به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود یونسیان متخصص اپیدمیولوژی و استاد تمام دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ماسکهای فیلتر دار گفت: همه ماسکها فیلتر دارند و تمام پوشش ماسک مانند لایهای که روی حفره بینی و دهان قرار میگیرد فیلتر ماسک است و آن قسمت ماسک که مردم به اشتباه فیلتر نام گذاشته اند دریچه یک سویه هواست.
این متخصص اپیدمیولوژی با اشاره به نقش دریچه یک سویه هوا روی ماسک اظهار کرد: دریچه یک سویه هوا روی ماسک به منظور عبور هوا از جدار ماست که همان فیلتر است، ساخته شده تا ذرات هوا هنگام دم بیرون بماند و هنگام بازدم این دریچه باز میشود و به تخلیه سریع هوا کمک میکند. اگر دریچه خوب عمل نکند ممکن است محافظت خوبی هم صورت نگیرد.
یونسیان تصریح کرد: در یک تحقیقی که در دانشکده بهداشت در یک تز دکتری انجام شد ماسکهای مختلفی امتحان شدند که بعضی از آنها به خوبی روی پل بینی، زیر چانه و روی گونهها قرار نمیگرفتند، کیفیت خوبی نداشتند، خوب عمل نکردند و آن قسمت دریچهای که روی ماسک است به منظور کاهش خستگی و افت فشار ساخته شده است نقش بازدم را از طریق آن دریچه انجام میدهد.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ تازهترین مطالعات درباره مبتلایان به کووید-۱۹
این متخصص اپیدمیولوژی اظهار کرد: استفاده از ماسکهای دریچه یک سویه کننده بازدمی برای محافظت از انسانهای سالم خوب است، اما برای بیماران تنفسی بسیار خطرناک است.
یونسیان گفت: به هیچ عنوان نباید از ماسکهای دریچه دار برای بیماران مشکوک به هر نوع عفونت تنفسی استفاده شود؛ چرا که این دریچهها به منظور این ساخته شده اند که بازدم به سادگی صورت گیرد و اگر دریچه باز شود انگار از ماسکی استفاده نکرده ایم. من متاسفانه دیده ام که گاهی اوقات برای بیماران از ماسکهای دریچه دار با استدلالهای نادرست ماسکهای فیلتر دار استفاده میشود.
انتهای پیام/