او همچنین از طرح کاداستر در استان از محل اعتبارات "صندوق توسعه ملی"، "ملی ممیزی" خبر داد و گفت: تاکنون اجرای این طرحها درصد پیشرفت اجرایی چشمگیری داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اضافه کرد: امسال برای اجرای طرح کاداستر از محل صندوق توسعه ملی ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال برای پوشش ۱۱۶ هزار هکتار از اراضی ملی واز محل ملی ممیزی چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال در سطح ۵۶ هزار هکتار به این اداره کل اعتبار اختصاص یافته است.
به گفته او تاکنون برای بیش از ۷۵ هزار هکتار از اراضی ملی استان با همکاری ادارت ثبت سند تک برگ صادرشده و مابقی اسناد تا پایان سال مالی صادر میشوند.
قزل سفلو، به حداقل رساندن امکان سودجویی از اراضی ملی، ممانعت از بروز اختلافات و کم اثر شدن امکان سودجویی و سو استفاده از اسنادی را از جمله مزایای اجرای طرح کاداستر (حد نگاری) برشمرد و افزود: طرح کاداستر سال ۹۳ مصوب شد و یک دوره ۵ ساله به اجرا درآمده و به تازگی پایانه یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین به بازگرداندن ۵۸۵.۴ هکتار از اراضی منابع طبیعی استان خبر داد و گفت: این اراضی شامل ۵۳۳ هکتار مرتع، ۵۱ هکتار جنگل و ۱.۴ هکتار اراضی ساحلی است، همچنین ۹ بنای ایجاد شده در اراضی ملی با دستور دادگستری، تخریب شدند.
به گفته قزل سفلو، امسال ۲۹۰ پرونده قضایی مختومه شده در دادگستری استان با موضعات منابع طبیعی داشته ایم که مبلغ ۲۱ میلیارد و ۹۲۹ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال جریمه به نفع دولت از محکوم شدگان نیز دریافت شده است.
او همچنین از تخریب و تجاوز به ۵۶۲.۶ هکتار مرتع و جنگل وتشکیل ۲۷۴ پرونده قطع درخت و نهال خبر داد و گفت: طرح رسیدگی به یک هزار و ۳۲۲ پرونده در سال جاری نیز در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
قزل سفلو افزود: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۴۳۰ هکتار جنگل کاری پیش بینی شد که تا کنون ۲۸۰ هکتار با کاشت تعداد حدود ۲۰۰ هزار اصله نهال در حوزه شهرستان کلاله و در منطقه "عرب داغ" و "یل چشمه" به اجرا در آمده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به اینکه جنگل کاری در سطح ۱۵۰ هکتار دیگر در حوزه شهرستان مراوتپه و در منطقه کریم ایشان و یکه چنار در حال انجام است، افزود: گونههای مورد استفاد ه در جنگل کاری از نوع ون، بلوط، داغداغان، زیتون تلخ، گردو، کاج بروسیا و سرو نقرهای است.
قزلسفلو در خصوص جنگلکاری از محل اعتبارات صیانت اشاره کرد و گفت: با توجه به عدم تخصیص کافی در حوزه اعتبارات صیانت پروژههای مراقبت (حفاظت، وجین وسله شکنی، واکاری و ترمیم حصار) در سطح حدود ۲۰۰ هکتاردر استان به اجرا در آمده است.
او تاکید کرد: با توجه به سیاستهای سازمان جنگلها در راستای تامین چوب و جلو گیری از خروج ارز و فراهم کردن بستر تولید و اشتغال در حال حاضر حدود ۱۳۰ هکتار زارعت چوب در استان گلستان به اجرا در آمده است و تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: حفاظت از ذخایر جنگلی و گونههای نادر استان در سطح سه هزار و ۲۰۰ هکتار در استان با ۹ گونه ذخیره گاهی در ۱۳ منطقه (شمشاد بندرگز، داغداغان باغو، ارس جهان نما، راش قزلق، سرونوش الستان، زربین زرین گل، سرخدار در دو منطقه
افراتخته و پونه ارام، آزاد دلند، زربین رامیان، زربین حسینیا و پسته قازان قایه) در حال انجام است.
او با بیان اینکه مدیریت و نظارت بر پارکهای جنگلی استان به تعداد ۱۱ مورد در سطح حدود هفت هزار و ۳۰۰ هکتار در حال انجام است، یادآور شد: تولید نهال حدود دو میلیون اصله اعم در نهالستانهای تحت نظارت و پوشش اداره کل و تولید نهال شمشاد به تعداد ۱۲۰ هزار اصلح در نهالستان تاویر در حال انجام است.
او از واگذاری نهالستان قپان در سطح ۴ هکتار با تولید سالیانه حدود ۳۰۰ هزار اصله و ایستگاه طرح تاویر جهت تولید نهال با ظرفیت سالیانه ۲۵۰ هزار اصله خبر داد و گفت: حفاظت و مراقبت از جنگلکاری سنواتی استان در سطح ۴ هزار هکتار و احداث بوستان روستایی به تعداد ۲۰ مورد در شهرستانهای آق قلا، مراوتپه، آزادشهر و رامیان خبر داد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از توزیع نهال رایگان با هدف فرهنگ سازی و فراهم کردن زمینه مشارکت در راستای سیاستهای کلان و اجرای طرح نهضت سبز به تعداد ۴۰۰ هزار اصله در استان خبر داد و گفت: این طرح از ۱۴ آذر ماه شروع و تا ۲۱ اسفند ادامه خواهد داشت.
او با بیان اینکه در راستای اجرای "نهضت سبز" میزان یک میلیون و ۱۰۶ هزار اصله نهال در گلستان کشت شد، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۸۳۸ هزار نهال در بخش مرتع و بیابان و ۲۶۸ هزار هم در بخش جنگل انجام شد.
به گفته قزل سفلو، ۷۰ درصد از فعالیتهای اداره کل منابع طبیعی گلستان در حوزه حفاظت، ممانعت از تصرف اراضی، پیشگیری از آتش سوزی و مقابله با قاچاق چوب است که علاوه بر امکانات و نیروی انسانی مستقر در ۳۲ واحد سرجنگلبانی و ۱۳ پاسگاه ویژه منابع طبیعی، از ظرفیت پنج شرکت طرف قرارداد با ۴۳۰ نیرو و ۱۸ تشکل مردم نهاد با ۴۵۰ نیرو و نیروهای مردمی برای حراست از منابع طبیعی استان استفاده میشود.
استان گلستان دارای ۷ اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیاست که ۸۶۲ هزار هکتار عرصه مرتعی در شمال و در همسایگی کشور ترکمنستان، ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی در نواحی جنوب از بندرگز تا شرق در کلاله و ۱۲۰ کیلومتر ساحل دریای خزر از بندرگز تا گمیشان دارد.
انتهای پیام / ن