برای تشخیص نشت آب در ساختمان، حسگری ساخته شده که بی‌نیاز از باتری بوده و با قیمت بسیار کم قابل تولید است.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ممکن است شما نیز در منزل خود علائم نشتی لوله آب را مشاهده کرده باشید و به دنبال رفع نشتی لوله آب باشید. همان گونه که می‌دانید بدترین عاملی که می‌تواند بافت خانه را تخریب کند، ترکیدگی لوله آب در ساختمان است.

اگر یکی از لوله‌هایی که در داخل دیوار ساختمان رد شده است دچار ترکیدگی شده و نشتی پیدا کند، آب به مرور زمان در بین مصالح دیوار پخش شده و تمام مغز دیوار خیس می‌شود. اما شما زمانی متوجه علائم نشتی لوله آب خواهید شد که لکه‌ای بر روی دیوار دیده شود. در این زمان کار از کار گذشته و به این معناست که دیوار از رطوبت اشباع شده است که به صورت لکه‌ای بروز کرده است.

وقتی که لوله‌های خانه ترکیده و رطوبت نشت می‌کند، مصالح ساختمانی سست شده و هر لحظه ممکن است فرو بریزد. در نتیجه زندگی در چنین مکانی واقعا امنیت کافی را نخواهد داشت. اما محققان با استفاده از فناوری نانو دستگاهی ارزان قیمت ساخته اند تا بتونان به راحتی نشتی آب در ساختمان را تشخیص داد و از تحمیل شدن هزینه‌های اضافی جلوگیری کرد.

برای تشخیص نشت آب در ساختمان، حسگری ساخته شده است که بی‌نیاز از باتری بوده و با قیمت بسیار کم قابل تولید است. این حسگر مبتنی بر فناوری‌نانو درصورت بروز نشت آب، به تلفن همراه هشدار می‌فرستد.


بیشتر بخوانید: فناوری‌نانو به کمک خانه‌تکانی می‌آید


پژوهشگران دانشگاه واترلو حسگر جدیدی ساختند که بی‌نیاز از باتری بوده و می‌تواند نشت آب در ساختمان را تشخیص دهد، مشکلی که موجب بروز خسارات زیادی در سازه‌ها می‌شود.

قاسمی/منتشر شود/نشت آب در ساختمان با فناوری‌نانو به سادگی قابل تشخیص است

این حسگر با استفاده از فناوری‌نانو انرژی خود را تامین می‌کند، درصورت قرار گرفتن در معرض رطوبت، حسگر به تلفن همراه هشدار می‌دهد. محققان با حذف باتری و برخی مدار‌ها در این فناوری، هزینه تولید را کاهش داده‌اند به طوری که هر حسگر با قیمت ۵ دلار قابل تولید است، یعنی در حدود یک دهم هزینه تولید ادوات تشخیص نشت موجود در بازار.

جرج شاکر، از دانشگاه واترلو می‌گوید: یکی از مسائل مهم در آسیب به ساختمان‌ها، فقدان حسگر به مقدار کافی در سازه‌ها است که دلیل این امر، هزینه بالای این حسگر‌ها است. هزینه بسیار پایین این حسگر‌ها به ما این امکان را می‌دهد که تعداد بیشتری از این حسگر‌ها را در ساختمان مستقر کنیم.

نشت آب، علت اصلی خسارت به املاک و آپارتمان‌ها، دفاتر و سازه‌های مختلف است که در نهایت هزینه زیادی را به بیمه و صاحبان ساختمان تحمیل می‌کند. این حسگر جدید از جنس نیکل بوده و قطر آن ۵ میلی‌متر است. در این حسگر از نانوذرات استفاده شده است، زمانی که نانوذرات خیس می‌شوند، یک واکنش شیمیایی رخ می‌دهد که الکتریسیته کافی برای تامین انرژی یک سامانه رادیویی بی‌سیم را تامین می‌کند و در نتیجه می‌توان شرایط محیطی نظیر دما و رطوبت را با این سامانه اندازه‌گیری کرد.

این رادیو بی‌سیم و دیگر حسگر‌ها روی یک بورد قرار گرفته‌اند که ابعاد کل سامانه تشخیص رطوبت در حد سه سانتی‌متر می‌شود. علاوه‌بر ارزان بودن، این حسگر جدید سازگار با محیط‌زیست است؛ پس از استفاده، قابل تنظیم مجدد بوده و می‌توان آن را در محیط‌هایی با دسترسی‌های غیرمستقیم و دشوار قرار داد.


شاکر می‌گوید: ما معتقدیم که این فناوری پتانسیل برای حل چندین مشکل مهم را دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: فناوری نانو ، نشت آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار