عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغدارانگوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ نسبت به اواخر هفته گذشته تغییری نداشته است، اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۳ هزار تومان است.
وی افزود: با توجه به واریز حقوق هایکارمندی و کارگری پیش بینیمی شود که قیمت مرغ تا پایان هفته به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان برسد.
حجت ادامه داد: با وجود حجم مناسب تولید، در صورت نبود کشش بازار قیمتمرغ تا پایان هفته تنها ۱ تا ۲ درصد نوسان دارد.
این مقام مسئول قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ گرم را ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.
وی درباره آخرین وضعیت بازار مرغ شب عید بیان کرد: اسفند امسال نوسان قیمت مرغ به سبب حجم بالای تولید همانند سال گذشته نیست و در شرایط فعلی تنها پوشش هزینههای تولید برای مرغدارانحائز اهمیت است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را ۳ هزار تومان اعلامکرد و افزود: با توجه به نوسان شدید قیمت جوجه یکروزه طی ماههای اخیر و تاثیر آن بر قیمت تمام شده تولید، فروش مرغ با نرخ کمتر از ۱۴ هزار تومان هزینههای تولید را پوشش نمیدهد.
به گفته وی، بنابر برنامهریزیهای صورت گرفته تولید مرغ در ایام پایانی سال به حدی است که نه تنها کمبودی نداریم، بلکه به سبب مازاد تولید نوسان چشمگیری در بحث قیمت نخواهیم داشت.
این مقاممسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه ذرت و کنجاله سویا در بخش دولتی وجود ندارد، بیان کرد: از مسئولان پشتیبانی امور دام انتظار میرود که سهمیه نهادههای دامی را در هفته اول اسفند اعلام کند چرا که این امر در تعادل قیمت در بازار تاثیر بسزایی دارد.
وی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی بازار نیازی به خرید تضمینی مرغ نداریم و در اسفند طبق روال سالهای گذشته خرید تضمینی ماههای قبل به بازار عرضه میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نیازی به واردات مرغ منجمد نیست، گفت: با توجه به حجم تولید مرغ گرم و عدم آغاز به کار نمایشگاهها نیازی به عرضه مرغ منجمد نیست و تنها امیدواریم برنامه ریزی مبنی بر صادرات توسط پشتیبانی امور دام صورت گیرد تا در ایام پیش رو مرغهای خریداری که تاریخ انقضا آن روبه پایان است، در بازار عرضه نشود تا با ورود شوک به بازار قیمت مرغ مجدد کاهش یابد.
حجت با اشاره به اینکه خبری از صادرات رسمی مرغ نیست، تصریح کرد: با توجه به افزایش تعرفه صادرات و صدور قوانین متعدد صادرات رسمیمرغ برای تجار صرفه اقتصادی ندارد که همین امر موجب شده تا مرغ تولیدی به کشورهای همسایه قاچاق شود.
به گفته وی، سهمیه اعلامی پشتیبانی امور دام از میزان اعلامی ماههای اخید کمتر است، در حالیکه انتظار میرفت طی ماههای دی و بهمن با هماهنگی بیشتر وزارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی امور دام توزیع بیشتری صورت میگرفت که متاسفانه این امر اتفاق نیفتاده است.
حجت با تاکید بر مدیریت پشتیبانی امور دام بر توزیع نهاده دامی بیان کرد: اگرچه پشتیبانی امور دام تا پایان بهمن مدیریت مناسبی در توزیع نهاده داشت، از این رو انتظار میرود که در هفتههای آتی برای تثبیت قیمت نهاده در بازار مدیریت مناسبی صورت گیرد، در غیر این صورت نامطلوب بودن شرایط بازار و خرید نهاده از بازار آزاد به ضرر و زیان تولیدکننده تمام میشود.
وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ آما ه به طبخ در خرده فروشیها را ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.
این مقام مسئول عرضه مرغ با نرخ ۲۰ هزار تومان در ایام شب عید را تکذیب کرد و گفت: با وجود جوجه ریزی ۱۳۰ میلیون قطعه در دی و ۱۴۰ میلیون قطعه در بهمن، دیگر همانند سالهای گذشته افزایش قیمت نخواهیم داشت و در صورت ازدیاد تقاضا حداکثر قیمت مرغ ۱۵ هزار تومان خواهد بود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه نیازی به عرضه مرغ منجمد در بازار شب عید نیست، بیان کرد: اگر پشتیبانی امور دام بخواهد مرغهای ذخیره شده در سردخانهها در بازار شب عید تزریق کند، این امر با توجه به حجم تولید تیر خلاصی برای صنعت مرغداری کشور محسوب میشود چرا که مرغ گرم به میزان کافی در بازار وجود دارد.
وی در پایان با تاکید بر صادرات مرغ به بازارهای هدف تصریح کرد: اگر قیمت مرغ در ایام پایانی سال به بالای ۱۶ هزار تومان برسد، شرکت پشتیبانی امور دام به منظور حمایت از تولید کننده باید اقدام به عرضه مرغ منجمد در بازار کند، در غیر این صورت باید مازاد تولید را به بازارهای هدف صادر کند.
انتهای پیام/