درباره دستیابی نیروی هوایی کشور به موشک‌های کروز برد بلند هواپرتاب، کابوس کارشناس معروف صهیونیست رنگ حقیقت به خود گرفت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، موشک‌های کروز هوا پرتاب امروزه تبدیل به یکی از تسلیحات اصلی و خاص برای همه نیرو‌های هوایی مدرن در دنیا شده اند. این موشک‌ها در هر دو نقش ضد کشتی و حمله به اهداف زمینی به کار می‌روند و به نوعی دست برتر و بلند یک نیروی هوایی در عملیات تهاجمی محسوب می‌شوند و با توجه به توسعه سیستم‌های ضد هوایی در جهان، ضرورت در اختیار داشتن توان دورایستا، برای همه فرماندهان بویژه در بخش هوایی یک دغدغه و ماموریت ویژه به حساب می‌آید.

در جهان امروز موشک‌های کروز هوا پرتاب با برد‌های مختلفی وجود دارد و نیرو‌های هوایی به عنوان کاربر این تسلیحات، حساب ویژه‌ای روی آن‌ها باز می‌کنند. بیشتر این تسلیحات هوا پرتاب از نظر برد در کلاس کمتر از ۵۰۰ کیلومتر هستند و البته تعداد معدودی از کشور‌های جهان توانسته اند این تسلیحات را در برد‌های نزدیک به ۱۰۰۰ کیلومتر و بیشتر از آن در اختیار بگیرند.

اما طی روز‌های اخیر و در جریان تحویل تعدادی از هواپیما‌های نیروی هوایی ارتش که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح اورهال شده اند، نکته بسیار مهمی توسط امیر حاتمی وزیر دفاع مورد اشاره گرفته و آن هم توان وزارت دفاع برای نصب موشک‌های کروز با برد ۱۰۰۰ کیلومتر روی جنگنده‌های موجود در کشور است. البته وزیر دفاع به این مسئله اشاره نکرده که این کلاس از سلاح‌ها در نهاجا چه زمانی به صورت عملیاتی وارد خدمت می‌شوند، اما نشانه‌ها و اماره‌های موجود در این خبر که به صورت رسمی توسط این وزارتخانه در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته نشان می‌دهد زمان تحقق این موضوع، نزدیک است.

پیش بینی یوزی رابین درباره کروز‌های هوا پرتاب ایرانی

یک نکته جالب درباره دستیابی نیرو‌های مسلح کشورمان بخصوص نیروی هوایی به موشک‌های کروز برد بلند هواپرتاب، پیش بینی کارشناس معروف صهیونیست یعنی یوزی رابین در این خصوص در سال ۲۰۱۵ است.

او در کنفرانسی در خصوص مسائل مربوط به دفاع موشکی در آمریکا به مسئله‌ای مهمی اشاره می‌کند و می‌گوید: "ایرانی‌ها یک بار در سال ۲۰۱۲ میلادی به برنامه‌ای برای ساخت موشک کروز حمله به اهداف زمینی به نام "مشکات" اشاره کرده، اما تصویری از آن را نشان ندادند. در نهایت موشک سومار را رونمایی کردند. من به سرعت این موشک ایرانی را با کا اچ ۵۵ روسی مقایسه کرده و متوجه شدم که این نه یک کپی چینی، بلکه یک کپی ایرانی از موشک مورد نظر است. احتمالا موتور جتی هم که بر روی این موشک نصب شده از نمونه روسی متفاوت است. این یک دستاورد بزرگ مهندسی برای ایرانی‌ها است. این یک کپی نیست. من از لحاظ تکنیکی به احترام افرادی که این کار را انجام دادند کلاه از سر برمیدارم و به آن‌ها احترام می‌گذارم. "

یک کابوس دیگر یوزی رابین در خصوص برنامه موشکی ایران به حقیقت پیوست/ ایران چهارمین کشور دنیا با «موشک هواپرتاب ۱۰۰۰ کیلومتری» + تصاویر

جنگنده ضربتی سوخو ۲۴ نیروی هوایی ارتش

وی در عین حال، با چاشنی ایران هراسی به تشریح قابلیت‌های این موشک کروز پرداخته و اضافه کرده است: "این موشک ایرانی یک موشک کروز زمین پرتاب است که از یک شتاب دهنده کمک گرفته و با استفاده از آن ارتقاع می‌گیرد و سپس موتور اصلی آن فعال می‌شود. ایرانی‌ها با استفاده از این موشک می‌توانند اسراییل را از خاک خود هدف قرار دهند. اما آن‌ها هواپیمای سوخوی ۲۴ را نیز دارند. اگر بتوانند این موشک را روی این هواپیما نصب کرده و با آن به سمت مدیترانه بیایند و از آنجا به سمت شمال گردش کنند این موشک توان هدف قرار دادن هر نقطه‌ای از اروپا را دارد. "

اگرچه این بخش از سخنان مقام سابق صهیونیست‌ها در حوزه موشکی، محتوایی در جهت ترساندن اروپا از کشورمان و قابلیت‌های نظامی ایران دارد، اما در بطن خود، ترس یک متخصص فنی در حوزه موشک را از قابلیت‌های نرم افزاری و سخت افزاری صنایع دفاعی کشورمان را نیز نشان می‌دهد که حالا، تحقق آن رسانه‌ای شده است.

اما قبل از ادامه بحث درباره این دستاورد مهم متخصصان ایرانی، بد نیست نگاهی به کشور‌های دنیا با این توانایی خاص موشکی داشته باشیم.

مثلث قدرت‌های جهانی با موشک‌های هزار کیلومتری هوا پرتاب

در بحث موشک‌های کروز هواپرتاب با برد هزار کیلومتر و بیشتر، به صورت عملیاتی تنها به سه اسم می‌رسیم که طبق معمول شامل آمریکا، روسیه و چین هستند. در حال حاضر در نیروی هوایی آمریکا موشک کروز هوا پرتاب اصلی مدل AGM-۱۵۸ ساخت شرکت لاکهید مارتین وجود دارد که در مدل جدید بیش از ۹۰۰ کیلومتر برد داشته است. این موشک کروز امروزه برای پرتاب از پلتفرم‌های استراتژیک مثل بی ۲، بی ۱ و بی ۵۲ در کنار جنگنده‌هایی مثل اف ۱۵ و اف ۱۸ و اف ۱۶ توسعه پیدا کرده و به نوعی دست بلند نیروی هوایی آمریکا در درگیری‌ها محسوب می‌شود.

این موشک از هدایت ترکیبی اینرسیایی و جی پی اس در میانه راه و هدایت تصویر ساز فروسرخ در مرحله آخر حمله بهره برده و وزن سر جنگی آن نیز ۴۵۰ کیلوگرم و سرعت آن نیز مادون صوت است.

یک کابوس دیگر یوزی رابین در خصوص برنامه موشکی ایران به حقیقت پیوست/ ایران چهارمین کشور دنیا با «موشک هواپرتاب ۱۰۰۰ کیلومتری» + تصاویر

بمب افکن بی ۲ در حال پرتاب موشک AGM-۱۵۸.

اما کشور بعدی در این زمینه روسیه است که امروز با نسل جدید موشک‌های کروز هوا پرتاب یعنی سری KH-۱۰۱ و KH-۱۰۲ بمب افکن‌های استراتژیک خود مثل تی یو ۹۵ و تی یو ۱۶۰ را مجهز کرده که این دو موشک در نقش‌های حملات متعارف و اتمی به کار می‌روند. این موشک‌ها در حقیقت توسعه یافته و مدل پیشرفته موشک‌های سری KH ۵۵ هستند که در زمان شوروی سابق طراحی و ساخته شده اند.

یک کابوس دیگر یوزی رابین در خصوص برنامه موشکی ایران به حقیقت پیوست/ ایران چهارمین کشور دنیا با «موشک هواپرتاب ۱۰۰۰ کیلومتری» + تصاویر

بمب افکن تی یو ۱۶۰ روسی در حال پرتاب موشک KH-۱۰۱

برد این موشک‌ها به صورت دقیق اعلام نشده، ولی منابع مختلف برای برد آن‌ها رقم‌های مختلفی بیش از هزار و حتی تا ۵ هزار کیلومتر اعلام کرده اند. این موشک‌ها از سرعت‌های مادون صوت بهره برده و با ترکیبی از سیستم‌های هدایت اینرسیایی، ماهواره‌ای و تصویر ساز فروسخ به سمت هدف حرکت می‌کنند. وزن سر جنگی این موشک‌ها در حدود ۴۰۰ کیلومتر است.

اما دیگر کشوری که در این زمینه دارای سلاحی عملیاتی است، جمهوری خلق چین است که در نیروی هوایی چین موشک‌های کروز هواپرتاب سری CJ-۱۰ وجود دارد که برد آن در حدود ۱۵۰۰ کیلومتر بوده و توسط بمب افکن‌های H_۶ حمل می‌شود. این موشک‌های کروز دارای مدل‌های زمین و دریا پرتاب نیز هستند. این موشک‌ها توان حمل سر جنگی متعارف یا هسته‌ای به وزن ۵۰۰ کیلوگرم را داشته و سرعت آن‌ها نیز مادون صوت است.

این موشک نیز از هدایت اینرسیایی، ماهواره‌ای و تطبیق نقشه‌ها برای مسیریابی بهره می‌برد و در برخی منابع مدل هواپرتاب این موشک DH-۱۰ معرفی می‌شود.

یک کابوس دیگر یوزی رابین در خصوص برنامه موشکی ایران به حقیقت پیوست/ ایران چهارمین کشور دنیا با «موشک هواپرتاب ۱۰۰۰ کیلومتری» + تصاویر

موشک CJ-۱۰ در زیر بمب افکن H-۶

کدام موشک و کدام جنگنده در ایران آماده رکوردشکنی است؟

در بحث موشک‌های کروز در ایران که بتوانند به برد ۱۰۰۰ کیلومتر برسند، با تطبیق نمونه‌های رونمایی شده در سال‌های اخیر به نظر می‌رسد با دو گزینه رو به رو باشیم. نمونه اول می‌تواند مدلی ارتقاء یافته از موشک کروز یا علی که بردی در حدود ۷۰۰ کیلومتر داشته، باشد که می‌تواند برای بحث پرتاب از هواپیما توسعه پیدا کرده و به راحتی با افزایش برد به ۱۰۰۰ کیلومتر برسد.

موشک دیگر در این بخش، سری هویزه است که تا برد ۱۲۰۰ کیلومتر نیز با موفقیت آزمایش شده و می‌توان این گونه گمانه زنی کرد که مدلی از این موشک نیز با برد ۱۰۰۰ کیلومتر برای پرتاب از روی جنگنده‌ها در کشور توسعه پیدا کرده است.

یک کابوس دیگر یوزی رابین در خصوص برنامه موشکی ایران به حقیقت پیوست/ ایران چهارمین کشور دنیا با «موشک هواپرتاب ۱۰۰۰ کیلومتری» + تصاویر

موشک کروز یاعلی

یک کابوس دیگر یوزی رابین در خصوص برنامه موشکی ایران به حقیقت پیوست/ ایران چهارمین کشور دنیا با «موشک هواپرتاب ۱۰۰۰ کیلومتری» + تصاویر

موشک کروز هویزه.

اما در پاسخ به اینکه کدام جنگنده‌ای می‌تواند این کلاس از موشک را حمل کند به نظر می‌رسد گزینه اصلی در این میان، هواپیما‌های ضربتی سوخو ۲۴ نهاجا باشند. این بمب افکن بال متغیر در اوایل دهه ۷۰ شمسی وارد کشور شده و از جمله دارایی‌های استراتژیک نیروی هوایی ارتش محسوب می‌شود که توان حمل تسلیحاتی خاص مثل موشک‌های ضد رادار و بمب‌های سنگین سنگر شکن را دارد.

با توجه به اندازه و فلسفه طراحی آن به نظر می‌رسد سوخو ۲۴ گزینه مورد نظر برای حمل موشک‌های مورد نظر توسط صنایع دفاعی و ارتش کشورمان باشد چراکه این پرنده با موشک مورد نظر در کنار بحث توان پرواز ارتفاع پایین، می‌تواند توان حمله برد بلند و استراتژیکی را در اختیار نیرو‌های مسلح ایران قرار داده و صفحه جدیدی را در توان بازدارندگی کشور باز کند.

اگرچه تا زمان رونمایی رسمی از این توان مهم در نیرو‌های هوایی ایران، نمی‌توان به طور کامل ویژگی‌ها و اهمیت دستیابی به چنین موشکی را تشریح و بیان کرد، اما در همین حد و اشاره وزیر دفاع نیز باید توجه کرد به زودی توان بازدارندگی مهمی در اختیارمان قرار خواهد گرفت که چیزی کم از اهمیت در اختیار داشتن موشک‌های بالستیک و نقطه زن ایرانی ندارد و می‌تواند پاسخ‌های غافلگیرانه‌ای به هر تهدید یا رفتار نادرست در فاصله‌های دور بدهد.


دانستنی های جالب ، مفید و عجیب از سراسر دنیا در سرویس وبگردی

جذاب‌ترین عکس‌نوشته‌ها مخصوص حلول ماه رجب

شکست پروژه جدید ضدانقلاب این بار درباره جلسه خارج فقه مقام معظم رهبری

به محض دیدن علائم سرماخوردگی این غذا‌ها را بخورید

طرز تهیه شربتی بی‌ثمر، اما پولساز/ مواد لازم: کمی کرونا، سلبریتی فرصت‌طلب ۱ عدد + مشتری ساده به مقدار لازم

خانم بازیگر: بازی در برخی نقش‌ها واقعا برای من زشت است!

بوی سیر را چگونه از بین ببریم؟

خودکشی بعد از قتل پدر و مادر زن

زشت‌ترین رنگ‌های دنیا کدامند؟

قتل برادر به خاطر توهین به دختر مورد علاقه

AFC! وجداناً سوء استفاده نکن

این افراد بهترین همسران دنیا هستند

زن جوان:تنوع طلبی همسرم آشیانه ام را ویران کرد

پرریسک‌ترین معامله ملکی

عجیب‌ترین میوه و سبزیجاتی که تاکنون دیده‌اید + تصاویر

اسراری از یک جزیره مرموز با هفتاد سکنه/ ورود غریبه‌ها به اینجا ممنوع است!

آموزش رنگ کردن تخم مرغ سفره هفت سین

این گیاه را جایگزین سس مایونز کنید!

قلعه شگفت‌انگیزی که در آن آب سربالایی می‌رفت! + تصاویر

ترفند‌های از بین بردن خط و خش شیشه عینک دودی

چگونه یک ماست خانگی درست کنیم؟

آشنایی با بازی‌های محلی شهر اصفهان

آموزش پتینه روی دیوار

نحوه ترمیم رژگونه شکسته و پنکیک خرد شده در منزل

عاقبت افسری که به تروریست‌ها پیوست + عکس

با برگ‌های این درخت ریزش مو را متوقف کنید

چرا با لباس مشکی لاغرتر به نظر می‌رسیم!

چشم‌بند موشه دایان بر صورت بن سلمان

آشنایی با نحوه مصرف گیاه با ارزش وانیل

چگونه پرده کرکره‌های چوبی را تمیز کنیم؟

چگونه تمشک را به مدت طولانی نگهداری و فریز کنیم؟

یهودیِ تنها چطور بخت ترامپ را باز کرد؟

طریقه مصرف عرق بیدمشک و خواص بی نظیر آن

بررسی تأثیر نماز کامل بر سبک زندگی/ چرا نماز، ما را از گناه دور نمی‌کند؟

۵ روغنی که بیشترین کاربرد را در ماساژ درمانی دارند

حقایقی جالب و خواندنی درباره اینترنت که نمی‌دانستید

لیپوساکشن چیست؟ عمل جراحی آن چطور انجام می‌شود و چقدر دردناک است؟

عجیب‌ترین اقدامات مردم قدیم جهان برای زیبایی! + تصاویر

معنای «ضرب المثل» انگشت انگشت مَبُر تا خیک خیک نریزی

با کاربرد‌های دیگر فریزر آشنا شوید!

معنای ضرب المثل تفنگ حسن موسی هم نزد

چرا سامانه پاتریوت مقابل حملات موشکی یمن ناکارآمد است؟

نکات مهم درباره خرید و نگهداری پادری

هنگام تی کشیدن زمین چه نکاتی را باید مدنظر داشت؟

واکنش کاربران درباره پست عجیب ترامپ به سبک فیلم‌های هندی/ این بیمارگونه‌ترین توئیتی است که تاکنون پُست کرده‌ای

بزرگترین استخر‌های شنا در دنیا

همه چیز درباره استفاده از شامپو فرش

منبع: مشرق

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
مادون صوت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
ایول
Netherlands
س
۰۷:۰۹ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
درجواب شهادت دانشمند هسته ای ایران وشهادت سردارسلیمانی چراچندتا مثل یوسی کوهن،یوسی رابین توسط سپاه قدس ماشکارنشدندتاحالا؟آن هم رژیمی که هیچ اباویا ترسی درجامعه جهانی ازگفتن ترورکردن افرادو مقامهای کشورهای دیگه نداشته!چیزی که عوض داره گله وشکایت نداره که!ماکجای کارایستادیم؟ البته بابت ساخت سلاح های جدیدممنونیم اماآن انتقام هنوزگرفته نشده و دلهاالتیام پیدانکرده هنوز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
مرگ بر اسرائیل
Iran (Islamic Republic of)
تبریزی
۰۰:۲۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
ماشااله بچه های موشکی خودمون . خدا قوت دلاوران .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
موشک بسازید بشه امریکا رو زد
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۵۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
خدارو شکر درود به همه نظامیان کشورمان که هروز در حال پیشرفت هستند و بفکر مردم کشورشان.امیدوارم در همه عرصه ها پیشرفت کنیم خصوصا در پزشکی امیدواریم به رشته بیولوژی بیشتر اهمیت بدین و بدانیم که یک رشته به ظاهر کوچک چقدر میتواند موثر باشد همش دنبال چند رشته خاص نرین.خلاصه همه باید لباس رزم بپوشیم در همه عرصه ها.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
شمارش معکوس تا نابودی کامل رژیم منحوس و تروریستی اسرائیل....................
مرگگگگگگگگگگگگگگگ بر اسرائیل
مرگگگگگگگگگگگگگگگ بر آمریکا
مرگگگگگگگگگگگگگگ بر آل سعود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
مقاومت کنیم و قوی تر شویم. این راه حله
Iran (Islamic Republic of)
سرباز ایران
۱۸:۲۲ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
یا علی بگو حماسه ای به پا کن دوباره
به امید پیروزی حق بر باطل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
آفرین، خدا پشت و پناهتان،دمتان گرم،دست و پنجه تان بی بلا.
شما افتخار ایران و نخبه های ایران و اسلامید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
رهبر لب تر کنه مسجدالاقصی رو تقدیمشون کردیم.یا علی بیصبرانه منتظر جنگ با خوک صفتان ترسو و نابودی صهیونیستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
موشك روسيه ٤٠٠ كيلوگرمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
جانم جان ، تل آویو و حیفا برای با خاک یکسان شدن آماده باش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
درود بر بر و بچه های نظامی که مرتب گل می‌کارند از جنگنده‌ای خوب نسل پنج هم رونمایی شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
درود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
بنازمت ایران با این شتابی که به سمت قله های دانش و فناوری میتازی.
Iran (Islamic Republic of)
حاتم
۱۱:۲۱ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
ترا خدا نه موشک خواستیم نه هسته ای اگر تحریم نبود کرونا اینطور جان مردم را نمیگرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
باز هم حرف مفت از یک به اصطلاح ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۱۸:۱۲ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
چین که تحریم نیست دادا؟؟!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
هم موشک و هم هسته ای و هم پزشکی قدرتمند همه با هم نه یک پیشرفت فدای همه
همین دانش هسته ای است که رادیو داروها ها و سرطان را درمان میکند.
موشک هم اگر نداشته باشی همانند مرده ای متحرک بیش نیستی ایرانی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
چطوری ایرانی؟؟؟؟!!!!!
وطن فروشی هنر نیست!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
رفیق شما برو اول حرف زدن یاد بگیر بعد بیا نظر بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
چقدر باسوادی تو پرفسور جان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
کاشکی تو صنایع خودرو سازی هم مثل صنایع نظامی پیشرفت داشتیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
درود بر نیروهای مسلح اگه نبودن اسرائیل الان کل منطقه رو معامله قرن کرده بود ۰۰۰
Iran (Islamic Republic of)
فتاحی
۰۹:۳۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
خدا حفظتون کنه ای سربازان گمنان وطن .به امید فروپاشی اسراییل و ال سقوط بزودی انشالله
آخرین اخبار