از بین بردن بوی ماهی از ظروف، فضای خانه و دست‌ها به کمک ترفند‌هایی ساده و با استفاده از مواد متنوعی مثل سرکه، لیمو، خردل و... امکان پذیر است.

۱۰ روش برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف و فضای خانه//دپوی عیدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهی از مواد غذایی با ارزشی است که بوی نامطبوع آن برای بسیاری از افراد خوشایند نیست. این افراد علت عدم استفاده از این ماده غذایی پرخاصیت را بو گرفتن ظروف، فضای خانه و دست‌ها پس از استفاده، عنوان کرده و به همین دلیل از مصرف آن امتناع می‌ورزند.

اما آیا روشی برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف و فضای خانه پس از طبخ و استفاده وجود دارد؟ با چه ترفند‌هایی می‌توان بوی ماهی را کاهش داد یا از بین برد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا روش‌هایی را برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف، فضای خانه و دست‌ها با هم مرور کنیم.

۱. استفاده از لیمو و سایر مرکبات

چند عدد لیمو را برش زده، برش‌های لیمو را در یک قابلمه حاوی آب ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد.
در صورت استفاده از لیمو در دستور پخت ماهی، می‌توانید آب لیمو را در غذا استفاده کرده و از پوست لیمو برای این منظور استفاده کنید.
همچنین می‌توانید پوست پرتقال یا گریپفوروت را پس از مصرف، نگه دارید و همراه با لیمو یا به جای لیمو در قابلمه آب جوش بریزید.

۲. از بین بردن بوی ماهی با استفاده از سرکه

سرکه را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و از تبخیر آن بوی ماهی در فضای خانه از بین برود.
برای از بین بردن بوی ماهی از سینک ظرفشویی، یک فنجان سرکه و یک لیوان آب را مخلوط کرده، بر روی سینک اسپری کنید و سپس سینک را با سیم ظرفشویی بشویید.
قرار دادن یک لیوان سرکه بر روی میز آشپزخانه، باعث جذب بوی ماهی شده و به از بین رفتن بوی ماهی از فضای خانه کمک می‌کند.

۳. از بین بردن بوی ماهی از ظروف با استفاده از پودر خردل

چاقو، تخته و سایر ظروف آشپزخانه که برای پاک کردن ماهی مورد استفاده قرار گرفته را با مخلوطی از آب سرد و پودر خردل زرد بشویید تا بوی نامطبوع ماهی از بین برود.

۴. استفاده از اسانس گیاهان

در صورتی که بوی ماهی در فضای خانه پیچیده است، مقداری اسانس وانیل یا اکالیپتوس بر روی یک دستمال ریخته و بر روی میز آشپزخانه قرار دهید تا هوا را خوشبو کند.

۵. استفاده از دارچین و سایر ادویه‌های خوشبو

در یک قابلمه، آب را به جوش آورده و سپس چند تکه دارچین یا سایر ادویه‌های خوشبو مانند رزماری تازه یا میخک را به آن اضافه کنید تا از جوشیدن آن‌ها در آب، فضای خانه خوشبو شود.

۶. استفاده از حوله مرطوب

آویزان کردن یک حوله مرطوب در نزدیکی اجاق گاز یا فر در حین طبخ ماهی، باعث جذب بوی ماهی توسط رطوبت موجود در حوله شده و فضای خانه از بوی نامطبوع ماهی پر نمی‌شود.

۷. از بین بردن بوی ماهی با سیب

هنگام طبخ ماهی، یک تکه سیب در تابه یا در روغن مورد استفاده برای سرخ کردن ماهی قرار دهید تا بوی ماهی در فضای خانه متتشر نشود و تابه مورد استفاده، بوی ماهی نگیرد.

۸. از بین بردن بوی ماهی با دارچین

هنگام طبخ ماهی، یک تکه چوب دارچین در روغن مورد استفاده برای سرخ کردن ماهی قرار دهید تا فضای خانه و تابه مورد استفاده برای طبخ ماهی، بو نگیرد.

۹. استفاده از کره بادام زمینی

با قرار دادن یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی در تابه به هنگام سرخ کردن ماهی، می‌توانید بوی نامطبوع ماهی را از بین ببرید و مانع بو گرفتن تابه شوید.

۱۰. از بین بردن بوی ماهی با روش طبخ مناسب

قرار دادن ماهی در شیر به مدت حداقل ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از طبخ آن، می‌تواند روشی موثر در کاهش بوی نامطبوع ماهی بدون تغییری در طعم آن باشد.
قرار دان ماهی در سرکه یا آبلیمو قبل از طبخ، ترفند دیگری است که می‌تواند در کاهش بوی ماهی موثر باشد و مانع ایجاد بوی نامطبوع در تابه و فضای خانه شود.

نکاتی برای از بین بردن بوی ماهی از فضای خانه

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای از بین بردن بوی ماهی از فضای خانه، باز کردن در و پنجره‌هاست. بهتر است قبل از شروع طبخ، در و پنجره‌ها را باز کرده و در حین پخت و پز و پس از آن تا جایی که ممکن است، در و پنجره‌ها را باز نگه دارید تا هوای تازه وارد شده و بوی ماهی در فضای خانه نپیچد.
روشن کردن هود یا فن آشپزخانه، باعث گردش سریع‌تر هوا شده و روشی موثر در کاهش بوی ماهی از فضای خانه است.
بلافاصله پس از سرو غذا، باقیمانده غذا را در یخچال قرار دهید و ظروف را بشویید. پاک کردن سطوح آشپزخانه با سرکه یا آبلیمو به از بین رفتن بوی ماهی کمک می‌کند.
اگر کف آشپزخانه شما از جنس سرامیک است و امکان شستن آن وجود دارد، در حین پاک کردن و طبخ ماهی مقداری سرکه در فضای آشپزخانه اسپری کنید تا بوی ماهی از بین برود.
دود کردن عود یا شمع در فضای خانه یکی دیگر از روش‌های موثر در از بین بردن بوی ماهی است که می‌توانید در حین طبخ غذا از آن کمک بگیرید و اجازه دهید تا پایان پخت و پز و حتی پس از آن ادامه روشن بماند تا فضای خانه خوشبو شود.

اگر با وجود رعایت موارد فوق، پس از پایان طبخ همچنان بوی ماهی در فضا پیچیده است، با استفاده از جوشاندن لیمو و سایر مرکبات در مقداری آب می‌توانید این بوی نامطبوع را برطرف کنید. در صورت جذب بوی ماهی در داخل فر یا مایکروفر، می‌توانید چند برش لیمو یا مرکبات را در یک کاسه آب جوش ریخته و کاسه را به مدت یک شب، درون فر یا مایکروفر، قرار دهید.

از بین بردن بوی ماهی از دست برای از بین بردن بوی ماهی از دست‌ها پس از شستن و پاک کردن ماهی به یکی از روش‌های زیر عمل کنید:

دست‌های خود را با محلولی از آب و سرکه یا آب و نمک یا آبلیمو و نمک بشویید.
دست‌های خود را با آب خیس کنید، کمی زردچوبه به آن‌ها بمالید و پس از ۵ دقیقه با آب و صابون بشویید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.