به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی همتی افزود: با بررسیهای میدانی انجام شده توسط چهار اکیپ کارشناسی در مناطق مستعد تخم ریزی برای ملخ و ردیابی آفت در مراتع و ارتفاعات همچنین کسب اطلاع از کشاورزان و باغداران منطقه ورود دستهای از ملخ صحرایی به شهرستان مُحرز شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به مناسب نبودن شرایط تخم ریزی به لحاظ رطوبتی در کانونهای اصلی تولید مثل این آفت در سال گذشته، دستههای ملخ به صورت غیر متمرکز در ارتفاعات صعب العبور منطقه پراکنده شده است.
او با اشاره به اینکه در "شرایط فعلی" خطر جدی از طرف جمعیت ملخ صحرایی محصولات زراعی و باغی شهرستان را تهدید نمیکند، اظهار کرد: اصلیترین کانونهای احتمالی مورد خطر مناطق رودخانه باز، دشتک سیاه، تنگویه سفلی و هنگام بوده که به دقت زیر نظر هستند.
همتی با یاد آوری اینکه با بکار گیری توان و امکانات دولتی به تنهایی قادر به کنترل و مهار ملخ نیستیم، ابراز کرد: کشاورزان باید ردیابی و کنترل آفت را در مناطق محل سکونت خود به عهده بگیرند.
به گفته او، باغداران، کشاورزان، زنبوردار، عشایر غیور و عموم مردم در صورت مشاهده ملخ صحرایی با سامانه ۱۵۰۴ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس یا شمارههای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین ۰۷۱۵۴۵۲۲۸۴۲ تماس گرفته یا به نزدیکترین مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با تاکید بر جلب مشارکت تمامی بهره برداران بخش کشاورزی در مبارزه با ملخ صحرایی گفت: آفت ملخ صحرایی تقریبا پس از ۵۰ سال به فهرست آفات کشور و استان اضافه و در صدر قرار گرفته است و احتمال دارد این روند چند سال ادامه یابد از این رو علاوه بر برنامههای مقطعی کنترل آفت لازم است تا برای آینده نیز برنامه ریزی و فرهنگ سازی انجام شود.
او، به آمادگی کامل برای مقابله با هجوم ملخ صحرایی نیز اشاره کرد و افزود: با تجربه موفق از دوره قبل مبارزه در این شهرستان، چهارچوب کلی کار مشخص، کارشناسان ستادی و مدیران پهنه و امکانات شهرستانی در حال آماده باش هستند.
قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع است.
انتهای پیام/