به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا پس از ورود به کشور چین حدود ۶۰ کشور دیگر را هم درگیر خود کرد و این شیوع از همان ابتدا با تعطیلی بسیاری از دستگاههای دولتی و خصوصی در جهان همراه شد و آنهایی که مبتلا به ویروس بودند را راهی قرنطیه کرد؛ قرنطینهای که در برخی از کشورها از جمله چین به تعطیلی چند شهر هم رسید و بسیاری از امور کشور از راه دور مدیریت شد.
طبق پیشبینیها کویید ۱۹ یا همان ویروس کرونا به ایران رسید و حالا این مهمان ناخوانده دو هفتهای میشود که در کشور ما جاخوش کرده است و طبق آخرین آمار، از ظهر روز جمعه نهم تا ظهر روز شنبه دهم اسفندماه، ۲۰۵ نفر مورد جدید به مبتلایان ویروس کرونا در کشور اضافه شد که با قرنطینه صحیح و تمهیدات لازم پزشکی ممکن است از شیوع آن به دیگر افراد جلوگیری کنیم.
تعطیلی مدارس، دانشگاهها، کاهش ساعات اداری، تعطیلی ورزشگاهها و باشگاههای ورزشی، به تعویق افتادن جلسات و... از جمله تمهیدات ویژه و ضربالعجلی بود که از طرف ستاد مقابله با ویروس کرونا وضع شد و بلافاصله در دستور کار تمامی نهادها قرار گرفت.
در راستای تعطیلیها محمدجواد آذری جهرمی وزیر سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات در همان روزهای اولیه تمامی جلسات و نشستهای خود را به شکل غیرحضوری و با ویدیو کنفرانس برگزار و امور این وزراتخانه را رفع و رجوع کرد. همچنین در ابلاغیه به تمام زیرمجموعههای وزارتخانه ارتباطات نوشت:
همچنین جهرمی در حساب توییتری خود نوشت: "جلسات را ویدئو کنفرانسی برگزار کنیم! این اقدامی است که ما از یکشنبه در وزارت ارتباطات آغاز کردهایم. استارتآپهایی هستند که آمادگی دارند با خدمات ابری و با هزینهی کم این خدمات را برای مراکز دولتی و شرکتهای خصوصی فراهم کنند."
از روز پنجشنبه هشتم اسفند ماه هم پس از صحبتهای سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان در خصوص شدت گرفتن ویروس کرونا از دهم تا شانزدهم ماه جاری، اعضای وب سایت «روبرو»، در اقدامی تحسینبرانگیز حق اشتراک برای برگزاری جلسات اینترنتی (ویدیو کنفرانس) را تا آخر سال ۹۸ حذف کردند تا توانسته باشند به کاهش آسیب پذیری ویروس کرونا در جامعه کمک کنند.
البته که با ورود ویروس کرونا به کشور بسیاری از زیرساختهای ارتباطی که تا امروز در زندگی روزمره ما ملموس نبود، خود را بیش از پیش نشان داد. در اولین گام مسیریاب «نشان» قابلیت جدیدی را برای پیدا کردن سریع بیمارستانهای معین در موضوع مقابله با ویروس کرونا به اپلیکیشن خود اضافه کرد.
همچنین با تعطیلی یک هفتهای مدارس وزیر ارتباطات در گفتوگویی که با مدیران تلویزیونهای اینترنتی داشت، تصمیم گرفته شد تا برای گذراندن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان حق اشتراک را از تماشای انیمیشن در تلویزیونهای اینترنتی حذف کنند، تا خانوادهها و فرزندانشان فرصت بیشتری برای در کنار هم بودن داشته باشند.
بیشتر بخوانید: فقط حق اشتراک تلویزیونهای اینترنتی تا آخر هفته حذف میشود
در بین تلویزیونهای اینترنتی «فیلیمو»، «نماآوا»، «تیوا» و «آیو» هر کدام به شکل جداگانه چنین اطلاعیهای را در سایتهای خود طراحی و منتشر کردند.
اما با تعطیلی ادامهدار مدارس و مراکز آموزشی، نگرانی خانوادهها از عقب ماندن بچهها از تحصیل افزایش پیدا کرد و در پی آن وزارت آموزش و پرورش با همکاری رسانه ملی قرار شد تا در ساعات مختلف از شبکه آموزش برای دانشآموزان کلاسهای درسی را برگزار کنند، البته در کنار آن بسیاری از پیامرسانهای داخلی مانند گپ زیرساختی را فراهم کردند تا با عضویت در این شبکههای ایرانی، معلمان بتوانند به صورت تصویری با دانشآموزان خود ارتباط برقرار کرده و کلاسهای درس به صورت مجازی و از راه دور برگزار شود.
البته به گفته مهدی انجیدنی مدیر پیامرسان گپ هنوز این طرح اجرایی نشده و صرفا بستر پخش زنده 1toN (جهت کلاس درس) و بستر پخش زنده NtoN (کنفرانس تصویری) و تماس تصویری در پیامرسانهای گپ و مداد (کودک) آماده است.
بیشتر بخوانید: «گپ» و «مداد» آماده ارائه بستر آموزش مجازی برای دانش آموزان هستند
البته یکی دیگر از اقدامات وزارت ارتباطات در این چند روزه پیامکهای پیشگیری و آموزشی است که با همکاری وزارت بهداشت برای مردم ارسال شده است. در واقع پس از همه گیر شدن شایعات پیرامون ویروس کرونا در فضای مجازی، سعید نمکی وزیر بهداشت در نامهای از آذری جهرمی خواست تا با توجه به اهمیت پیشگیری در ابتلا و شیوع ویروس کرونا، با پیامک به مردم، نکات بهداشتی و درمانی را گوشزد کنند، تا از نشر اخبار کذب و توصیههای غیرعلمی جلوگیری شود.
با این اوصاف، وجود شرایط اضطرار و همچنین محدود شدن رفت و آمد مردم و حتی مدیران در شهر، همدلی بیشتر نهادها و نگاه ویژهتر دولت به زیرساختهای ارتباطی را نشان داد، که اگر کار یا پروژهای در کشور بخواهد ظرف چند روز یا چند ساعت اجرا شود، عملی خواهد بود و دلایلی مانند کمبود اعتبارات و عدم رسیدگی و نظارت صرفا یک بهانه است و میشود با اتکا به جوانان و اعتماد به سرعت فناوری، امور کشور را پیش انداخت.
انتهای پیام/