فرزانه باقرزاده، رئیس انجمن تغذیه البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: نوشیدن دو لیوان آب پرتقال در روز میتواند فشار خون را به میزان قابل توجهی پایین بیاورد و متعاقب آن، خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
او افزود: خوردن مقادیر زیادی سبزیجات و میوه های سرشار از پتاسیم مانند موز و پرتقال برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است.
رئیس انجمن تغذیه البرز گفت: همه افراد فشار خون دارند، فشار خون میزان نیرویی است که به جدار سرخرگ ها وارد می شود تا خون در سراسر بدن گردش پیدا کند.
او افزود: افرادی که فشارخون آن ها بالاتر از ۱۶ است به هیچ وجه به غذا نمک نزنند و از مصرف کرفس، کنگر، ریواس، چغندر(لبو)، شلغم، هویج، اسفناج خودداری کنند.
باقرزاده گفت: مصرف غذاهای فست فود را به دلیل چاشنی و نمک فراوان توصیه نمی کنیم و رعایت در مصرف برنج و نشاسته هم میتواند در کاهش فشار خون موثر باشد.
او افزود: جوانه گندم به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم زیاد باعث کاهش فشارخون میشود و پتاسیم و منیزیم بر خلاف سدیم در کاهش فشار خون موثر هستند.
رئیس انجمن تغذیه گفت: کسانی که فشار خون دارند باید ازخوردن سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، برگرها و سایر فرآوردههای گوشتی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای سدیم باید پرهیز کنند و سبزیهای کنسرو شده، آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور نیز نباید مصرف شود.
باقرزاده افزود: مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای، نوشابههای کولا و شکلات، سبب افزایش فشارخون شده و باید در حد اعتدال مصرف شوند.
او گفت: آلو از افزایش فشار خون، بروز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و بیماریهای گوارشی پیشگیری میکند و به عنوان منبعی غنی از پتاسیم در کاهش فشار خون بالا مؤثر است.
انتهای پیام / ر. خ