به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد رجبی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی در خصوص کنسلی بلیت قطار پس از شیوع کرونا ویروس در کشور گفت: در چند روز اخیر حدود ۱۵ میلیارد تومان بلیت خریداری شده مسافران شبکه ریلی پس داده شده که همین امر ۱.۵ میلیارد تومان زیان مستقیم به شرکتها وارد کرده است.
به گفته وی، در صورت ادامه روند کنونی و کمتر شدن سیر قطارها و تامین بالاجبار هزینه نیروی انسانی شاغل در شرکتها، شرکتهای حمل و نقل ریلی متحمل هزینه سنگینی خواهند شد که ممکن است تا بالای ۳۰ میلیارد تومان هم برسد.
رجبی، درباره بخشنامه وزیر راه و شهرسازی پیرامون عدم دریافت خسارت کنسلی مسافران از سوی شرکتهای حمل و نقلی، تصریح کرد که وزیر راه و شهرسازی امروز سخنان قبلی خود را اصلاح کرد.
وی یادآور شد که وزیر راه و شهرسازی امروز گفته است که منظور از عدم دریافت خسارت کنسلی مسافران از سوی شرکتهای حمل و نقلی مربوط به کاروان راهیان نور بوده، چون فروش بلیت در این شیوه گروهی بوده و امکان جبران خسارت با توجه به تخفیفات در این روش وجود دارد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی گفته است که با توجه به ابلاغ بخشنامه وزیر، دریافت خسارت کنسلی به تاریخهای فروش بلیت قبل از تاریخ سوم اسفند ماه بوده و پس از این تاریخ، در صورت لغو سفر، مسافران طبق تعرفه همیشگی مشمول خسارت میشوند.
به گفته رجبی، مسافرانی که بعد از تاریخ سوم اسفندماه بلیت خریداری شده را لغو کنند، بسته به زمان لغو سفر مشمول پرداخت جرایم ۱۰ تا ۵۰ درصد خواهند شد و افزود که لغو سفر به فاصله ۲۴ ساعت قبل از حرکت قطار مشمول ۱۰ درصد جریمه، لغو سفر به فاصله کمتر از ۲۴ ساعت قبل از حرکت قطار مشمول ۳۰ درصد و لغو سفر به فاصله یکساعت قبل از حرکت قطار مشمول ۵۰ درصد خسارت هزینه خرید بلیت قطار خواهد بود.
حسن موسوی معاون مسافری راه آهن هم در این خصوص اظهار داشت: فعلاً کاهش تقاضای سفر برای ایام نوروز به دلیل شیوع بیماری کرونا نداشتهایم، و پیشفروش بلیتهای نوروزی مطابق قبل در حال انجام است. مردم نسبت به خرید بلیت برای این ایام در تاریخهایی که ظرفیت باقی مانده است، اقدام میکنند، البته به هر حال برخی از مسافران به دنبال تغییر، استرداد و یا انصراف از سفر هستند که راهآهن با آنها همکاری میکند.
وی تأکید کرد: تا کنون هیچ یک از قطارهای نوروزی به دلیل کنسلی سفر حذف نشده است؛ وظیفه خود را برای جابهجایی مسافران انجام میدهیم و مطابق استانداردها و پروتکلها به نحوی عمل میکنیم که از شیوع بیماری در قطارها و ایستگاههای راهآهن جلوگیری شود.
معاون مسافری راهآهن بیان کرد: مطابق قرارداد برای استرداد بلیتهای قطارهای مسافری اگر تا ۲۴ ساعت قبل از حرکت قطار باشد، ۱۰ درصد به عنوان هزینه و کارمزد آژانسها کسر میشود و ۹۰ درصد به مسافر برمیگردد و این طبق روال همیشگی است.
وی ادامه داد: اما پس از شیوع بیماری کرونا و با توجه به دستورالعمل وزیر راه و شهرسازی ما دستورالعمل طرح استرداد بلیت قطارهای مسافری را اعمال کردیم.
وی توضیح داد: مسافرانی که قصد تغییر تاریخ سفر خود را دارند میتوانند تا حداقل ۷۲ ساعت پیش از تاریخ حرکت قطار خود با شماره تلفن ۵۱۴۹-۰۲۱ که سامانه صدای مسافر راهآهن است تماس بگیرند و بابت تهیه بلیت جایگزین و هماهنگی اقدام کنند.
معاون مسافری راهآهن ادامه داد: مسافرانی که پیش از تاریخ سوم اسفند ماه بلیت قطار خریداری کردهاند و قصد کنسل کردن آن را دارند میتوانند از هفتم اسفند ماه تا ۲۹ اسفند ماه و حداکثر تا ساعت ۱۲ روز پیش از تاریخ حرکت قطار به مراکز مجاز فروش بلیت مراجعه کنند و نسبت به استرداد بهای بلیت خود بدون کسب جریمه کنسلی اقدام کنند.
موسوی اضافه کرد: مسافرانی که پیش از سوم اسفند ماه بلیت قطار خریداری کردهاند و در ۴ روز گذشته یعنی از سوم اسفند ماه تا ۶ اسفند ماه بلیت خود را پس دادهاند ۱۰ درصد جریمه کنسلی مشمول آنها شده است و ۹۰ درصد هزینه بلیت خود را دریافت کردهاند که این افراد هم میتوانند از ۱۶ فروردین ماه سال ۹۹ تا ۱۶ اردیبهشت ماه ۹۹ با مراجعه به آژانسها و مراکز استرداد کننده بلیت آن ۱۰ درصد هزینه کنسلی کسر شده را هم دریافت کنند.
وی تأکید کرد: بلیت قطارهایی که از تاریخ سوم اسفند به بعد خریداری شده است مشمول این بخشنامه استرداد نیست و شرایط استرداد آن طبق شرایط قبلی و مشمول درصدی کسر خواهد بود.
انتهای پیام/