به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طرز تهیه کرایی مرغ موضوع مورد بحث ماست. پاکستان یکی از کشورهای شبه قاره هند است و به همین دلیل اشتراکات فرهنگی غذایی زیادی با کشور هند و کشورهای همسایه دارد. جالب است بدانید که گوشت در آشپزی پاکستانی نقش بسیار پررنگی دارد.
تقریبا در تمام غذاها، حتی غذاهایی که بیشتر با سبزیجات تهیه شده اند، گوشت قرمز و مرغ دیده می شود. چیکن کرایی یک غذای بلوچی افغانی نیز است.
چیکن کرایی در شمال هند نیز از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. از ویژگی های غذاهای پاکستانی ادویه جات مصرف شده در آن است، طعم تند و ادویه ی استفاده شده در آن غالب است.
کرایی در واقع نام ماهی تابه ای گود است، نام این خوراک نیز از نام ماهیتابه گرفته شده است.
ران و سینهی مرغ: چهار عدد
پیاز: یک عدد بزرگ
روغن زیتون: چهار قاشق غذاخوری
زنجبیل له شده: یک قاشق غذاخوری
سیر له شده: چهار حبه
رب گوجه فرنگی خرد شده: دو عدد متوسط
ادویه جات (تخم گشنیز، برگ کاری، زردچوبه، فلفل قرمز و نمک): به میزان لازم
پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن زیتون در ماهیتابهی گود تفت دهید. وقتی پیازها مقداری سبک شد تکههای مرغ را به آن بیفزایید و تفت دهید.
در این مرحله از طرز تهیه کرایی مرغ درب ماهیتابه را بسته، شعله را کم نموده تا زمانی که مرغ تغییر رنگ دهد مرتب هم بزنید تا نسوزد. ادویه جات را به میزان دلخواه افزوده و هم بزنید تا همه جای گوشت آغشته به ادویه جات شود.
بهتر است در مصرف ادویه کاری و فلفل قرمز کمی دست و دلباز باشید، زیرا این غذا طعمی تند دارد. زنجبیل و سیر را نیز بیفزایید و گوجه فرنگیهای خرد شده را نیز بیفزایید و هم بزنید.
آب گوجه فرنگیها که کم شد رب را افزوده، فلفل سبز را نیز خرد کرده و درون تابه بریزید. کاری را نیز به آن افزوده و دو الی سه پیمانه آب ریخته و درب آن را ببندید.
در پایان پخت هنگامی که آب خوراک کم شد برگهای کاری را خارج کنید (اگر برگ کاری نداشتید میتوانید از چند برگ گشنیز استفاده نمایید)
این خوراک با پلو سفید سرو میشود. نوش جان
کنترل فشار خون میتواند یکی از خواص مرغ محسوب شود. این مساله در افراد مبتلا به فشار خون بالا آزمایش شده است که البته این رژیم غذایی مرغ باید در کنار مصرف آجیل، میوه، سبزیجات و غذاهای کم چرب باشد.
مطالعات نشان داده اند که مصرف گوشت قرمز، گوشت خوک و ژامبون ممکن است خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش دهد در حالی که گوشتهایی مثل گوشت مرغ و ماهی خطر ابتلا به این سرطان را کاهش میدهد.
تحقیقات اولیه نشان میدهد که پیاز ممکن است از پوکی استخوان ناشی از افزایش سن جلوگیری کند. بر طبق مطالعات محققان سوئیسی، یک ترکیب در پیاز سفید (GPCS) وجود دارد که میتواند خطر ابتلا به مشکلات مربوط به استخوانها را کاهش دهد.
پیاز خواص ضد باکتری دارد. همانطور که مطالعات متعدد نشان داده اند، عصاره پیاز در برابر استرپتوکوک موتانس و استرپتوکوکوس سوبرینوس، باکتری عامل پوسیدگی دندان و سایر آلرژیها به خوبی عمل میکند. پیاز همچنین دارای اثرات آنتی بیوتیکی است که میتواند باعث بهبود زخمها شود.
بر طبق یک مطالعه آمریکایی، بیماران مبتلا به مسائل تنفسی مثل آسم و رینیت آلرژیک میتوانند برای رفع مشکل خود از میوهها و سبزیجات خاصی استفاده کنند و پیاز یکی از آنها است.
التهاب روماتیسمی از بیماریهای عفونی مزمن است که در مفاصل ایجاد میشود. عوامل عفونی، ژنها، هورمونها و رژیم غذایی در بروز آن نقش دارند. از خواص روغن زیتون این است که مصرف منظم آن باعث تسکین علائم این بیماری میشود.
روغن زیتون تنها روغنی است که توسط معده بسیار خوب تحمل میشود. در واقع روغن زیتون عملکرد محافظتی برای معده داشته و این ارگان را از زخم و التهاب محافظت میکند.
روغن زیتون پیری سلولها به ویژه سلولهای پوستی را به تعویق میاندازد، زیرا این روغن سرشار از پولیفنولها است. علاوه بر این روغن زیتون حاوی امگا ۹ها نیز است که فعالیت سلولها را بالا میبرد و از پیری آنها جلوگیری میکند.
در حال حاضر از سیر در بسیاری از شرایط مربوط به سیستم خونی و قلب از جمله، تصلب شرایین، کلسترول بالا، حمله قلبی، بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
به نظر میرسد که مقادیر زیاد سیر باعث کنترل فشار خون در افرادی که فشار خون بالا دارند مفید است. بیماریهای قلبی عروقی مانند سکتههای قلبی و سکتههای مغزی بزرگترین قاتلان جهان میباشند، و یکی از مهمترین عوامل این بیماریها فشار خون بالا میباشند.
منبع:دلگرم
انتهای پیام/