به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان روح الله لطیفی گفت: با توجه به اجرایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از پنجم آبان ماه و اعمال تخفیفات ترجیحی درخصوص ۸۶۲ قلم کالای وارداتی و صادراتی با کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی، سرجمع صادرات به اوراسیا طی ده ماهه گذشته، به وزن ۲ میلیون و ۶۸۳ هزار تن به ارزش ۸۶۱ میلیون ۱۹ هزارو ۶۰۳ دلار رسید که این میزان به نسبت مدت زمان مشابه در سال ۹۷ ازحیث وزنی ۱۱۴ درصد واز لحاظ ارزش ۷۲ درصد رشد داشته است.
او با اشاره به میزان واردات از کشورهای اتحادیه اوراسیا تصریح کرد: حجم واردات ایران از کشورهای اوراسیا در مجموع ۲ میلیون و ۵۶۳ هزارو ۸۰۱ تن وبه ارزش ۱ میلیاردو ۱۰۵ میلیون و ۹۴۶ هزارو ۱۲۵ دلاراست که این میزان نیز به نسبت مدت زمان مشابه در سال گذشته از حیث وزنی ۴۱ درصد رشد داشته است ولیکن از لحاظ ارزش ۵ درصد کاهش را نشان میدهد. بنابر این بررسی میزان تجارت خارجی کشور با مجموع کشورهای اوراسیا در مجموع به حدود ۲ میلیارد دلار رسیده است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: موضوع تعرفه و ارزشگذاری کالا در گمرک اهمیت ویژه دارد؛ در این زمینه تطبیق تعرفههای اوراسیا انجام شده و ابلاغ شده است و درخصوص ارزشگذاری قرار است اقداماتی انجام شود تا صادرات کالا برای صادرکنندگان مقرون به صرفه باشد.
وی با اشاره به موافقتنامه اوراسیا بیان کرد: این توافقنامه اجازه میدهد گمرک ایران به صورت مستقیم ارزش، تعرفه و اظهارنامه را استعلام کند. همچنین درباره تسهیلات گمرکی، گمرک به لحاظ اهمیتی که برای اوراسیا قائل است سعی کرده بیشترین تسهیلات را برای صادرکنندگان اوراسیا قائل شود؛ اختصاص مسیر سبز، موافقت با حمل یکسره کالا، پذیرش حداقل اسناد و موافقت با ترخیص نسیه از جمله این تسهیلات بوده است.
لطیفی اضافه کرد: شرکای تجارت خارجی ایران در اتحادیه اوراسیا شامل ۵ کشور فدراسیون روسیه، ارمنستان، بلاروس، قرقیزستان و قزاقستان هستند که بررسی چگونگی و میزان تجارت کشور با این اتحادیه نشان میدهد، طی ده ماهه شال ۹۸ بیشترین حجم واردات کشور از روسیه وبه وزن ۲ میلیون و ۳۲۲ هزارو ۹۰۹ تن وبه ارزش ۹۶۳ میلیون و ۶۷۳ هزارو ۵۵۴ دلار بوده است؛ و این درحالی است که بیشترین میزان صادرات کشور به این اتحادیه به کشور ارمنستان وبه حجم ۱ میلیون و ۵۲۱ هزارو ۶۴۱ تن وبه ارزش ۳۵۴ میلیون و ۷۷۷ هزارو ۶۵۱ دلار صادر شده است که این میزان صادرات به ارمنستان به نسبت سال ۹۷ از حیث وزنی ۲۲۸ درصد واز حیث ارزش ۱۶۴ درصد رشد را نشان میدهد.
او ادامه داد: بیشترین مقصد صادراتی ایران در بین کشورهای اوراسیا پس از ارمنستان، فدراسیون روسیه است با ۳۲۱ میلیون و ۱۰۷ هزارو ۸۲۴ دلار ونیز قزاقستان با ۱۲۵ میلیون و ۳۷۰ هزارو ۱۰۹ دلار سومین مقصد صادرات کشور است.
سخنگوی گمرک بیان کرد: روغن دانه آفتاب گردان، دامپر، جو، ذرت دامی، محصولات نیمه تمام ازآن وفولاد عمده کالاهای وارداتی ایران وهمچنین گاز طبیعی مایع شده، پسته، سیب، کیوی تازه، خیار وخیار ترشی اصلیترین کالاهای صادراتی ایران به کشورهای اوراسیا طی ده ماهه گذشته بوده است.
سخنگوی گمرک در پایان با اشاره به بیست قلم نخست از صادرات تعرفه ترجیحی گفت: صرف نظر از توجه به کشورهای مقصد، پسته، کیوی، انگور خشک کرده، کاهو، گل کلم وصفحه ورق چند لایه مهمترین کالاهای صادراتی ایران است وکالاهای اصلی واردات تعرفه ترجیحی نیزبه ترتیب جو، ذرت دامی، روغن دانه آفتابگردان وگوشت بوده است.
انتهای پیام/