافران تعامل برقرار کرده و توانایی پاسخگویی به هزاران سوال، به ویژه در زمینه سوالات مرتبط با اطلاعات دقیق و روزآمد پرواز، را خواهند داشت.
فرودگاههای آینده بسیار پیچیده تر، اما کارآمدتر و خوشایندتر از گذشته خواهند بود که با استفاده از تکنولوژیهای مدرن تجربه بهتری برای مسافران ایجاد خواهند کرد.
همچنین به لطف تکنولوژی مکان یابی جغرافیایی، این رباتها قادرند که به سراسر نقاط فرودگاه سرک کشیده و مسافران را به مناطق خاصی از فرودگاه مانند میز اطلاع رسانی و کمک ویژه ببرند. بدین ترتیب کارکنان ایرلاینها وقت بیشتری برای رسیدگی به مسائل حساستر و جدیتر خواهند داشت. در کنار این ربات ها، در دهه پیش رو ایرلاینها و فرودگاهها از هوش مصنوعی برای بالا بردن توان عملیاتی خود نیز سود خواهند برد. برای مثال آسانسورها و بالابرهای فرودگاهی به سنسورهایی مجهز خواهند شد که در صورت از کار افتادن زنگهای هشداری را به صدا در خواهند آورد که تنها توسط مرکز خدمات فرودگاهی شنیده شده و برای دیگر حاضران در فرودگاه ایجاد مزاحمت نخواهد کرد.
علاوه بر این، برخی خطوط هوایی در حال استفاده از ماشینهای متکی بر هوش مصنوعی هستند که میلیونها داده عملیاتی، از موقعیت هواپیماها تا شرایط فرودگاهها را تحلیل کرده و از این تحلیلها برای تولید نتایجی استفاده خواهد کرد که اطلاعات لازم برای تصمیم گیری در هنگام مختل شدن پروازها را در اختیار کارکنان فرودگاهی خواهند گذاشت. این سیستم در صورت قطع شدن برق نیز به کارکنان فرودگاه امکان خواهد داد تا وظایف خود را انجام دهند.
فرودگاههای آینده بسیار پیچیده تر، اما کارآمدتر و خوشایندتر از گذشته خواهند بود که با استفاده از تکنولوژیهای مدرن تجربه بهتری برای مسافران ایجاد خواهند کرد.
اپلیکیشنهای بهتر
اپلیکیشنهای فرودگاهی و ایرلاینی ماهیتهای تازهای نیستند، اما از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰، بسیاری پیچیدهتر و کارآمدتر از قبل خواهند شد. این اپلیکیشنها توسط مسافران و همچنین تمامی طرفین حاضر در فرآیند حمل و نقل، از پرسنل بخش امنیتی فرودگاه تا کارکنان ایرلاین ها، به کار گرفته خواهند شد. برای مثال، اپلیکیشنهای فرودگاهی اطلاعات بیشتری در مورد آب و هوا، ترافیک هوایی، اطلاعات گیت ها، پارکینگ و زمان آنی انتظار در گیتهای امنیتی را به اطلاع افراد رسانده و برخی نیز به سیستم اطلاع رسانی جغرافیایی مجهز خواهند بود که نقشهها و اطلاعات مفیدی در اختیار مسافران قرار خواهند داد، از نزدیکترین کافی شاپ تا گیت خروجی مربوط به پرواز آن ها.
فرودگاههای آینده بسیار پیچیده تر، اما کارآمدتر و خوشایندتر از گذشته خواهند بود که با استفاده از تکنولوژیهای مدرن تجربه بهتری برای مسافران ایجاد خواهند کرد.
عملیاتهای فرودگاهی و ایرلاینی
از زاویه دید عملیاتی، نوآوریهای تکنولوژیکی متعددی در ۱۰ سال آینده در فرودگاهها به کار گرفته خواهند شد. بسیاری از این نوآوریها در پشت صحنه رخ خواهند داد، برای مثال، دوربینهای امنیتی کنونی در ترمینالها با مدلهای با کیفیت و رزولوشن بسیار بالا جایگزین خواهند شد. برخی از فرودگاههای ایالات متحده تا سال ۲۰۲۲ و برخی دیگر تا سال ۲۰۲۵ با این دوربینهای باکیفیت بالا و پیشرفته مجهز خواهند شد.
همچنین مقامات ایالات متحده قصد دارند که بیش از ۲۵ میلیون دلار در زمینه سیستمهای بزرگنمایی زمین محور در فرودگاههای عمده کشور سرمایه گذاری کنند، سیستمهایی که هواپیما و خلبان را در شرایط نامساعد جوی برای نشستن در باند فرود راهنمایی کرده و تکنولوژیهای پیشرفتهای در آنها به کار گرفته شده که چندین مسیر برای نشستن را در اختیار هواپیماهای ورودی قرار خواهد داد و نه تنها یک مسیر. یک تکنولوژی دیگر که در حال شکل گیری است تکنولوژی واقعیت موازی نام دارد که در آن اطلاعاتی متفاوت روی صفحات نمایش فرودگاهی منتشر خواهد شد، اما به شکلی که تاکنون سابقه نداشته است.
فرودگاههای آینده بسیار پیچیده تر، اما کارآمدتر و خوشایندتر از گذشته خواهند بود که با استفاده از تکنولوژیهای مدرن تجربه بهتری برای مسافران ایجاد خواهند کرد.
برای مثال، دو مسافر با نگاه به یک صفحه نمایش یکسان مربوط به اطلاعات پروازی، اطلاعات مورد نیاز خود را به زبان مورد نظر خودشان مشاهده خواهند کرد. در دیگر بخشهای فرودگاهی نیز بسیاری از تجهیزات خدماتی از حالت دستی خارج شده و اتوماتیک خواهند شد؛ از جمله رمپ ها، جت بریجها و سیستمهای بارگیری و تخلیه اثاثیه و بارها. فرودگاه هیثرو از پیش رمپهای اتوماتیک را به کار گرفته و فرودگاه وینیپگ جیمز آرمسترانگ ریچاردسون در کانادا نیز از اولین سیستم برفروبی اتوماتیک رونمایی کرده است.
بدین ترتیب هر چه سیستمهای مکانیکی اتوماتیک و هوشمند بیشتر باشند، نیروی کار انسانی کمتری در فرودگاهها دیده خواهد شد که با افزایش بهره وری، کاهش هزینهها و بهبود خدمت رسانی همراه خواهد بود.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/