میراشرفی گفت: در ۱۱ ماهه سال ۹۸ معادل ۳۹ میلیارد دلار صادرات و ۴۰ میلیارد دلار واردات به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک امروز (یکشنبه) در یازدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خطاب به فعالان اقتصادی اظهار کرد: نیمی از gdp دنیا را بخش تجارت به خود اختصاص داده است و این موضوع اهمیت توجه به این ۴ بخش را نشان می‌دهد؛ ۱۰ بندر بزرگ دنیا در آسیا قرار دارد و این نشان از تولید و تجارت در این منطقه دارد. موضوعی به نام جبر جغرافیایی وجود دارد، کشور‌هایی که آب‌های آزاد راه دارند می‌توانند بیش از سایرین در عرصه تحارت فعال باشند.


بیشتر بخوانید: شیب سرمایه‌گذاری در کشور منفی شد


او بیان کرد: کشوری مثل امارات با ۳۲۰ میلیارد دلار تجارت مقام اول را در منطقه دارد، کشور ما هم ۳۹ میلیون دلار صادرات و ۴۹ میلیون دلار واردات داشتیم. مجاورت ما با هند و چین که به دو غول بزرگ تولید دنیا تبدیل شده‌اند و قرار گرفتن در کریدور‌های تجارت مختلف می‌تواند بهره‌های بسیاری برای کشور به همراه داشته باشد.

میر اشرفی بیان کرد: در دنیا به دنبال حرکت از کنترل‌های حاکمیتی فاصله میگیرند؛ دیتا‌های محموله را قبل از حرکت بررسی می‌کنند تا فرایند تسریع شده و از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. هر یک روز معطلی محموله معادل یک درصد قیمت تمام شده است، اما گمرک ایران دیتای قبل از حمل یا حین حمل را ندارد.

رئیس کل گمرک بیان کرد: برترین برند موبایل دنیا با یک غفلت و کم توجهی به تغییرات تمام بازار جهانی خود را از دست داد پس کم توجهی ما هم می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد.

او تصریح کرد: قوانین و مقررات امروز ما مشکل ساز شده‌اند؛ ما با تعدد قوانین و مقررات مواجه هستیم که فهم آن را بسیار دشوار می‌کند؛ در مساله‌ای مثل ذرت‌های آلوده ۴ مرجع نظارتی وجود دارد و جالب آنجاست که ۳ مرجع سلامت آن‌ها را تأیید و یک مرجع رد می‌کرد.

میر اشرفی ادامه داد: چراکه جعل در زمان کاغذبازی رخ می‌دهد. گمرک تحت بدترین آماج حملات از سوی وبسایت‌هایی قرار گرفته که چرا گمرک به دنبال واردات خودرو‌های لوکس و کالا‌های غیرضرور است.

رئیس کل گمرک گفت: در ۱۱ ماهه ۳۹ میلیارد دلار صادرات و ۴۰ میلیارد دلار کالا وارد شده است، ایران به عنوان تنها کشوری که دو کریدور شمال-جنوب و شرق- غرب در آن قطع می‌شود باید از این موقعیت به نفع تجارت خارجی خود استفاده کند.

او با تاکید بر اهمیت الکرونیکی شدن فعالیت گمرک بیان کرد: در حال حاضر با توجه به قطعی سوئیفت و ال سی، اطلاعات اندک هم در اختیار گمرک قرار نمی‌گیرد با این وجود بالای ۱۵۰ میلیون تن صادرات در یازده ماهه صورت گرفته است، آن هم زمانی که سخت‌ترین شرایط را برای صادرات کالا داریم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار