دفتر مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور ۱۲ راهکار ساده برای مقابله با احساسات منفی ناشی از ویروس کرونا ارائه کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،دفتر مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور، راهنمای بهزیستی روان‌شناختی در مدیریت ویروس کرونا را منتشر کرد. متن این راهنما به‌شرح زیر است:

گزارش‌های خبری بسیاری درباره شیوع ویروس کرونا در ایران و سطح جهان در رسانه‌های تصویری، نوشتاری و شنیداری مخابره می‌شود و گمانه‌زنی‌های ناشی از شیوع گسترده‌تر این ویروس، موجی از نگرانی و اضطراب را به جامعه و افراد تحمیل کرده است. مواردی که در این راهنما بیان می‌شود، تهدید ویروس کرونا را از بین نمی‌برد، اما ممکن است به شما کمک کند تا در این شرایط دشوار، بهزیستی روان‌شناختی خود را به‌طور مناسب مدیریت نمایید. همچنین این راهنما اگرچه ممکن است منجر به بهبود کامل اضطراب و استرس نگردد، ولیکن؛ تا حد امکان سعی بر این است احساسات نامطلوب ایجادشده درباره ویروس کرونا در شما کاهش یابد.

۱. دیدگاه مثبتی به وقایع داشته باشید

کروناویروس جدید که در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در چین شناخته شد نیز اِن‌کرونا یا نیوکرونا نام گرفته است؛ میزان کشندگی سارس ۱۰ درصد، میزان کشندگی مِرس ۳۰ درصد و میزان کشندگی نیوکرونا نیز دو تا سه درصد است که از همه کرونا‌های قبلی کمتر است. از طرف دیگر شیوع سارس ۱.۲، میزان شیوع مرس ۱.۴ و میزان شیوع نیوکرونا یا همین کرونای جدید ۳.۶ تا ۵ درصد است؛ لذا ویروس کرونای جدید، کشندگی بسیار کمتری، ولی شیوع کمی بیشتر از کروناویروس‌های قبلی دارد، همچنین از هر ۱۰۰ نفری که به کروناویروس جدید مبتلا می‌شوند و به مرحله بستری شدن می‌رسند، ممکن است دو تا سه نفر در صورت ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای فوت کنند و بقیه از بیمارستان مرخص می‌شوند؛ بنابراین نباید در جامعه طوری نگرانی به وجود آورد که همه از این بیماری وحشت کنند.

۲. به‌دنبال واقعیت باشید

کسب اطلاعات بالینی و غیربالینی در خصوص ویروس کرونا می‌تواند کمک کند تا گزارشات و اخبار مرتبط با این ویروس را با کنجکاوی و دقت بسیار زیادی مورد پیگیری قرار دهید. برای این منظور شما می‌توانید به سایت‌های معتبر نظیر سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌منظور دریافت اطلاعات در خصوص میزان شیوع، مرگ‌ومیر و اقدامات پیشگیرانه مراجعه کنید.

۳. سعی کنید احساسات اضطرابی خود را کنترل نمایید

کنترل احساسات با شناخت و آگاهی از آنان صورت می‌پذیرد. اجتناب از شناخت عواطف و احساسات، می‌تواند مانع کاهش سطح اضطراب شود.

۴. یک شیوه سالم زندگی را برگزینید 

از سلامت جسمی خود مراقبت کنید. به‌اندازه کافی بخوابید، به‌طور منظم وعده غذایی مقوی بخورید و سعی کنید فعالیت بدنی و ورزش انجام دهید.

۵.  رعایت اصول پیشگیری

ضمن رعایت اصول بهداشت فردی به منظور پیشگیری با دیگران در ارتباط باشید. با افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید، صحبت کنید. همچنین با دوستان یا اعضای خانواده که باعث نشاط و شادابی شما می‌شوند، ارتباط برقرار کنید و از صحبت کردن در خصوص ویروس کرونا و وضعیت فعلی خودداری نمایید.

۶. احساس اطمینان نداشتن را مدیریت کنید

سعی کنید احساس نبود اطمینان را مدیریت کنید. آنچه را در کنترل شما است و آنچه را بر آن کنترل ندارید مشخص کنید و برای آن‌ها برنامه‌ریزی لازم را انجام دهید. در کار‌های روزمره مشارکت کنید و برنامه‌های روزمره خود را عملی کنید.

۷. با فرزندان خود به‌طور مناسب ارتباط برقرار کنید

در مورد ویروس کرونا، علائم، راهکار‌های پیشگیرانه متناسب با سن فرزندان خود به‌شیوه صادقانه توضیحات لازم را ارائه نمایید. والدین می‌توانند با ایجاد تمرکز بر روی فعالیت‌ها و برنامه‌های روزانه فرزندان، در کاهش اضطراب و استرس آنان نقش بسیار مناسبی را ایفا نمایند. به‌یاد داشته باشید که کودکان در مورد چگونگی مدیریت احساسات خود در این مدت، رفتار و احساسات شما را ملاک عمل قرار خواهند داد.

۸.تمرینات آرامش ذهن

می‌توانید از تمرینات ذهن‌آگاهی، آرامش ذهن، یوگا و مدیتیشن بهره ببرید تا در آرامش کامل قرار گیرد.

۹.پیاده روی کنید

 با رعایت اقدامات پیشگیرانه، روزانه به‌منظور برخورداری از به‌زیستی روان‌شناختی به پیاده‌روی بروید. شما می‌توانید یک منطقه دور از ازدحام را انتخاب کنید.

۱۰.آموزش های لازم

 آموزش در خصوص اقدامات پیشگیرانه، حفظ ایمنی، راهکار‌های مقابله و... را فراموش نکنید.

۱۱.پیگیری اخبار از منابع معتبر

 استراحت کنید و پیگیری تا اندازه مطلوب اخبار از منابع معتبر را هم فراموش نکنید. از بررسی بیش از حد شبکه‌های اجتماعی خودداری و از اتفاقاتی که مانع آرامش شما می‌شوند، پرهیز کنید.

۱۲.با یک روانشناس مشورت کنید

در صورت لزوم، درخواست مشاوره دهید؛ اگر بیش از حد نگران هستید، ناراحتی طولانی‌مدتی دارید و یا واکنش‌های روان‌شناختی طولانی نسبت به این وقایع دارید و بر عملکرد شغلی یا روابط بین‌فردی شما تأثیر منفی گذاشته است، با یک روان‌شناس و مشاور مشورت کنید.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.