عربی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، در گفت و گو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان ، با اشاره به اینکه قوانین مشخصی برای جمعآوری و امحای پسماندهای ویژه وبیمارستانی وجود دارد، تاکید کرد: لازم است که این قوانین در بیمارستانهایی که برای درمان مبتلایان به کروناویروس در نظر گرفته شده است با دقت بیشتری اجرایی شود.
او ادامه داد: پسماندهای ویژه به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک، سمیت، بیمارییزایی، قابلیت اشتعال و انفجار و خورندگی خطرناک هستند و همچنین آن دسته از پسماندهای عادی، صنعتی، پزشکی و کشاورزی که نیاز به مدیریت خاص دارند جزء پسماندهای ویژه به شمار میآیند.
معاون حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه پسماندهای ویژه باید قبل از محل دفن زباله بی خطر شوند ادامه داد: چندین ساله پسماندهای ویژه بیمارستان های دولتی استان همدان قبل از دفن بی خطر شده و برای دفن در اختیار سازمان های پسماند قرارداده می شود.
عربی در ادامه با اشاره به اینکه در این خصوص متاسفانه پسماندهای بیمارستان ها ومراکز درمانی در بخش خصوصی هنوز کامل نشده است اظهار داشت: برای مراکز درمانی بخش خصوصی از سال 97 با شرکتی که دارای دستگاه بیخطرساز این پسماندهاست قراردادی منعقد شد اما تاکنون نتوانسته 100 درصد این موضوع را پوشش دهد.
معاون حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه وزارت بهداشت نیز ضوابط مشخصی برای ضدعفونی کردن تجهیزات و بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی دارد، یادآورشد: نظارت بر حسن اجرای این ضوابط در بیمارستانها و مراکز درمانی برعهده این وزارتخانه است.
عربی تاکید کرد: توصیه ما به کارکنان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی این است که باتوجه به نوع ویروس کرونا ضوابطی که پیش از این برای مدیریت پسماندهای عفونی وجود داشته است را با دقت و تدابیری بیشتری اجرایی کنند.
انتهای پیام/ج